6

sorumani “sizce” kelimesinin sorularda sorulmasını engellesin mi?

Yazarlardan bu konuda şikayet almaya başladık ve size danışmak istedik.
Bizce kaldırılmalı ve sorular daha genel kitleye hitap edici olmalıyı.
Siz ne düşünüyorsunuz?

96 cevap
0

bu kelime engelli zaten ben kullanamadim niye engellendi bilmiyorum ama mantıklı olmuş bence .

0

bilimsel açıdan bakıldığında sizce, sana göre, bana göre, size göre, bence, onlarca gibi tekil veya çoğul şahıs ekleri kullanılmamalıdır. böyle başlayan sorular bilimsel açıdan sorun teşkil eder ve obfijektifliği kaybolmuş olur.

0

insanlar fikir almak için soru sorduklarından dolayı soruların çoğunluğu sizce ile başlıyor. ben tavsiye etmem, kaldırılmasın.

0

bence böyle bir şey yapmanıza gerek yoktur.çünkü sizce kelimesi kullanıcıları için önemli bir kelimeleri bazen soruyoruz. sizce şu şu şu ne olur diye o yüzden böyle bir şey yapmayın benim gibi düşünen bir çok kullanıcı vardır diye düşünüyorum.

0

soruların %90'ı sizce kelimesi ile başlıyor bence yasaklanmamalı çünkü insanlar soru sormakla yükümlü bu sitede kaldırılırsa insanlar zor durumda kalacaktır. benim tavsiyem kaldırmayınız.
,

0

herkes fikrinde ozgurdur .. ardi ardina gelnce scma oluyor ama kaldrlmasida sacma olur

0

sizce kelimesi aslında nezaket hitaben bir sözcük. benim için herhangi bir sakıncası ve rahatsız edici bir yönü yok.sorumani de illaki de bir şeylere engel gelecekse bu sürekli aynı tarz sorular ve yemek programı gibi yemek tarifleri olmalı benim fikrimce.

0

sizce sorularini ben sordum zaten sistem kabul etmiyor sorum gecersiz sayiliyor hatta soyle de soruyorum ornegin ne dersiniz gibi kabuk olmuyor tekrar soru sormam isteniyor ne sakincasi var anlamadim

0

benim kanaatimce engel olmasın,hayatta bazı engeller var zaten buradada olmasın.

1

bana göre soruya 'sizce' diye başlanmasının bir sakıncası yok. 'sizce' kelimesi sadece kişiye değil, topluluğa da hitap eder. sonuçta burada topluluk olarak varoluyoruz. herkes bu hitabın ne anlama geldiğini anlayabilecek kapasitededir sanırım. evet sitede kurallar olması gerekiyor. örneğin yazım kurallarına, noktalama işarelerine vs.dikkat edilmesi tabii ki gerekli. ancak her şeye de kısıtlama getirilip, alanın bu kadar daraltılması üyeleri zora sokar. daha elle tutulur sebepler ile düzenlemeler yapılmalı diye düşünüyorum.

0

neden engellensin ki bence sorulmalı ben gayet seviyorum böyle soruları cevaplamayı ve sormayı

0

bence engellenmemeli düşünce özgürlüğü var ve herkesin düşüncesine önem verilmeli hoşuna gitmiyosa okumayı bırabilirsin ama insanların düşünmesini ve düşüncesini paylaşmasını engellemek çok saçma..

0

bence engellesin çünkü zaten buraya soru sormak için varolduğumuz için sizce kelimesi anlamsız ve laf kalabalığı olur. soruyu sorarsın zaten cevap vermek isteyen soruna cevap verir. dikkat çekmek için yapılabilecek bu gibi davranış ve sorular gözden geçirilmelidir.

0

bence engellemese de olur yani insanlar soru kaliplarini bazen oluşturmak da güçlük çekiyorlar. bu kelimeler onlara yardımcı oluyor. bana kalsa kalsin yani . ama yine site yönetimi benden daha iyi bilir tabiki . her zaman daha iyi bir site olmayı hedefleyen bir izlenim veren sorumani en sevdigim sitedir. bu siteyi kuran insanlardan da allah razi olsun. hem bilgi sahibi oluyoruz . hemde para kazanıyoruz. nasil guzel bir uygulama yapmışlar oyle degilmi . benim günümün yarisi bu sitede gecer . işsiz güçsüz adamım yapacak birsey yok . sis değerli arkadaşlarımın sormus olduğu sorulara cevap vermeye çalışyorum. gayet iyi bir etkinlik oluyor. böylece sorumuzun yanitini alıyoruz. bilmek istediğimiz seyleri sorup burdan bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. bazı insanlarda her zaman doğru düzgün birşey olsun istiyor. ama unuttuklari bir sey var bu hayatta hic bir zaman dört dörtlük bir yaşam sürdürmek mümkün değil yani elbet bazi sorunlar ile karsilasmak zorunda kalacaksınız. zaten her sey dört dörtlük olursa bence orada bir sıkıntı var diye düşünür insan. ben oyle düşünürüm yani. bana katilan kisilerde var tabi ama iste durum bundan ibarettir . bir soru ekini çıkarıp onun yerine baska bir şeyde gelebilir yani. uygulamada her zaman eksiltmek olmaz . üstüne yeni yeni özelikler koymakta gerekir mesela. her hafta bir etkinlik fakan düzenlemek guzel olur mesela . ayrıca bana kalsa 5 lik degilde yuzde 10 luk sorular da olmasi lazim yani. ama bunlarin hepsini yapan düzenleyen bir site yönetimimiz var . bunlari ancak olur yapabilir. bunlarin yapacağı daha bir cok guzel şeyler var. bencede daha fazla etkinlik ve insanlarin daha fazla kazanc sağlaması icin guzel etkinlikler ortaya cikaracaklardir. ben onlara güveniyorum. bu siteye bağımlı oldum resmen . ailemden herkese oynamalisiniz diye söylüyorum. benim kardeşlerim olsun kuzenlerim olsun hepsi oynamaya basladi hepsi benim sayemde tabiki. ben bu siteden kazandıkça uye çok getirecem ya hergün baska sayfalarda paylaşıp bu sitenin daha iyi bir konuma gelmesini saglamaya çalışıyorum . insallah daha guzel bir yerlere gelecekler . ama banlama sistemi olmasa mesela tamam haksiz kazanc yapan insanlarin kazançları ve verdiği cevaplar silinsin. bu onlara daha guzel bir ceza olur. bir daha da yapacakalrini sanmam. benim kendi düşüncelerim bunlardir. bana katilan insanlar da vardir bana katilmayan insanlarda mevcuttur. herkesin de düşüncesine de saygı duyarım duymam da gerekir yani .

0

bence bir şey fark etmez. çünkü genellikle ağız alışkanlığı olduğu için kullanıyoruz sizceyi yani çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum.

0

ya evet ben de soru sorarken sizce ile baslayan bir soru soracaktim uyari verdi. bence kaldirilmali yani sence diye soru sormanin ne zarari var ki? yine genele soruyoruz sonucta soru sorma manevralarini kisitlamaya gerek yok bence. zaten her soruya cevap verirken kendimize gore cevap vermiyor muyuz? veriyoruz. o sebeple zaten soruda sizce demesek bile kendimize gore cevap yazdigimiz icin birakin sorularda da sizce diye yazabilelim

0

buradaki amaç zaten bizlerin fikrini almak.sizce kelimesi de o anlama gelmektedir.kullanılmasında bir engel yoktur ama gereksizdir.

0

sizce kelimesinin yasaklanmasının bir mantığı yok düşüncesindeyim çünkü bazı sorularda kullanılabilecek en doğru kelime olabiliyor. ayrıca bu kadar sınırlama olursa site eski işleyişini kaybeder. yasaklanmaması daha soğru bunun kime ne zararı var ki. sizce deyince sadece bir kişiye sorulmuyor ki soru tüm sorumani üyelerine soruluyor, bu kişisel bir soru değil sonuçta.

0

sizce kelimesi kullanılabilir öyle kısıtlamalara ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum sürekli sıkocı genel sorular olur bence engellenmemelidir.

0

bu soruya hayir demek icin gec uye oldum ama olsun bence hayir engellenmesin gercekten bazi sorularda "sizce" kelimesi cok uygun oluyor.