1

b12 vitamini vücudumuz için oldukça önemli olan bir vitamindir. vücutta depolanır ve bağırsak bakterileri tarafından sentezlenir. ayrıca b12 vitamini su içerisinde çözünen bir vitamindir. b12 vitamini yumurta ve peynir de fazlaca bulunmaktadır.ayrıca kırmızı etlerde dana ya da koyun eti fark etmez b12 vitamini bulunmaktadır. ayrıca daha çok hayvan ciğerlerinde b12 vitamini vardır. kaz ciğeri kuzu ve dana ciğeri hindi ve ördek ciğerlerinde bolca b12 vitamini yer almaktadır. bunun dışında özellikle ton balığında b12 vitamini ayrıca omega 3 bulunmaktadır. deniz ürünlerinin bir çoğunda bu vitamin içerir. uskumru, somun ve özellikle ahtapot en fazla b12 vitamini içeren deniz canlılarıdır. sadece gün içerisinde 15 gram ahtapot tüketmek bir günde almamız gereken b12 vitaminin tamam mı karşılamaktadır.
b12 vitamini özellikle beyin sağlığı açısından çok önemlidir zekayı geliştirir ve unutkanlığı önler. günümüzde sıkça karşılaştığımız unutkanlık problemi nin en önemli nedenlerinden biri b12 vitamin eksikliğidir.
bunun dışında bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve yeni hücre oluşumunu hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. yeterli derecede b12 vitamini aldığımız zaman metabolizmamız da hızlanır. kadınlarda doğurganlığı artırır. ayrıca vücutta bulunan sinir uçlarının gelişmesini sağlamaktadır.
vücutta b12 vitamini eksikliği yaşandığı zaman, yaşamış olduğumuz stres çok daha fazla artar ve kendimizi sürekli olarak gergin hissederiz. ayrıca en fazla yan etkisini unutkanlık yaşayarak görürüz. metabolizma yavaşlar ve kabızlığa sebep olur. saç dökülmelerine neden olur. bağışıklık sistemi uzun süre b12 vitamini eksikliği yaşandığında çöker ve sürekli olarak hastalığa açık bir durumda oluruz. ilerleyen b12 vitamini eksikliği durumlarında sarılık sorunu da yaşanmaktadır. bu sebeplerden dolayı b12 vitamininibbolca vücudumuza almaya çalışmalıyız.

0

b 12 vitamini büyük çoğunlukta beyaz et ve kırmızı ette bulunur.vücut da eksikliği unutkanlık, sac beyazlığı ve yorgunluk yapar.ben şuan b12 iğnesini düzenli olarak yaptırıyorum.