0

elbetteki nasihat tecrübeden daha değerlidir nasihat eden kişi o şeyin tecrübelisidir

0

sadece nasihat vermenin anlamsız olduğunu düşünüyorum.fakat eğer nasihatı veren kişi tecrübelerine ve deneyimlerine dayanarak hayatta ders çıkardığı konular hakkında nasihat veriyosa kesinlikle önemlidir ve dinlenmesi gerekir.yaşamadan atıp tutmak boş olur fakat deneyimlerle konuşmak arkası dolu yapılan bi iş olacağından nasihatı verdiğiniz kişi size ee sen yaşadınmı bunu dediğinde evet diyebilirsiniz. yani özetle ikiside ayrı ayrı işe yaramaz ama birleşince yararlı olabilir diye düşünüyorum.

0

büyüklerimizin nasihatları bizler için çok önemlidir. çünkü onlar yaşadığı tecrübeleri bizlere aktarmak istiyorlar. onların yaptıkları yanlışlar dolayısıyla aldığı cezalar ve gördüğü tepkiler bunları bir daha yapmamaları gerektiğini açıklıyor.bu tecrübeleri de bize aktarmak istiyorlar. çünkü bizim de zarar görmemizi istemiyorlar. bu yüzden aile nasıl ya çok önemlidir fakat bana soracak olursanız tecrübe de yaşanması gereken bir deneyimdir. şöyle bir söz vardır tecrübe en pahalı sanattır. şu hayatta tecrübe edinebilmek için belli verilmesi gereken bir bedel yoktur.tecrübe edilecek şey neyse gidip onu yapman gerekir aksi takdirde tecrübe demezsin sadece o içinde süreceğini öğrenirsin veya büyüklerinden nasihat öğrenirsin.tecrübe edinmek çok özel bir şeydir fakat ailelerinde nasihatlarını olması gerekir. aradaki köprüyü nasıl kuracağınız size kalmış.

0

hayır ben düşünmüyorum sebebi ise insanın fıtratından gelen yaşama isteği. yaşamadan bir türlü kabullenmeme isteği. hep büyüklerimiz nasihat verir verir ama yine onların dediği gibi başa gelmeden tecrübe edilmez. bence tecrübeler daha etkilidir.

0

evet özellikle anne baba aile nasihati çok önemli uyulmalı ve uygulanmalidir