0

ben iyi buluyorum. çünkü hayvanlara acımasızlık yapan insanada yapar.

0

bence insanın doğası gereği çok doğru buluyorum. çünkü biz insanlar sevdiğimiz şeylere kötülük yapıldığında tabii ki de tepki gösteririz .bu hayvana değil ailemizden biri ne olduğunda da bu durumda öyle olur sevdiğimiz insanlara zarar verilmesini ve kötülük yapılmasını istemeyiz. eğer sevdiğimiz insanlara zarar verildiğinde veya kötülük yapıldığında da kötülük yapan veya zarar veren kişilere tepkimizi sert ve gözle görülebilecek bir şekilde gösteririz tabii ki o yüzden hayvanseverlerin de hayvanları sevmeyen ve hayvanlara zarar veren kişilere karşı bu tepkisi bence çok doğal ve normal ben haklı buluyorum .yani sonuçta gerçekten sevdikleri için tepki gösteriyorlar. eger tepki göstermeseler bence bu anormal olurdu

0

vallahi herkesin zevkleri ve tarzları tartışılmaz diye bir söz vardır tabii şimdi bir köpek beslemek ve köpek hayvansever olmak bir tarz ve zevk olduğunu düşünüyorum ama şimdi köpeğin veya hayvanın evde dışarıda besleyici bir yer var şimdi bizim bir akrabamız var yani akrabamız evin içinde köpek besliyor babamla bu tarz şeyleri sevmez biz onlara misafirliğe gittiğimiz zaman işte bağımlılar köpeği falan çekip buradan işte burada yemek yiyoruz çay içiyoruz kılı gelecek ağzımıza falan girecek yani bildiğiniz üzere kedi ve köpeğin kılı boğazımızı falan kaçtığı zaman öldürme riski var. vallahi herkesin zevkleri ve tarzları tartışılmaz diye bir söz vardır tabii şimdi bir köpek beslemek ve köpek hayvansever olmak bir tarz ve zevk olduğunu düşünüyorum ama şimdi köpeğin veya hayvanın evde dışarıda besleyici bir yer var şimdi bizim bir akrabamız var yani akrabamız evin içinde köpek besliyor babamla bu tarz şeyleri sevmez biz onlara misafirliğe gittiğimiz zaman işte bağımlılar köpeği falan çek buradan işte burada yemek yiyoruz çay içiyoruz kılı gelecek ağzımıza falan girecek yani bildiğiniz üzere kedi ve köpeğin kılı boğazımızı falan karşı zaman öldürme riski var. ben de saçma buluyorum yani tamam hayvansever olabilirsiniz ama yani evde falan hayvan beslemek uygun değil yani çocuğun çocuğu falan var bu akrabamın yani ben pek tavsiye etmiyorum ama böyle mesela bir villada oturursunuz veya köyde bahçeli bir evde oturursunuz veya böyle insanların pek sık olmadığı bir yerde kapımızın önünde falan besleyebilirsiniz mesela benim dayımın burada çatıda köpekleri vardı şehirde. köpekleri evin tepesinde çatıda terasta besliyordu dayım geceleri falan çok ses yapıyor köpekler havlıyordu ondan sonra komşular falan şikayet etmişler dayıma her neyse ondan sonra zabıtamı polis mine gelmişti . sonra dayım da işte köpekleri falan aldı dahaki köyüne götürdü şimdi orada besliyor köpekleri bence de böyle olması lazım şehirde köpek beslenmez.

1

mesele sevmek ya da sevmemek değil aslında. hayvan sever insanların aşık tepkisi sevmedikleri gibi hayvanlara zarar veren insanlara karşıdır. sevmeyebilir herkes hayvanları, korkadabilir bu gayet normal. bunu anormal olarak görmek yanlıştır. herhangi bir zarar verme durumu yoksa eğer kimse neden sevmiyorsun diye yargılayamaz. ama orta da bir zarar verme durumu varsa en ağır cezalarla cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyorum ben de. özellikle bugün sosyal medya da bir video dolanıyor ve görünce kanım çekildi resmen. umarım o adam bir an önce bulunur ve cezasını çeker.

0

bir hayvansever olarak hiçkimse hayvanları sevmek zorunda değil fakst onlara işkence yapmaya haklarıda yok.

0

bir hayvansever, hayvan sevmeyen birine tepki gösteremez.lakin hayvan sevmeyen kişi, hayvana şiddet uyguluyorsa elbette tepki göstermelidir, tepki göstermeyen insanda kendi insanlığını sorgulamalıdır.hayvanlara şiddet ve eziyet yapan kişilere daha ağır cezalarla cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyorum.

0

çok saçma buluyorum bir şeyi sen seversin bende seveceğim diye bir kural veya zorunluluk yoktur. birisi fareyi öldürür hayvan severler tepki gösterir bu nedir ya çok saçma.

0

kendi fikrim belediyelerin hayvanları toplayıp bakması hem böylece iki taraf içinde bir problem oluşmuyor.