0

evlilik aşkı yürür mü sorusuna cevabı severek evlendi ise örneğin ben görücü usulüyle evlendim usulüyle evlenmeme rağmen eşimi çok sevdim nişanlıyormuş asık oldum ona oda bana evlendiniz zaman ask diye bir şey kalmıyor evlilikte evlilikte tek kalan şey saygı ve sevgi çocuklarımız olduktan sonra çocuklarımız bizim askımızı alıyorlar ö yüzden evlilik askı olduruyor evet zaten ask diye birsel yok sadece gelip geçici bir heves rüzgar eser durur ya bu da böyle bitseydi olsa gerek yani ask yaşadık tabi ama bitiyor ask ama asık olmak çok güzel bir duygu bir insana asık olduğun zaman hep onu düşünürsün hep aklında o olur onu her zaman görmek istersin onunla hayaller kurarsın mesajla konuşursun onunla saatlerce yetmez ama çünkü asık olmuşsun be arkadaş herkes ask olamaz herkesçe asktan anlamaz asık olmak şans iyidir ömürlük birdeydim ne mutlu askına sahip çıkanlara eski asklar kaldığı acaba kısacası evlilik aski olduruyor eski ask kalmıyor bu zamanla hissediyorsun zaten anlıyorsun maalesef öyle oluyor offf eski asklar ne güzeldi ne değerliydi eski ask istiyoruz biz şimdiki asklar beş kuruş etmez maalesef ey gibi dünya ey nerelerde kaldı o ask nerelerde maalesef kalmadı kısacası ask evliliği olduruyor matah ediyor ya bu soruya cevabım bu kadar teşekkürler

0

aslında evliliğin aşkı öldürmesi değil taşlandırması gerekir .ama çevremizde gördüğümüz bütün evlilikler nedense aşkı öldürüyor. bu yüzden bence evliliğin aşkı öldürmemesi gerekir .ama sanırım insanlar evlendiğinde daha büyük sorumluluk aldıkları için ve bu sorumluluklarını altından kalkmak daha da güç hale geldiğinden dolayı aşkı ikinci plana atıyorlar. bu yüzden genellikle geçim sıkıntısı çeken insanlar evlendiklerinde daha çok yıpranıyor lar ve evlilikleri daha büyük badireler atlatıyor. mesela geçim sıkıntısından dolayı çocuk yapamıyorlar .çünkü çocuk yaptıklarında sıkıntı yaşayacaklarını maddiyat olarak zor durumda olacaklarını biliyorlar. yani maddiyat kişilerin kararlarla bile büyük ölçüde etkiliyor. aslında evlilik değil bence aşkı bitiren geçim sıkıntısı veya başka sebepler. çünkü mesela evlendiğinizde eğer ki geçim sıkıntısı yaşıyorsanız istediğiniz şeyleri alamadığımızda veya ihtiyaçlarımız karşılanmadığında illaki bu evliliğe yansıyacaktır ve çiftlerin arasını bozacaktır. aslında burada önemli nokta saygıdır saygı olduğunda bütün bunlar aşılabilir ama saygı olmadığında ve insanlar zor durumda kaldıklarında hırçınlaşabiliyorlar. bu da farklı bir tavır sergilemeleri neden oluyor. mesela en basitinden evde erzak olmadığında kadın kocasına dırdır yapmaya başlıyor ve bu da kocasını bunaltıyor .tabii ki kadın bu durumda haklı ama karşıdaki tarafta bu durumda olmak istemeyebilir .o yüzden sıkıntılar yaşamaya başlanıyor. yani bütün bunlara göre bence evlilik değil aşkı bitiren aksine yaşam şartıdır. eğer ki yaşam şartınız iyi ise ve istediklerinizi alabiliyorsanız evliliğinizde ki birçok sorun da yok olur ama yaşam şartlarınız iyi değil ve istediklerinizi alamıyorsanız tabii ki de o evlilikte birçok sorun olur.

0

evlilik aşkı öldürmez sevgi saygı biterse evlilik ölür. evliliği ayakta tutan saygıdır sonra da sevgidir.

0

evlilik aşkı öldürmez güçlendirir zaten aşk var mı yok mu çok tartışılan bir durum bence de yok sevgi diye birşey var sevdiğiniz insanla çok güzel vakit geçiriyorsunuz hele bir de aynı evde olunca her şey çok çok daha güzel oluyor arada tartışmalar yaşansa bile sonunda barışmak varsa tartışmak bile insana güzel gelebiliyor evlilik güzel şey velhasılı kelam.