0

bence asgari ücret bir eve yani tam yetmeyebilir çünkü asgari ücret çok olmadığı için sıkıntılar yaşayabilir bir aile. ama şimdi tabii asgari ücrete zam geldi bizler 2000 tl oldu asgari ücret şimdilik yine biraz idare eder ama asgari ücret 2000 tl oldu şimdi her şeye zam falan geldi yok doğalgaz yok elektriğe işte akaryakıta benzinle lpg hepsini zam geldi. şimdi şöyle bir şey var 2000 tl asgari ücretle nasıl çalıştığınızda ve nerede ne yaşadığınız adabağlı şöyle söyleyeyim ben size eğer kirada yaşıyorsanız 2000 tl'ye hem doğalgaz parası hem kira parası hem market ceyran su falan biraz zor olabilir gençler. ama tabii eğer kendi evinde oturuyorsan yani evin kendi evinize kira vermiyorsan abi o zaman pek sıkıntı çekmeyeceksiniz düşünüyorum ama böyle sıkıntı çekecek gibi iseniz eşinizi ve karınızı çalıştırabilirsiniz çünkü onların da para ihtiyacı olabilir 2000 tl bir ev getireceğini düşünüyorum geçse bile güzel bir hayat yaşayamazlar. benim bir arkadaşım var işte diyor ki ben karımı çalıştırmam eşimi çalıştırmam falan filan yani bunlar yalan dürüm arkadaşım yani diyorum ki eğer ev geçinemez s karınız eşini çalıştırmak mecburiyetinde olduğunu söyleyebilirim çünkü yani 2000 tl evin içinde gerçekten zor. benim babam da çalışıyor asgari ücrete 2000 tl falan annem de çalışıyor asgari ücret 2000 tl aylık 4000 tl para geliyor eve yani bu para meçhul bir ücret olduğunu söyleyebilirim çünkü evimizde kendi evimiz olduğu için ceyhan doğalgaz su bir de araba var arabanın sigortası falan filan yani hepsi tam yatıyorum herkese böyle bir ailesi olmasın tercih edebilirim. bir de şöyle bir aile bireyler olmasını isterim bir karı koca bir kız çocuk ve bir erkek çocuk olursa çok iyi olabilir çünkü daha çok üç çocuk ve dört çocuk olursa daha çok masrafları yer açabilir en ideali iki çocuk benim teyzemin 3 tane çocuğu var bunların 3d lise okuyor hatta bir tanesi üniversite okuyor teyzem hangi birine para getirsin yani böyle olması zor iki çocuk yeterli ve ideal olduğunu düşünüyorum.

0

kesinlikle yeterli değil tek başına oturup çalışanlar için yeterli olabilir ama ev geçindirmek bir baba için yetmes imkansiz. zaten ekonomik durum çok kötü

0

askeri ücret yeterli değil.askeri ücrete zam yapıyorlar fakat herşey zamlı zaten askeri ücreti arttırınca vergiler,yakıtlar temel tüketim ihtiyaçlarıda artıyor.gerçekten allah askeri ücretle geçinenlere yardım etsin.askeri ücretle geçinebilmenin tek yolu temel ihtiyaçlara indirim yapılması.herkes askeri ücretten şikayetçi,ülkenin durumundan şikayetçi artık bir çözüm olmalı artık biraz mantıklı kararlar verilmeli,düşünülmeli doğrumu yapıyorum diye.bu olaylara sebebiyet veren bizi bu duruma mahkum eden herkese hakkımı helal etmiyorum.

0

asgari ücretin yetmesi mümkün değil 4 kişilik bir aileye hesaba katmıyorum bile 3 kişilik bir aile olduğunuzu düşünün okula giden bir çocuğunuz var çocuğun servis masrafı sizin ev kiranız elektrik faturası doğalgaz faturası su faturası 3 kişilik telefon faturası çocuğun harçlığı hanımın pazar parası sadece bunları düşündüğünüzde bile asgari ücret çok yetersiz bir miktar yemeye içmeye bir şey kalmıyor geçenlerde bir tanıdığımız bankalara olan kredi borçlarını bitirdikten sonra eve market alışverişi yapacağım dedi doya doya çünkü adam aç evine peynir bile alamıyor ne yapsın elhamdülillah bizim durumumuz iyi en azından ev kirası vermiyoruz ama ev kiralarının 1.000 lira 1.500 lira olduğu yerlerde asgari ücret nereye yetecek.
:(

0

bence yeterli fakat zamların gelmemesi lazım zam geliyor asgari ücretin artmasında bir amaç kalmıyor.

0

kesinlikle yeterli değildir çünkü üç dört kişilik bir ailenin harcadığı masraflar su doğalgaz elektrik kira yakıt kıyafet yiyecekler daha çocukların istekleri ve benzeri sizlere yetmez ama eğer aile 2 kişi olursa rahat gideceğimi düşünüyorum

0

askeri ücret iki veya üç kişilik bir aile için orta kesimli bir ilde yaşıyorsan yeterli ama istanbul, izmir gibi büyük kentlerde 5 çocukla kirada oturup bu şekilde yaşıyorsan kesinlikle yeterli değil. her çocuğun ihtiyaçları var, evin ihtiyacı var. hele de ev içinde tek biri çalışıyorsa o zaman hiç yetmiyor. bu yüzden insanlar sürekli ek işe baş vuruyor çünkü geçinmek çok zor hangi birine yetişecekler. ikinci yol parası var, yemek masrafı var, okul masrafı var. gerçekten askeri ücret ile bu masrafların hepsini karşılamaları çok zor. bu yüzden ilden ile ve kişi sayısına göre geçinme durumu farklılaşabiliyor.