0

başarısızlığa uğramaktan korkarak denememek daha kötüdür. netice de yaşayıp yanılmak en azından denedim olmadı dedirtir insana keşke yapsaydım gibi pişmanlığımız olmaz. genellikle tıkanıklık diye tabir ettiğimiz blokaj duygusu çoğu zaman bizi durduran baskılayan başarısızlığa temelli sürükleyen bir duygudur. önemli olan bu olumsuz duyguyu yıkmak çünkü hayatın bir çok alanında karşımıza çıkarak irili ufaklı her türlü işte ilk adımı atmamıza engel oluyor.

0

başarısızlığa ugramak kötüdür tabiki ama en azından denedim der insan. denemeden bilemezsin basarisiz olacağını. sonra hep aklina takilir acaba deneseydim başarılı olur muydum diye.

0

başarısızlık başarıya giden yolda en güzel hırs kaynağıdır. bütün büyük ve tek başarılar, küçük ve yüzlerce başarısızlığın eseridir. örneğin kfc adlı yemek firmasının amblemindeki adam tarifini satabilmek için 99 dükkan gezmiş ve 100. dükkan tarifini kabul ederek onu dünyaca ünlü bir marka haline getirmiştir. eınsteın üzerinde 4 yıl çalıştığı ve her şeyini ona bağladığı bir formülün yanlış olduğunu anlayıp en başa dönmüştür ama bugün onu bütün dünyaca ünlü bir fizikçi yapan şey atomu parçalaması değil yanlışını düzeltip azimle ve istikrarla yoluna devam edişidir. dünya bu ve bunun gibi yüzlerce başarılı başarısızlığa şahittir. fakat dünya bir tane bile denenmemiş başarıya şahit değildir. çünkü denenmemiş bir şey maalesef başarı olmayı bırakın bir başarısızlık bile olamayacak kadar yoktur. denemek her zaman sonucu ne olursa olsun bu durumdan daha iyidir ve en vahimi de sonucun ne olacağını bilemeden ve hiçbirşey yapamadan bu dünyada var olmaktır.