1

başkasına zarar vermeyen, aksine şu yaşamda birbirine yük olmak yerine destek olarak yaşanan bir hayat ahlaklı bir hayattır ban göre. bencillik ve kibirlilik olmadan, tüm canlıların yaşam hakkına saygı göstererek sürdürülen bir yaşamın da kimseye zararı olmaz. kimsenin hak ve özgürlüğünün kısıtlanmadığı, doğal haklarını idame ettirebildiği her an ahlaklı görülebilir.

0

ahlaklı bir yaşam için ilk olarak sabırlı olmak gerekiyor.sabreden derviş muradına ermiş derler ya bu durumda öyle işte.şimdi ahlaklı yaşam için hem bizim hemde çevremizdekilerin ahlaklı olması gerekiyor.fakat bunu türkiyede görmek çok zor.bunun için ahlaklı yaşamı ancak ve ancak kişi kendisi oluşturur çevremizdekiler ne kadar ahlak yoksunu,yobaz olsada bizim onlardan bir farkındalık yaratmak zorundayız yani biz ahlaklı olursak belki ahlaklı yaşam için onlarıda çevirebiliriz.

0

ahlaklı bir yaşama sahip olabilmek için her şeyden öne kişinin temiz bir kalbe kendisi ve çevresi için olumlu düşüncelere sahip olması gerekir. başkalarının arkasından konuşmadan içimizden onların kötülüğünü istemeden insanları kandırmadan yaşamayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor ahlaklı bir yaşama sahip olabilmek için. güzel ahlak için tabii ki namaz kılmak içki içmemek gibi kavramlar önemlidir ama her şeyin en önemlisi iyi bir kalbe ve temiz bir zihne sahip olmaktır. bunlar olduktan sonra zaten gerisi kendiliğinden gelecektir. ahlaklı bir yaşama sahip olmak için dedikodudan uzak durmak gerekir. insanın kendisini geliştirmek için çaba göstermesi bilim ve kültür ile ilgilenmesi onun başkaları hakkında konuşmasını boş işler ile zaman kaybetmesini engelleyeceği için ahlaklı bir yaşam için önemlidir. insan bu dünyada ne yaparsa kendi geleceği için yapar ama önemli olan geleceği için attığı bu adımlarda arkasına baktığında vicdanen rahat olabilmesidir. arkasına baktığı zaman hak yemediğini kimsenin canını yakmadığını görmesidir. insan bu olguları başarabildiği zaman güzel ahlak sahibi olabilir. :)

0

ahlaklı yasam haram yemeyen zina yapmayan kumar oynamayan kötü alışkanlıkları olmayan gıybet etmeyen dedikodu yapmayan haddini bilen başkasına karışmayan hiçbir şekilde kötü konuşmayan bir şekilde olunur ahlaklı yaşam

0

ahlaklı bi yaşam bence insanlara karşı kendimize yapılmasını istemeyeceğimiz şeyleri onlar karşı yapmazsaz olur. hoşgörüde ahlaklı yaşamın en temel taşlarındandır

0

herkes kendisini karşıdakinin yerine koysa ona göre davransa düzelir mi? hayır

0

ahlaklı bir yaşam için ilk önce kendi davranışlarımızın türk ahlaki örf ve adetlerine uygun olmasını sağlamalıyız,insanlara karşılık beklemeksizin güler yüz göstermeliyiz,insanlarla olan iletişimimizde argo,küfür içeren kelimelerden kaçınmalı ve lafları seçerken karşı tarafı incitmeyecek sözler seçmeliyiz.ahlaklı yaşamda doğru şekilde islami ve türk ahlak ilke ve olgularımıza uyduğumuz sürece ahlaklı bir yaşamı hem kendimiz hemde toplumumuzla beraber yaşayabiliriz.

0

buradaki bütün yorumlar doğru hepsi aynı şeyi ifade ediyor

0

ahlaklı bir yaşam geçirmemiz için önce de hiç küfür etmemiz gerekir içimize fesatlık olmamız gerekir içimize fesatlık olursa eğer hiçbir zaman ahlaki bir yaşam geçiremeyiz. daha sonra orucumuzu namazımızı kılmamız gerekir eğer bunları da eksik ediyorsak zaten müslüman olduğumuzu da kaybedebiliriz herkese saygılı olmak gerekir saygısızlık yaparsa içimizde hainlik fesatlık düşüncelere hala varsa bu işi yapamayız yoksa ahlaklı geçiremeyiz. hiç haram yememiz lazım milletin hakkına girmemek lazım haram yemek dünyada en büyük günahlardan biri imiş ben öyle duymuştum yani kul hakkı yemek daha çok günah yani dünyada en büyük günah bence kul hakkıdır yani başkasının hakkını yemek bence ödenemez bir günah olduğunu düşünüyorum kimse kul hakkına girmesin kul hakkına girenleride uyar'ın o yoldan çıksınlar.

0

herkes dinini doğru bir şekilde yaşarsa edepli ve ahlaklı olur günümüzde dini araç olarak kullanıyorlar

0

biraz kant spioza okuyun okumazsanız boş gelir boş giderseniz. bu önemli midir? iyi soru.

0

herkes ahlaklı olursa toplum en iyi durumuna gelir.

0

hayat boş ne istersen yap moduyla yaşayan insanlar tehlikelidir.

0

televizyon programlarında üstüne tartışılması gereken konu.

0

üstüne ne kadar fikir üretilirse ülke o kadar iyi duruma gider.

0

fazlaca tartışılması gereken bir konudur.

0

ülkemizde en çok üzerine düşülmesi gereken konudur.

0

insanı öteki varlıklardan ayıran şey aklıdır. aklını ne kadar efektif kullanırsa o kadar ahlaklıdır.

0

eğer bir insan kendi ahlaki görüşünü dine göre kurmuşsa tehlikelidir.

0

din odaklı değildir. insanın kendi mantık ve akıl yürütmesiyle bulunabilir ancak.