0

televizyon sağlığımız için gerçekten bazen çok zararlı olabilir bu yüzden çok dikkatli olmalıyız televizyon izlerken.televizyon seyrederken özellikle dikkat etmemiz gereken en önemli konu sağlığımız için en azından yakından izlememeliyiz. eğer ki yakından izlersek televizyonun gözlerimiz bozulabilir yakını görme veya uzağı görme problemi yaşayabiliriz. o yüzden yakından izlenmelidir en azından vücut sağlığımız için gerçekten bu önemlidir. özellikle de çocuklar küçük yaşlarda televizyon izledikleri için daha çok yakından izledikleri için bunu aileleri bence hiçbir şekilde yakından izletmemelidir çocuklarına. göz sağlığı için çocuklarımızın bu gerçekten yakından izlememisi gerekir. genel anlamda televizyonu yakından izlememek gerekir. eskiden tüplü televizyonlar vardı artık büyük televizyonlar çıktı maalesef bu televizyonlar gerçekten göz sağlığımızı çok bozuyor en azından belli bir mesafe olması gerekir büyük televizyonları izlerken. bu hem çocuklar için hem de yetişkinler için çok büyük zarar.

0

televizyona olan uzaklığımıza dikkat etmeliyiz televizyonun sesine dikkat etmeliyiz çok sesli dinlersek kulağımız o ses in boyutuna şiddetine alışır ve normal şekilde konuşan insanları ufak tefek duyamıya biliriz uzaklık konusunda ise yakın olursak gözlerimiz bozulabilir iyi net göremeyebiliriz.

0

televizyon izlerken yakın mesafede değil uzaklık odanın televizyona olan uzaklığına göre ayarlanmalıdır. eniyi izleme açısı 3 metredir. televizyon ekranları büyükse en ideal nokta mesafesi 3 metre uzaklıktır. öte yandan kulakları rahatsız edecek kadar sesi açmamak gerekir.

0

televizyonun ekran ışığı ayarlanmalı , belirli uygun bir mesafeden izlenmeli.

0

öncelikle televizyonu çok yakından izlememek gerekiyor göz sağlığımız açısından önemli bir ayrıntı. hadi bu devirde zaten duvara asılıyor artık televizyonlar o yüzden eskisi kadar tehlikeli arz etmiyor. eskiden ünite üzerinde dururdu dibine kadar girerdik . eğer imkan varsa televizyonu duvara asma taraftarıyım özellikle küçük çocuğu olanlar için geçerli. örneğin annemin ünite üzerindeydi kardeşim tırmanmaya başlayınca üzerine düştü televizyon o yüzden işi garantiye almak en güzeli.

1

televizyonların ekranları büyüdükçe aramıza mesafeler koymamız gerektiğini biliyorum. aramızda en az ekran boyunun 2 katı mesafe olmalıdır diye geçmişte okumuştum.
1 metrelik televizyon ise yani en az 2 metre olmalı oturduğumuz yer.
eskiden çocuklara "gözlerin bozulacak yakından seyretme" derlerdi. sonraları göz doktorlarının, şöyle bir esprili ve mantıklı yorumları oldu bu konuda. şunu söylediler; çocuk eğer yakından seyrediyor ise, bu size çocuğun göz bozukluğu konusunda işaret olmalı. göremiyor demek ki, yakına gidiyor demişlerdi. gözlerimizin sağlığı için çok yakından da seyretmemeliyiz.