0

yakınlarınızdan bir ölüm haber aldığınız zaman ne hissediyorsunuz?.

daha demin ne yazık ki böyle bir şey başıma geldi, sevdiklerinizin eşinizin dostunuzun değerini bilin çok iyi bilin hem de.

8 cevap
0

ben yakınımın ölüm haberini aldığımda kuruyup kalmıştım. gencecik bir insandı hiç sebeo yokken bir anda intihar etti. kendi evinde bile değil mahallenin birinde bir okula yakın bir ağaca kablo ile kendini asarak hem de.ben kafayı yiyecek gibi oldum günlerce onu düşündüm son anda ne hissetti acaba ne düşündü. geride mektupta bırakmıştı. isteyerek intihar etmişti kimsenin suçu yok demişti. ben o mektubu okudum çok kötü oldum. ne bileyim çok zor o öleli aylar oldu ama sanki dün gibi her şey. allah kimseye vermesin. ölümün eceliyle gelenine bile sabır gösteriyorsun ama hiç yoktan canına kıyması insanı mahvediyor.

0

duydugum zaman tabı ki kötü oluyorum.kolay degik ki allah herkeze sabır versin

0

şöyle söyleyebilirim yakınının ölüm haberini aldığım zaman çok fena üzüldüm söyleyebilirim yani bir keresinde babamın anneannesi ölmüş de o da benim çok yakın mı diyebilirim yani çok yakın oturuyorduk onlarla her gün görüşüyorduk öldüğü zaman falan üzülmüştüm. yani onu selası okunuyordu camiden o kadar üzülmüştüm ki o sela'yı duyarken yani acayip üzülmüştüm. yani böyle bir şey haberi gelmesi çok üzücü bir şey tabii ben bir de babamın anneannesi öldür de çok üzülmüştüm bir de babam annem falan ölse ne yaparım hiç bilemiyorum yani o gün kahrımdan öleceğim bende düşünebilirim çok kötü bir şey yani şu an babaannem anneannem dedem 2'de demle yaşıyor yani onlar ölürse çok üzüleceğim söyleyebilirim sizlere. ama kimse benim gibi kimseye acı vermesin yani çok kötü bir şey size bir olay anlatayım hemen. sınıftan bir tane kız arkadaşım var adım melisa onun kardeşi vardı çok büyük biraz hızlı vardı erkek kardeşinin ondan sonra kardeşi falan işte hastanede yatıyordu sonra büyük bir rahatsızlık olduğunu öğrendiler ölebileceğini falan söylüyorlardı kızın kardeşi bir ölünün kız bayağı okula gelmediği hayattan falan koptu şu anda hala aynı sınıftayız ama yani kızın yüzü falan hiç bilmiyorum çok üzülüyorum ona allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın yarabbim amin.

0

sana örnekle cevap veriyim.dedem öldüğünde 10. yaşındaydım.okuldan eve geldiğimde evin etrafında bir sürü araba vardı.evin etrafı ve içi çok kalabalıktı.herkes yemek yapmış getiriyordu.anlamıştım birine birşey olduğunu.fakat düşünüyorum kime olursa olsun beni üzücekti gittiğimde babamı gördüm,annemi gördüm sorun yok kimdi ozaman?sarıldım ilk önce babama ağladım biraz dedemi odasında yatarken gördüğümde ise yıkılmıştı dünyam.her canlı ölümü tadacaktır.şimdi sadece onu mezarlıkta ziyaret ediyorum.yakınlarınız hayattayken kıymetini bilin.

0

yani ben bu zamana kadar çok şükür yakınlarımı falan kaybetmedim. sadece annemin dayısı ,babamın amcası falan ölmüştü. allah rahmet eylesin ya tabii ki de üzülür insan ama çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. öleli 2 sene olacak bu mart'ın 21'inde mesela onun öldüğünü falan duyduğumda çok ağlamıştım bazen aklıma geldiğinde bile hala ağlıyorum diyebilirim. çünkü kardeşim gibi hatta ablam gibi seviyordum diyebilirim yani çok iyi biriydi ama diğer türlü yakınımı kaybetmedim insan yabancı bile olsa sadece arkadaşı bile olsa o insan gerçekten çok üzülüyor çok yıkılıyor aynısını ben yaşadım ve açıklamada yazdığın gibi sen bugün öyle bir haber almışsın başın sağ olsun diyorum.

0

üzülüyorum hem ölen kişi için hem ailesi için dua ediyorum

0

sevdikleriniz kıymetini yaşarken bilin ölüm haberi çok aldım inssnın dünyası başına yıkılıyor çok zor telefuz edilebilen bir duygu

1

ya tabi insanın sevdiği biriyse niye üzülmesin ama ben bi haber alsam be annem ölmüs olsa okulu bırakırım her gün ağlsrım ölene kadar evden çıkmam ben annemi çok seviyorum bunu babam ölse ki allah göstermesin yani çok üzülürüm bunu sizde yaprsınız