1

araba temizliği diyince akla ilk gelmesi gereken şey su köpük olmasın araba temizliği deyince aklınıza ilk olarak bez gelsin çünkü kurutma en en en ama en önemlisidir arabayı yıkadıktan sonra kurutmassan ız araba iğrenç olur kalıntılar kalır onun için arabayı yıkadıktan sonra silinir güneşe kurutmaya sakın bırakmayın çunkü araba kalintılardan geçinmez araba yıkarken en çok dikkat edilmesi gereken sey basınçlı suyu tampona ve lastiğe yakından tutmayın endeni ise basınçlı su yüzünden tekerler patlayabilir tampon kırılıp düşebilir bu bir püf noktadır araba içini temizlerken yıkarken su kulanmayın iç temizleyici spreyler kullanın ve onu beze sıkın sonra ise arabanın iç kısımını koltuklar hariç yıkayın lastik temizliği özel lastik ve jant suları kullanın lastigin sadece yüzey dediğimiz ön kısımlarını silin ve jant temizliği ise iclerine kadar her yerini temizleyin benden bu kadar araba temziliginin püf noktalarını ve en ince aurıntısını amlattim...

0

araba temizliğine çok önem veren bir kişi olarak aracım kirli olduğu zaman ona bakamam da binemem de çünkü benim aracım çocuğum gibidir. aracıma baktıkça onu temizleyip yağını suyunu koydukça oda bana yolda bakıyor beni yolda koymuyor. yaşım 36 oldu aracımla konuşurum dertleşirim şimdi bana deli gözüyle bakacaksınız ama öyle değil bir atasözü var bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. bir aracınız kirliyken karşısından seyredin birde aracınızı temizledikten sonra karşısına seyir edin sanki size gülümsüyor gibi duracak denemesi bedava. aracımın dışı kadar iç temizliğine önem veririm sonuçta o kapalı kabinin içinde yolculuk ediyoruz kışsa ısıtıcıyı açıyoruz yaz ise klimayı veya camı açıyoruz bu sefer aracın içi kirli ise aracın içinde tozlar havaya uçuyor bu tozlar da her nefes alıp verdiğimizde vücudumuza giriyor buda bizi ve araçtakileri hasta eder. bunun için aracınıza kendinize çocuğunuza baktığınız gibi bakın.

0

temizliğe çok dikkat eden bir adamım yani arabamın her zaman temizliği benim için çok önemlidir yani o araba pis olduğu zaman ben arabayı bilemiyorum yani utanıyorum pis gezmekten. arabanın en çok içini temizlemekten hoşlanıyorum yani paspasları falan önce de dışarı çıkartıyorsunuz ondan sonra elektrikli süpürge açıyorsunuz elektrik süpürge ile arabanın kendi paspasını süpürüyorsunuz koltuklara falan vites topuzunun oğulları falan süpürüyorsunuz torpidoyu falan sürüyorsunuz. sonra arabanın dış görünüşüne geliyoruz arabanın dış görünüşünü temizlemeye başlıyoruz şöyle yıkanır araba tarif edeyim öncelikle arabanın dışını her tarafını köpüklü yoroz ondan sonra fırça ile her tarafını bastıra bastıra fırçaladıktan sonra taze düştü bir açıyoruz her yerini duruyoruz arabanın ondan sonra arabanızı temiz bir yere çekiyorsunuz orada arabayı mikrofiber bezle güzelce siliyorsunuz ki arabanın üstüne su baloncukları kalmasın yoksa arabada iz yapar. ben bu konuda çok titiz olduğumu söyleyebilirim yani araba benim için çok önemli bir detaydır.

0

dış temizlik için : ilk şart suyun kireçsiz olmasıdır . eski kapı lastikleri yağlıdır ve her yeri kirletir , camlara bulaşır , lastikler ayrı bezle silinmelidir. en son aşamada bir damla su bile kalmamalıdır.
iç temizlik : önce süpürge ile tüm toz çekilir . her yer silinir.silikon yağı en iyi koruyucudur

0

araba temizliği için en önemli olan şey arabayı yıkadıktan sonra kurumasını beklemeden silmektir. eğer bir süre geçtikten sonra silerseniz is kalacaktır ve yıkadığınızın bir anlamı kalmaz. aslında en iyisi arabayı yıkadıktan hemen sonra silmektir veya arabayı akşam yıkamak da bu sorunu çözebilir. birden fazla bez kullanmak da gerçekten önemlidir. çünkü arabanın dışını sildiniz bezle için isterseniz eğer arabanın içi de kirlenir dışıda kirlenir.

0

kokpit önemli şoför koltuğunun altını üstünü iyice temizlenmelidir konsolda iyi temizlenmelidir