0

asgari ücret tutarı şu dönemlerde yeterli olmadığını düşünüyorum.

0

asgari ücret şu an çok düşük beklenti yılbaşında yükselmesinden yana en aşağı 2000 tl ve üstü olması gerekiyor bakalım işçi ve işveren tarafı ne karar verecek ama hükümetin bu olaya bir el atması lazım

1

aşkeri ucret bir çok özel söktör tarafından işcilere uygulanan maas tipidir. içinde bulunduğumuz ekonomik ortamda bu maasın yeterli oldugunu söylemek ne yazikki mümkün diğildir. koca bir ay en az 8 saat calısıyoruz ve bunun karşılıgı olarak tanınan ücret 1600 tldır. yetse eyw deriz ama yetmiyor kira,fatura,mutfak masrafı,okul masrafı derken yetirmek imkansız bir hal alıyor. buda aileler arasında gecim sıkıntısı yüzünden kavgalar baslamasına neden oluyor. veyada kadınlarında calışmasına neden oluyor. bunlar gene iyi durumlar gecim sıkıntısı yüzünden mendil satan, okul okuyamayan ve çalısan çocuklarım var. devlet büyüklerinin elini vicdanına koymak lazım. cumhurbaşkanımız 54 binlira ile gecim sıkıntısı yaşadıgı gerekce ile 75 binliraya yükseltigi para ile gecinirken. biz 1600 lira ile gecinmek durumunda kalıyoruz. biraz vicdan lazım.

1

adı üstünde asgari ücret. yani bir işçiye verilmesi gereken en az ücreti ifade ediyor. uluslararası standartlara göre asgari ücretin işçi ve ailesinin zaruri ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. ancak ne yazık ki ülkemizde dört kişilik bir ailenin açlık sınırının dahi altında kalıyor bu ücret.

günden güne artan fiyatlar karşısında yükseltilmesi gerektiğine kuşku yok.

1

kesinlikle kimseye yetmediğini düşünüyorum ve zam yapılması gerektiğini, çünkü insanlar zar zor geçiniyor

1

asgari de bile insanlar tatmin olmuyor ise varın gerisini siz düşünün.

1

yılbaşında güzel bir zam yapılması gerekiyor.