0

argan yağının saçlara ve cilde çok faydası olduğu söylenmektedir. bu faydaların bilimsel kanıtı varmıdır bilmiyorum ama ben şahsen dışarıdan yapılan hiçbir şeyin insanlara iyi gelebileceğini düşünmüyorum ve de inanmıyorum. argan yağının söylenen faydaları ise şunlardır bildiğim kadarı ile; cild için iyi bir nemlendiricidir nemlendirme özelliği vardır. akne ve sivilcelerin oluşmasını engeller varolanların tedavisinde olumlu etkileri vardır. kış aylaaylarında özellikle olan dudak çatlakları için faydalıdır doğal olarak nemlendirici özelliği var ise catlaklara da iyi gelmesi gerekir. nemlendirici özelliğinden dolayi karışıkların oluşmasını engeller yada geciktirir yaşlanmaya karşı etkilidir denilir. saçların canlı görünmesini parlaklığını artırarak sağlıklı uzamasını sağladığı söylenmektedir. tırnaklar ve tırnaklarda oluşan tırnak mantarlarına iyi geldiği söylenmektedir.

0

saçlara çok faydası var özellikle de kuru ve kabaran saçlar için birebir ama biraz tuzlu fiyatı

0

benim bildiğim saçlara iyi gelio cildi canlandiriyo cildi nemlendirio

0

saçlara çok iyi geliyor. yeni saç çıkarmasa da olan saçların dökülmemesini ve sağlıklı olmasını sağlıyor. cilde olan faydaları da mevcut ama daha çok saç için kullanılan bir yağ türü kendisi. nemli saça masaj yapılır gibi uygulanır. belirli bir süre bekletildikten sonra (saçtan saça değişir) güzelce yıkanıp durulanır.

0

faydalari cok yaz yaz bitmez hangi birini yazayimki mesela cok faydali onu biliyorum.

0

sivilcelere iyi geliyor saça da iyi geliyor aynı zamanda

0

argan yağinin faydalarini say say bitiremezsin ki ya saça farkli bi hacim katiyo fenaaa

0

argan yaği cok faydalidir akne ve sivilcelere cok iyi gelir yaslanma karsiti icin catlaklara karsi iyi gelir

0

argan yağı hem cilde heöde saça iyi gelen bir yağdır. özellikle ben ıslak ve kuru saçta kullandığım zaman faydası çok oluyor. saçları onarıyor ve parlatıyor. yanmış saçların toparlanması içinde yardımcı bir etken.

1

argan yağı özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan ve faydaları ile insanların dikkatini çekerek kullanımı epeyce artış gösteren bir yağ çeşididir. popülerliğinin artmasından sonra argan yağı zaten birçok güzellik ürünlerinde de içerik olarak kullanılmaya başlamıştır. özellikle saç bakım ürünlerinde saç kremi ve şampuan ya da saç besleyici maskeler ve durulanmayan bakım kremleri gibi ürünlerin içerisinde bolca harganya kullanılmaya başlamıştır. argan yağı özellikle saç tırnak ve cilt bakımında fazlaca kullanılan bir yağdır çünkü bunlar için faydalı olan e vitaminini içerisinde çok fazlaca bulundurmaktadır.
argan yağı özellikle yaşlanma karşıtı bir etkiye sahiptir. içeriğinde bulunan bu anti-aging özellik sayesinde de cilde gerekli olan tüm nemi sağlayabilir ve bu sayede cildin elastikiyeti de oldukça artar ve yaşlanma belirtilerini de azalma gözlemlenir. esneyen ve nemlenen cilt çok daha geç sürelerde kırışıklık oluşturmaya başlayacaktır.argan yağı da kırışıklık önleyici etkisini oldukça iyi bir şekilde gösteren bir yağdır.
argan yağı nemlendirmesi nin yanı sıra aynı zamanda cildinizi ölü derilerden ve mikroplardan da temizler. cildinizin çok daha iyi bir şekilde nefes almasını sağlar. argan yağının güçlü bir antioksidan özelliği de bulunmaktadır. bu sayede cilt daha sağlıklı ve canlı görünür. argan yağı arındırıcı ve temizleyici etkisi sayesinde sivilce tedavisinde de rahatlıkla kullanabileceğiniz mucizevi bir yağ türüdür.
diş sağlığının yanı sıra argan yağı özellikle saç bakımında da oldukça fazla kullanılan bir yağ türüdür.yıpranmış ve kurumuş saçları nemlendirmek ve beslemek amacı ile argan yağından yardım alabilirsiniz.direkt olarak saç derisine argan yağı uyguladığınız zaman saç derisini hem fazlaca besler bunun yanında kepek probleminizi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.yoğun nemlendirici özelliği sayesinde saçlarda oluşan kırıkları da onarır ,daha sağlıklı ve parlak bir saçlara sahip olabilirsiniz.saç diplerini beslemek ayrıca saç uçlarındaki kırıkları onarabilmek amacıyla elinize alacağınız birkaç damla argan yağı ile saçınıza doğrudan uygulama yapabilirsiniz herhangi bir zararı olmayacaktır...
tırnak bakımı için de argan yağı oldukça vazgeçilmez olan bir yağdır. cildi ve saçı beslediği gibi argan yağı tırnakları da besler ben kuvvetlendirir. özellikle içerisinde bulunan yine e vitamini sayesinde zayıf tırnaklarınızı oldukça güçlü bir hale getirir. tırnakların elastikiyetini arttırır ve kırılmaya karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.
özellikle bu soğuk kış günlerinde argan yağını hem cildinizi hem dudaklarınıza tırnak ve saçlarınıza rahatlıkla kullanabilirsiniz.pahalı kozmetik ürünler kullanmak ve içeriğini dahi bilmediğiniz şeylere para vererek kendinizi riske atmak yerine doğal bir ürün olan argan yağını evinizden eksik etmezseniz eğer bir çok cilt problemine ve kuruluğuna kolaylıkla çözüm bulmuş olacaksınız..argan yağını özellikle aktarlarda ve bazı kozmetik satan mağazalar ile marketlerde kolaylıkla bularak temin edebilirsiniz.

0

argan yağı, adını son zamanlarda sıkça duyduğumuz ve gitgide daha çok kişinin hakkında bilgi edinmek istediği ve faydaları saymakla bitmeyen yağların başında geliyor.
daha çok cilt ve saç bakımında kullanılmakta olan argan yağı, tırnaklar ve vücut içinde besleyici özelliğe sahiptir. saçların daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken saç kırıklarının oluşmasını da engeller. 
argan yağı cildiniz için etkili ve yararlı bir nemlendiricidir. hem de bu nemlendiricinin bir çok güzelleştirici faydası olduğunu unutmayın. avucunuza 1-2 damla argan yağı damlatıp elinize yayın. daha sonra cildinize ve boynunuza masaj yaparak uygulayın. argan yağı ile cildinizi nemlendirmek, kırışıklıkları gidermeye yardımcı olduğu gibi vitamin içeriğiyle cildinize bakım sağlar.
cilt parlaklığını artıran ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatan argan yağı aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü de daha zayıf hale getirerek gizlemeye yardımcı olur. yüksek antioksidan içeriği sayesinde cildinizi yaşlanmanın etkilerine karşı korur. serbest radikallere karşı savaşarak cildinize bir kalkan oluşturur. aynı zamanda cildin yumuşak, canlı ve parlak görünümünü destekler.
argan yağı, kanıtlanmış bir sebum (cilt tarafından üretilen doğal yağ) azaltma etkisine sahiptir. yağlı bir cilde sahipseniz argan yağı ile zaman zaman cildinize bakım yapmak cilt yağını dengelemeye yardımcı olur. argan yağı, fazla yağlanma ve bu yağlanmaya bağlı olarak gözeneklerin tıkanması nedeniyle ortaya çıkan akne, sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engellemeye yardımcı olduğu gibi aynı zamanda cildinizde hasar görmüş hücreleri tedavi etmeye de yardımcı olur. 
argan yağı tırnak bakımı içinde sıklıkla kullanılmaktadır. tırnak eti problemlerini gidermek için bir kaç damla argan yağını tırnak ve tırnak etlerine masaj yaparak uygulayınız. tırnak etleri problemlerini gidermek, soyulma ve kavlamalara dur demek için oldukça faydalı olacaktır. elinize bir eldiven takıp 10 dakika boyu bekletmek argan yağının emilimi için daha iyi olur.
argan yağının kalp damar hastalıklarını önlediği ve hatta bu tipteki hastalıklara iyi geldiğine dair yayımlanmış makaleler vardır.çeşitli araştırmaların sonucuna göre argan yağındaki doymamış yağ asitleri, kolesterolü düzenlemeye ve yüksek  tansiyonun düşürmeye yardımcıdır. bu durumlarda kullanmanız gereken argan yağı cilt reyonlarında satılan argan yağı yağı değil, bitkisel destek ürünleri satan mağazalarda kapsül yada tablet şeklinde satılan argan yağıdır.
hamilelik gibi deride aşırı esnemenin olduğu dönemler için argan yağı harikadır. sadece hamilelik değil, ani boy uzamasında bile cilt çatlakları oluşur ve tedavisi oldukça uzun sürelidir. bu gibi durumlara argan yağı imdadınıza yetişecektir.

0

aktara gidip koşup almanız lazım o kadar faydalı

0

argan yağı bol vitamine sahip yağ türüdür cilde saça tırnaklara insülin direnci kalp hastalıkları kanseri önler sindirimi arttırır yarayı hemen iyileştirir.

0

argan yağının faydaları saymakla bitme z argan yağı söyle ki tam bir nem bombası olarak ta bilinmektedir.

0

ben argan yağının daha çok saça faydalı olduğunu biliyorum.saçın ucunda bulunan kırıkları önlemek için birebir ve saçı güzel yumuşatıyor hemde kokusuda hoş oluyor saçın güzel kokmuş oluyor.

0

öncelikle argan yağı çok güzel ve çok etkili ayrıca çok ya vitaminli bir bitkidir ve yağ dir saça sakala kök hücrelerine çok faydalıdır mesela bir ay boyunca kendi saçıma ve sakalalima uyguladık çok memnun kaldım yağ sorunu kepek sorunu dökülme sorunu yaşamıyorum ayrıca sakalların seyrektir argan yağını kullandım süreçte sakalların hızla güçlenerek beslendiğini ve uzadığını gördüm oyuzden devamlı kullanıyorum ve herkese tavsiye ediyorum

1

argan yağınin faydaları saçın köklerininsertleştirir ve sacı parlatır sonra ise sacın 1 ay içinde 5 santim uzamasını sağlar. benim saçımı sıfıra vurmuştu sonra annemin argan yağının saçimı uzattığını fark ettim sonra daha çok sürdüm 1 ay içinde saclarım düzgün bir şekil aldı çok iyi bir yağ saçım şu an 10 cm ve çok ince kim saçıma dokunuyosa çok seviyolar kuaföre gittiğimde saçım çok kolay kesiliyo. saçımı bu yağla çok kolay bir şekilde uzatmam ve inceleştirmem çok kolay oluyor ve maliyetide ucuz galiba 20 tl nin üstünde nasıl uygulandıgini söyliyim her banyodan sonra saçınızı hiç ıslaklık olmayacak şekilde kurutun sonra ise saçinıza uygulayın sonra saçinızı bir daha kurutun ama bu sefer çok sıcak ısıda kurutun hem incelmesini sağlar ve daha çok saç kaynamasını sağlar. en son püf noktalı sey sudur argan yağını ne kasar miktarda kullanacağınız bir şise minimum 250ml oluyo siz onu kendinize 2 hafta yetiriceksiniz yani o şekilde kullanın eğer bir kadınsanız 1hafta ama her banyo yaptıktan sonra diyorum yanlış anlamayın

1

sıfır altı olarak bilinen argan yağınız saçlı ve cilt için oldukça faydalı bir bitkisel yağıdır angın yanına ritmi arkanda neden bir karıştan gelmektedir bu ya daha çok güzellik ve cilt bakım sektöründe kullanılmaktadır argın inanın bir çok farklı ürünleri bulunmaktadır dediğimiz gibi güzelleştiren bir nemlendirici olarak kullanılmaktadır bunun yanında ve sivilceler için birebir faydalı olan yağlardan bir tanesidir bu yılın diğer bir özelliği dudak güzelliği ve bakımı için de önemli bir yer tutmaktadır saç sağlığı ve güzelliği içinde etkili bir yağ halindedir bu ya yaşlanmayı karşı yani çıktıkları karşı iyi bir nemlendirici iyi bir çözücü çok çatlaklara karşı koruyucu tırnaklar bir ayetin içinde önemli bir role sahiptir

1

saç köklerini güçlendirir. aynı zaman da sakal bakımı içinde çok kullanışlıdır

1

vücudu açar ve gözenekleri açar bu durum vücudun gençmiş gibi gösterir argan yağının faydaları bir çok vardır ama