1

kesinlikle sultan selim. kendisi kanuninin babasıdır çoğu kişi kanuninin ondan daha iyi olduğunu düşünse de bana göre sultan selimdir. osmanlı kanuninin döneminde daha çok gelişmiş dünyanın 4 de 3 üne hakim olmuş olabilir fakat.sultan selimin döneminde en çok altın hazineye konulmuştur ve çok muazzam bir alt yapı bırakmıştır.hatta normal de her gelen padişah kendi mühürünü kullanırken sultan selim kim benim kadar hazineyi doldurursa benden sonra kendi mühürünü kullanmaya hak kazanır eğer doldurmazsa benim mühürüm ile devam etmek zorundadır diye bir beyanat bırakmıştır ve osmanlının sonuna kadar sultan selimin mührü kullanılmıştır. kanuninin yanında sokullu mehmet paşa ve denizlerin hakimi piri reis gibi savaşta büyük güç katacak cengaverlerin olması onun ön plana koymaktadır ama bu altyapıyı sultan selim ona bırakmıştır.

0

kanuni sultan süleyman
yavuz sultan selim
fatih sultan mehmet
bu üçü arasında tercih yapmam imkansız osmanlı devletinin en parlak en muhteşem yılları , en geniş sınırları üç kıtaya hakim olduğu akıl almaz güçlü yılları bu üç padişahın döneminde yaşanmıştır.

0

aslında osmanlı padişahlarının hepsini kendi bulunduğu dönemdeki koşullara göre değerlendirmek gerekir. bu şekilde bir değerlendirme yaptığım zaman açıkçası hepsi kendi koşullarına göre iyi yöneticilik yapmış insanlardır.fakat nedense fatih sultan mehmet'e karşı ayrı bir sempatim var.kendisinin genç yaşta padişah olmasına rağmen ülke yönetimi konusunda bir ayetini ortaya koyması ve babası sultan ikinci murat'ı tekrardan ordunun başına çağırması sonrasında rumeli hisarındaki yerin alanını alabilmek için yaptığı zekice ölçüm ve lanlı bir şekilde istanbul'un fethini gerçekleştirmesi bende ayrı bir hayranlık uyandırıyor kendisine. daha sonrasında yapmış olduğu fetihlerde devleti daha iyi bir konuma getirmesi ve otranto seferi'nin yapacakken çoğu kaynağa göre zehirlenmesi de ayrı bir hüzün oluşturuyor. rabbim mekanını cennet eylesin.

0

fatih sultan mehmet han
neden derseniz onun yaşlarında herkes çelik çomak oynarken o koskoca ülkeyi yönetiyordu yıllardır fetedemediğimiz istanbulu fethetti daha sayılamayacak kadar çok başarısı var.

0

en iyi osmanlı padisahi fatih sultan mehmet tir.

0

fatih sultan mehmet cunku bir cagi kapatip diger cagi açtı