0

yazılım, dilimizle söyleyip beynimizle düşündüğümüz fikirlerin aslında bir hesap makinesi olan bilgisayara anlatılması demektir. bilgisayar tembel bir çocuk gibidir. her ayrıntıyı ona anlatmanız gerekir. en ufak bir boşluğu hata kabul edip çalıştırmayacaktır. algılaması en düşük insanlardan birine anlatıyormuş gibi sanki birinci sınıf öğrencisine anlatıyormuş gibi ona anlatmanız gerekir.

anlattıktan sonra yazılım tıkır tıkır işler. insanların yapamayacağı tekrar dolu işleri sıkılmadan defalarca tekrarlayarak yapabilir. yazılımın uzmanlık alanı tekrardır.

yazılım her alanda kullanılır. günümüzde teknoloji dünyasının geliştiği de göz önünde bulundurularak televizyonlardan telefonlara, ekg cihazlarından solunum cihazlarına, asansörlerden otomobillere kadar her alanda yazılım vardır ve olacaktır.

donanımın geride kaldığı günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte yazılımın daha da önem kazanacağı düşünülmektedir. özellikle yapay zeka teknolojisi yazılımın çok daha vazgeçilmez bir parça olmasını sağlayacaktır.