0

etkin hafıza ve zeka ister. hafızası güçlü olmayan birinin katiyen bilgisayar kullanmayı derinlemesine öğrenebileceğini sanmıyorum.

0

tabi ki beceri ister. bunun yazılım kısmı var, programlama kısmı var, network kısmı var. bilgisayar kullanmak facebook, instagram, youtube kullanmaktan ibaret değil. ülkemizde daha microsoft office programlarını bile henüz kullanmamış insanlar varken kesinlikle beceri istediğini düşünüyorum. her dal için (yazılım, programlama, network... gibi) ayrı ayrı kurslar var. ve hepsini alabilmeniz neredeyse imkansızdır. tek bir dalda uzman olabilirsiniz ancak. bütün dalları öğrenmek çok zaman ve emek isteyen bir şey. o yüzden herkes bilgisayar kullanabiliyorum dememeli bence.

0

ben yazilimciyim tabiki baya da kurs vede kendimi geliştirdim.bilgisayarı kullanmak açmakla bitmiyor elektronik bir eşya olduğu için parçası vede karmakarışık bir şey.hani açarsınız sonrasinda bu bilgisayar ozelliklerini bilmek gerekir.ne kadar bir güce sahip beyleri yuklerseniz kasar veya yukerseniz kasmaz dışardan gelen resimlerde muzik lerde veya indirdiginiz herhangi bir şeyde vurus varmi bilgisayara zarar verirmi nasıl korumaliyim antivurus programlarininin hangisi etkili hangisi deil,geçmişi nasıl silerim format nasıl atarim,eğer ram eklemek gerekirse napmam gerek trojen yersem nasıl yapmam gerek icindeki d ve c olan disk lerde dosyalarımi nasıl saklarım bunun gibi daha bir çok şey var tabiki.