1

çok kitap okumanın birçok faydası vardır bilgi açısından olsun roman olsun hikaye olsun yani insan her şekilde kitap okuması kendini geliştirir ve daha çok bilgi sahibi olur mesela kitapları karışık okuduğumuz zaman her şeyden bilgi alabiliyoruz roman okuduğumuz zaman orman hakkında bilgilerimiz olur yazarlarının hakkında bilgilerimiz olur hikaye okuduğumuz zaman yine aynı şekilde okuduğumuz zaman bilgileriniz bilgi kitapları var tarih kitapları var işte bilgilerimizi tazeliyoruz kendimizi geliştiriyoruz mutlaka her kitaptan okumamız gerekir her kitapta farklı farklı şeyler var farklı bilgiler var işte onun için kitap her zaman hayatımızda olmalı ve kitapları okumaya özen göstermeliyiz ne kadar okursak bilginiz tazelenir.

0

kitap okumanın bir çok faydası vardır. kitap okumak hayel gücünüzü geliştirir unutkanlık konusunda yardımcı olur. yani unutkanlığınızı gidermeye yardımcıdır. bu sayede hafızanızı güçlendirir. aynı zamanda konuşmanızı yani diksiyonunuzu dğzeltmenize yardımcı olur dilinize yeni sözcükler katarsınız kendinizi geliştirir ve daha fazla bilgi sahibi olursunuz. kitap okuyan kişi kendini geliştirir anlamaya empati kurmaya yardımcı olur. kitap okumanın bir çok faydası vardır.

0

insanlar kitap okudukça bilgi daracığı gelişir,insanları daha iyi anlamaya çalışır insanlarında hata yapabileceklerini onların onlarında kusurlarının olabileceğini anlamaya çalışır.
ve gitgide kültürü gelişir yaşamı ona göre bir hal alır biliyorsunuz insan bilmediği şeye düşmandır bu yüzden öğrendikçe,bildikçe insanlara karşı tavrı değişir onlarla empati yapar çünkü kendidi insan bunu farkına varır kendini gösterir.
ve.yine eğitilmiş bir insan kendi değerlerine sahip çıkar onları korur biliyorki bu eser, yapılan işler şahsa değil millete aittir ve bunları insanlık adına korur biliyor ki bunlar kaybolup gitse o toplumda kaybolur gider bu yüzden değerlerine sahip çıkar yine biliyor ki bu sahip çıkmakta ancak eğitimle olur bunu bilir.
yine eğitimli bir birey çocuğunu nasıl eğiteceğini bilir ve ona göre çocuğunu milli değerlere göre yetiştirir ve kendi yaşadığı toplumun özelliklerine göre ve dini yaşayış şekillerine göre büyütür.
bu dünyanın gelip geçici olduğunu yani fani olduğunu ve bağlanmamak gerektiğini ve her şeyin sahibi bu kainat sahibinin olduğunu gözler önüne serip her şeyi a ık bir şekilde öğretir ve bu şekilde anlayışlı,değerlerine sahip çıkan,inançlarını yaşayıp dünyaya niye geldiğini unutmayan aklı başında,selim,halim bir gençlik yetişir ve insanların haklarına raiyet eden,liyakata ve adalata itaat eden güzel nesiller yetişir.
başka bir deyişle devlete ahlaklı,vasıflı heran devleti için can verebilecek ve onu yükseltecek daima medeniyetler seviyesine çıkaracak insanlar yetişir.

0

yıllardır eğitim hayatımız boyunca öğretmenlerimiz tarafından her zaman sürekli bir kitap okuma önerisi aldık. öğretmenlerimiz bize sürekli kitap okumamızı tavsiye ettiğine göre gerçekten kitap okumak faydalı bir şey olsa gerek. kitap okumanın faydalarına gelince kitap okumak insanların konuşmasını ve diksiyonunu düzeltir. ve konuşmalarımız gittikçe daha akıcı ve düzenli hale gelir. ve kitap okumak kişinin hafızasını kuvvetlendirir. duyduğum kadarıyla alzheimer hastalarına hafızalarını güçlendirmek için kitap okumaları önerilmektedir. ve kitap okumak sadece hafızanızı güçlendirmek ile kalmayıp mesela anaokullarında kitap okunduğunda hikayenin sonunu getirmeden yarıda kesip çocuklara tamamlatılabiliriz. bu da çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmektedir. kitap okumak olayları hafızamızda canlandırdığımız için betimleme yapabilme özelliğimizi de büyük oranda geliştirmektedir. çok kitap okuyan insanlar daha güzel yorum yapabilirler ve konuşurken kelime bulmada sıkıntı çekmezler.

1

hızlı okuma yeteneğimiz gelişir öncelikle. kelime dağarcığımız artar. ufkumuz genişler. farklı bakış açıları ediniriz. empati yeteneğimiz gelişir. hayal gücümüz artar anlatılan olayları kafamızda tasarlarken. kitap okumanın bir çok faydası vardır, aklıma gelenler şu an için bunlar. türkiye'de kişi başı kitap okuma oranı günde bir dakikaymış. bu ortalamayı yükseltmek bizim elimizde.

0

çok kitap okuyan insanlar olaylara daha farklı bakarlar ve düşünce yapıları çok değişir .insanlar kitap okuyarak cümle dağarcıklarını genişletirler .ben mesela kitap okuyarak olaylara daha farklı bakabiliyorum ve okumam diksiyonum daha da güzelleşiyor kitap okumak bir nevi insanlara terapi yöntemi olabilir .ben mesela kitap okuduğum zaman kendimi adeta kitabın içinde buluyorum kendimi o kadar çok kaptırıyorum ki resmen olayları yaşıyorum .kitap okumak çok güzel bir şeydir canınız sıkıldığında alırsınız bir kitabı okursunuz. zahmetsiz bir iştir yani kitap okumanın daha pek çok faydası vardır.

0

kitap okumanın faydaları genellikle özellikle de öğrenciler için bence çok faydalı çünkü kitap okuyarak en azından eğer ki sınava hazırlanıyorsa bir öğrenci o zaman anlama yeteneği güçlenir, yorumlama yeteneği güçlenir çok kitap okuyarak insanlar en azından etkileşim iyi bir etkileşim kurabilirler karşısındaki insanlarla. kitap okuyarak en azından yorum gücümüz fazla olur çok kitap okumak gerçekten çok faydalıdır. çok kitap okuyan bir insan hiçbir şekilde sıkılmaz metroda, otobüste, boş vakitlerinde sürekli kitap okuyan bir insan hiçbir şekilde canın sıkılmaz ve sürekli artık kitap okuyan bir kişi kitaplara arkadaş gözüyle bakar. özellikle de kelime dağarcığı gelişir kişinin çok kitap okuyarak en azından bilmediği kelimeleri dahi öğrenebilir mesela kitabın içindeki bilinmeyen kelimelerin anlamlarını öğrenerek özellikle de kitap okuyarak kitabı okurken yani altını çizmek gerçekten çok iyi bence. ben de sürekli altını çiziyorum önemli gördüğüm yerleri kitap okurken özellikle de unutmamak için ama bu kişisel gelişim kitaplarında genellikle normal roman falan okuyorsanız zaten hiçbir şekilde altını çizmenin veya önemli yerlerinde çizebilirsiniz aslında. genellikle çok kitap okuyan kişiler okuduğu her kitaptan bir şeyler öğrenirler her karakter her kişi kitabın içindeki karakterler genellikle insana çok şey katar empati yeteneğini güçlendirir ilk önce. insanlara nasıl davranılması gerektiğini öğretir, içindeki karakterin bulunduğu durumdan nasıl bir şey elde etme empati kurma yeteneğini geliştirir yani. aslında millet olarak herkes bence kitap okumalıdır en azından günün 2 saatini kitap okuyarak geçirseler gerçekten onlar için çok iyi olur bence de en azından japonya'daki insanlar gibi sürekli kitap okuyabiliriz her yerde. onlar gibi olabiliriz gelişebiliriz en azından çok kitap okuyarak hayvanlara şiddet uygulanmaz, insanlara karşı daha nazik olunur kötü şeyler olmaz en azından ülkemizde gerçekten çok önemlidir kitap okumak.

0

kitap okumak hayal gücümüzü genişletir. diksiyonumuzu düzeltir. hayata bakış açımızı düzeltir. ve her kitap okuduğumuzda başka dünyalara açılan kapılar buluruz.