0

karlı havalarda yolları ulaşıma açmak için bir çare bulmaları gerekiyordu.tuzun karı eritme özelliğinden dolayı yolları tuzluyorlar.

0

tuz eritme gucu oldugu icin buzlanan yolun kayganlanmamasi icin vede herhangi bir olayi onlemek veya onlem almak icin bu uygulama yapilir

0

tuz buzlanmayı ve kaymayı önler ve eridi. bu şekilde kazaların önüne geçilmiş olur. aynı sekilde toprakta olabilir.

0

karli havalarda yerlere tuzu buzlanmanın etkisini azaltmak için ve karın erimesini sağlamak amaclı döküyorlar.

0

kayma ve buzlanmayi onlemek icin karli havalarda caddeler ve sokaklar tuzlanir

0

tuzun eritme gücü vardır karda kayma ve kazalar meydana gelmesin diye buzlanmayı engellemek için yerlere tuz dökülür ve engellenir bildiğim kadarıyla

0

çünkü buzlanma olmasın diye tuzlanıyordur

0

yerlerin kayganlaşmasını engellemek için tuz dökülür

0

karlı havalarda genellikle tuz dökülmesinin nedeni yerleri buzların erimesi ve insanların araçları ile giderken kaymamasıdır tabii ki insanlar lastiklerine zincir yapıyorsun fakat bu yeterli olmuyor maalesef o yüzden karlı havalarda belediyeler genellikle çalışanlar yerlere tuz dökerler ve buzun daha çabuk geriye gitmesi için veya araçların kaymadan gidebilmesi için bu daha çok dökülüyor.

0

tuz buzu eritir ve yolların kayganligini azaltmak için yüz kullanilir.

0

karlı havalarda yerler buz tuttuğu için tuz dökülür buzu kirmasi için arabalar kayip kaza yapmaması için tuz dökülmektedir.

0

karin erimesi icin yerlere tuz dokulur buzlari kirar tuz

0

kar yağışı sıfıra yakın hava sıcaklıklarında meydana gelir ve genelde yağış kesildikten sonra sıcaklık sıfır derecenin altına düşer. sıfır derece ve altındaki sıcaklıklarda su buz tutmaktadır. su yun buz tuttuğu sıcaklığı düşürmek ve bu yolla yollarda buzlanmanın önüne geçmek için yollara kaldırımlara tuz dökülmektedir

0

kar yağdığı zaman yerde oluşan buzlanmayı engellemek için yerlere tuz atılır.

0

yerlerde ki buzlanmayı engellemesi buzları eritmeye sağladığı için

1

tuz yakma minerali fazla olduğu için karlı havada yerlere tuz dökerek buzlanma önlenir . ayrıca karın üzerine döküldüğünde karı eritici bir özelliği vardır.

1

karlı havalarda yerlerde buzlanma oluşur. tuz da buzu erittiği için genelde trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla yollar tuzlanır.