0

insanlar mecbur gene yapıyor alışverisini bi poşet 25 kuruş 10 tane alsa 2.50 tl yapar. aylık 400 500 liralık alışveriş yapan insanlar için çok önemsenecek bir tutar değil bence.

0

poşetler paralı oldu ama bişey değişmedi sözde poşetlere çözüm yok öyle bişey

0

bence azaltmadı çünkü insanlar alışveriş yapmaya mecbur en azından temel ihtiyaçlarını almak zorundalar bu nedenle marketleri etkileyen bir durum değil.

0

poşetler istediği gibi paralı olsun. eskiden birşey olduğu zaman alternatifi temin edilirdi poşetlerinde aynı şekilde :)

0

poşetlerin paralı olması alışverişleri tabiki azaltmaz. poşet taleplerinin azalması olur. fazla bir değişiklik olmaz alışverişte. insanlar alacaklarını evleri yakınsa poşetsiz götürürler. tabi poşet ücretsiz devam etseydi hak yenirdi. bazı müşteriler gereğinden fazla poşet almakta. tabi bazı kesimler poşete verilen paraya acımaz onun için hiçbir değişiklik yoktur. bazı kesim poşetinin yettiği kadar alışveriş yapar. ama genel olarak alışverişi azaltmaz, gidip poşet alır :)

0

poşetlerin paralı olması market alışverişlerini azaltmaz. sonuçta mecburen alışveriş yapıyorsun gerekirse poşet alırsın ama çevre açısından önemli bez poşet götürmektir

0

marketlerde posetlerin parali olmadi market alisverisini azaltmaz. cunku herkes ihtiyaci olani aliyordu ve susnda ayni durum soz konudu. posetlerin psrali olmasi sadece eve gelen poset sayisini azaltir. cunku onceleri poset parali degilken evde cop poseti olarak kullanma adina fazla fazla alınıyordu ama şuan poşet paralı olduğu için öyle birşey söz konusu değil. bu acıdan bakınca poşetin paralı olması birazcık üzücü. ara ara benimde yaptığım birşeydi. bunu da burdan itiraf edeyim. eminim birçoğumuzun yaptığı birşey.

0

poşetlerin paralı olması market alışverişini azaltmaz çünkü marketlerden alışveriş yapan insanlar ihtiyacı olan ürünleri alıyorlar, o ürünler yine ihtiyaç duyulduğu için mecburi olarak marketten yine alışveriş yapacaklar bu yüzden poşet böyle bir etkide bulunmaz. ben dışarı çıktığımda genelde yanında poşet götürenleri görüyorum, marketten alanlarda hala var.

0

bence azaltması insanlar çere bulur bir şekilde mesala bugün eşim market alışverişi yapmış bir baktım çuvala doldurmuş getirmiş.;-);-)

1

poşetlerin paralı olması çok abartı artık yani gelecek seneye de kolalrı bidona doldururlar şişeyede para alırlar ya saçma insanları nerden yolcaklarını merak ediyolar ya gerçekten bunun için sırf bunun için tayip erdoğana oy vermiycekler sayısı çok oluyo yani bari 4aylığına paralı olsaydı neyse sokun zaten türk milleti keriz mi sanki adam el arabasıyla girmiş bime alışveriş arabasını çalıyolar kaçıyolar insanlar sokak köşelerinde poşet satıyo yani biraz anlayışlı olun ya poşet paralıymış ne alaka ya

1

poşetlerin paralı olması market alışverişlerini azaltacağını düşünmüyorum.sonunda insanlar mecburen yiyecek içecek alacak yani.zaten alışırız yakında.

1

market alışverişlerini azaltması imkansız.alışveriş ihtiyaç olduğu için zorunlu yapılaması gerekn eylemlerden birisi.bu yüzden alışverişlerden azalma olmuycaktır.poşet paralı olmadan miktar neyse şimdi de o miktar korunacaktır.

2

poşetlerin paralı olması market alışverişimi azaltılmaz. sadece poşetleri paralı olarak almamayı tercih ediyorum. çünkü yapılan uygulamanın gerçekten amacının dışında olduğunu düşünüyorum. yine eskisi gibi alışverişimi yaparım ama sadece yanımda poşet götürürüm.