6

sorumani “sizce” kelimesinin sorularda sorulmasını engellesin mi?

Yazarlardan bu konuda şikayet almaya başladık ve size danışmak istedik.
Bizce kaldırılmalı ve sorular daha genel kitleye hitap edici olmalıyı.
Siz ne düşünüyorsunuz?

96 cevap
0

bence her şeyide engellemeseniz iyiydi sizce kelimesinde nedense ben bir problem göremiyorum kullanıcılar diğer üyelere hitap ediyor bana göre engellenmemeliydi ancak siz engellediniz karar sizin boynumuz kıldan ince napalım :)

0

bence herkes özgürdür ve istediği gibi soru sorabilir . sorunun başında sizce veya bizce gibi ifadelerin yer alması sorunun ne demek itediğnii pek değiştirmeyeceği için bence pek etkilemeyecektir.
o yüzden bırakın insanlar istediği gibi sorular sorsunlar ve kafalrı rahat olsun sayın admin bey sizleri seviyorum daha çok kazanç verin lütfen paraya ihtiyacımız var azıcık :d

0

kaldırılması çok saçma olur. soruların hepsi bilgi sorusu değil sonuçta. yoruma dayalı sorular da var.

0

sizce kelimesinden ziyadr su atasozleri, isimleri pes pese, hiç sıkılmadsn bir harfi acip bastan sona paylasim yapanlara bir cozum bulun... mesajlarda yaziyoruz ama pek takmiyorsunuz bizi sorumani.

0

sizce kelimesi kaldırılmanı ama bazı yazarlar plaka sordu, siz sorumani yetkilileri olarak sorularda plaka sorulduğunda sistem soruyu yayınlamıyor, hata veriyor. şimdi ise bazı yazarlar atasözü ve deyimler sormaya başladı. iki gündür de isimlerin anlamlarını soruyorlar. bu soruların bilgi amaçlı mı? hayır değil niye hayla bunları soranlara bir kısıtlama veya böyle sorduklarında sistem niye reddetmiyor? ben ve bazı yazarlar uzun cevap yazılabilecek sorular soruyoruz, emek veriyoruz, soruların cevapları için araştırma yapıyoruz ama bazı yazarlar neden kolaya kaçıyor. bizler yapınca hemen uyarı geldiği halde niye bilgi sormayıp, kolaya kaçıyor. bizim emek nerde yani. bunlar yüzünden site bedava beyin moduna girdiğinde cevaplanacak soru bulamıyoruz. şimdi yetkili olarak sitede bir sürü soru var, onları cevaplayın diyeceksiniz ama bedava moduna girince ana sayfa olsun diğer sekmeler olsun hep böyle sorularla doldu. böyle soru soranlar, soruları peşpeşe soruyorlar. artık bir çözüm bulunmalı. bugün başlanan 2x etkinliği başladı ama kimse soru cevaplamıyor. hiç düşündünüz mü? niye cevaplanmıyor diye. millet ana sayfaya girince hep ayni kalıpta sorular var, anasayfada 10 tane soru varsa 6 tanesi atasözü, deyim veya isimlerin ismi. millet aynı soruları olunca cevaplamak istemiyor. artık yeter bir çözüm bulunmalı.

0

'sizce''kelimesi yasaklanmamalı sonuçta sen denmesinden rahatsız olan insanlar olabilir bu yüzden kimseye bi sakıncası olmadığını düşünüyorum.

0

yani sizce kelimesi neden kalksın anlam vermedim.

0

bence kaldırılmaması lazımdı ancak kaldırmışsınız napalım sonuçta site sahipleri sizsiniz siz ne derseniz biz onu uygularız pek soru soran biri değilim önceden sorardım o yüzden bu konu beni pek ilgilendirmiyor.

0

bencd kaldirilmasin bu kadar ufak şeylere takilmamak gerekir bide bizim toplum o şekilde konuşmayi sever. kaldirilmasina gerek yok . benim içim bir sakincasi yok. herkesin kendi düşüncesi herseye karişmamak lazim.

0

kaldırılmaması gerektiğine inanıyorum. çünkü genelde insanlar senli benli cümlelerle sorularını yazıp göndermeyi tercih ediyorlar. bu yüzden.

0

kaldırılmamalıdır. her şeye nesnel kesin cevaplar vermek zorunda kalırız yani bilimsel sorular sormanız gerekiyor "bizce" olmadan. valla yönetici sizsiniz canınız nasıl istiyorsa öyle yapın bence :)

0

bence kaldırılmaması lazım. ben genel olarak kullanan biri değilim aslında sizce kelimesini. bazı sorulardakullanılabilecek bir kelime olduğunu düşünüyorum bu yüzden kaldırılmasını tercih ederim. tabii ki yine de siz bilirsiniz kaldırıp kaldırmayacağını.ama bildiğim kadarıyla şu anda soru sorarken zaten kullanılmayan bir kelime olduğunu gördüm.

0

bence hayır. çünkü insana yönelik sorulan birçok soru insanın kendisine yönelik veyahut kendi bildikleriyle cevapladığı sorularıdır. ayrıca bazı sorularda kişinin kendi görüşlerini de alınması gerekmektedir. bu özelliğin halen devam ettirilmesi taraftarıyım.

0

buna siz karar verebilirsiniz sorumani ama bence engellenmesin

0

ben sizce kelimesini sorularımda kullanmıyorum. bu yüzden engellendiğini dahi fark etmemişim. evet iyi olmuş. yani anket givi oluyirdu eskiden sizce sizce sizce arka arkaya sorulan soeular oluyordu. gerçekten insanı bayıyor. birde internetten buldukları o kadar belli ki. tani kendi içerikleri bile olmuyor bu tür sorular. herkes soeu sorabilir ama önemli olan kişinin kendi sorularını sormasıdır bence. sorumani yeni sorularla bu sayede daha çok büyüyeceğine inancım tamdır. sorumani büyüdükçe yazarlarında bence unutulmaz yerler alacağız.

0

evet kaldırmanız çok iyi olmuş bu şekilde sırf soru sormak için değilde gerçekten bilmediği veya başkalarının da öğrenmesini istediği kaliteli sorular gelebilir

0

sizce soru kalıbını kullandığımızda bir sorunun doğru veya evrensel olan cevabını,öznel hale getirerek sormuş oluruz.bu durumda kişisel soruları sizce diye sorabiliriz bence.ama bilgiye dayalı soruları sizce diye sormak anlamsız.bu iki farklı duruma dikkat edilerek soru sorabiliriz.

1

bence kaldırılmasın çünkü soru sorarken bu kelimenin yerini tutan fazla kelime yok .

0

kullanılmıyor zaten burda soru ve cevapları beğeni olayı alışkanlık haline gelmemiş

0

sorumani, diğer sosyal medya araçlarından çok farklı bir yapıya sahip. bilimsel şeyleri içermesiyle birlikte özgün cümleler ile başka bir boyuta taşıyor. sizce kelimesinin kaldırılması bence yanlış olur. çünkü özgünlük farklılık anlamına gelir. kişiden kişiye göre değişir. soru sorulduğu zaman herkes kendince gerçeklerle cevap veriyor. bu yüzden sizce kaldırılmamalı. özgünlük isteniyorsa sizce kelimesi kalmalıdır