0

tarihsel olaylar değerlendiriken birçok faktör göz önünde bulundurulur. bu faktörler konuyu hangi açıdan değerlendireceğinizede bağlıdır. fakat genel olarak dönemin düşünce tarzı o dönemin corafı koşulları bölgenin ekonomik uğraşları komşular iletişemde olduğu topluluklar o dönemde yaşanan önemli olaylar etkileri olaylar arasındaki neden sonuç ilişkileri gibi şeyler değerlendirilir. örneğin türklerin ilk ana vatanı orta asyadan göç etmeleri değerlendiriken göç ettikleri dönemde orta asyanın iklim koşulları, türklerin nüfusu neden doğuya değil batıya göç ettikleri gibi şeyler ele alınır.

0

tarihsel olaylar değerlendirilirken, yaşandıkları tarihsel dönemin koşulları dikkate alınmalıdır. o zamanki kültür, ekonomik ve siyasi durum, yaygın düşünce biçimi vb. kriterler olayın oluş nedeni ve biçimi bakımından bize durumu anlamamızda fayda sağlar.

0

olaylarla ilgili büyün bilgiler değerlendirilmrlidir olaylarla ılgılı sebep sonuç ilişkisi kontrol edilmelidir en önemliside geçmişte olmalıdır kardeşim