0

yalniz kalmamak icin bence. insanlar yalniz kalmaktan korktugu icin rol yapmaya devam ediyor maalesef.

0

seni sevmiyorum ayrılalım demek o kadar da kolay bir cümle değil hele ki evli insanlar için hiç kolay bir cümle değil sonuçta biriyle bir hayat kuruyorsunuz eviniz ortak eşyalarımız ortak belki çocuklarınız ortak ayrılmak bu durumda hiç de kolay olmuyor yuva yıkmak gerçekten kolay değil bekara karı boşamak kolay derler bu ne kadar da doğru bir sözdür ama sevgililik kurumu'na zaten karşıyım sevgili olmayın evlenin ve mutlu mesut yaşayın.

1

bunun birçok nedeni olabilir aslında. bazen insan artık sevmediğinin bile farkına varamıyor. işine geçirdiği güzel günler aklıma geliyor ve sevdiği zamanları düşünüyor bu yüzden de karşısındaki insana haksızlık etmek istemiyor. ayrıca karşısında o hala çok seven bir insan varsa seni sevmiyorum ve ayrılmak istiyorum kelimesini kullanmak çok zor geliyor. insan bir yerde vicdan yapıyor bu yüzden. insanlar kendi vicdanını rahatlatmak için çok daha kötü yollara başvuruyorlar. karşısındaki insanı sıkmaya ve boğmaya başlıyorlar eskiden yapmadıkları şeyleri yapar hale geliyorlar. böyle yaparak dan ayrılmak isteyen kendileri değil karşısındaki kişi olmasını tercih ediyorlar ki vicdanları rahat olsun. karşısındaki bir şey dediği zaman ben senden vazgeçmedim sen benden ayrıldın diyebilecek rahatlığa sahip olmak için böyle yaparlar. bence ayrılalım demekten çok daha kötü bir şeydir suçluyu karşındaki insanmış gibi göstermek. ben şahsen sevmiyorum artık demesini böyle saçma sapan hareketler yapmasına tercih ederim. suçsuzken suçlu konuma düşmeyi kimse istemez sonuçta.

1

çünkü insanlar zamanında sevdiği insan için ölebilecek kadar çok seviyorken şimdi ondan sıkılınca ve artık sevmemeye başlayınca buna inanamaz. bunun geçici bir duygu olduğunu düşünür. artı sevgisi yok olduğu için de seviyormuş gibi davranamaz fakat bu duygunun geçeceğini düşündüğü için de ayrılmak istemez.
ayrıca şu da vardır ki insan başka bir insandan ayrılmayı beceremeyeceği düşünür ya da ayrılmak istediğinde ve karşısındakine mantıklı bir bahane bulamadığında ayrılmanın sebebinin kendisi olduğunu düşünür. bu yüzden karşısındakini kendisinden soğutarak onun ayrılmasını sağlamak ister.

0

kesinlikle bir çıkarları vardır. o yüzden seni sevmiyorum ayrılalım demek yerine sürdürmeye tercih ederler.