0

mantar çorbası, mantar sote etli veya sade, kaşarlı firin mantar, mantarlı makarna, mantarlı börek, beşemel soslu mantar, mantar kebabı,pizzalarda kullanıramtar harika bir vejeteryan yemek olarak kullanılır besin değeri olarakta çok güçlüdür.

1

mantar özellikle vejeteryanların et niyetine sıklıkla tükettikleri besin değeri çok yüksek ve çok lezzetli olan bir sebze türüdür. mantar kullanılarak yapılan çok çeşitli yemekler vardır. mantarlı yemekleri örnek verecek olursak eğer ,kremalı mantar çorbası, tavuklu ya da etli mantar sote, sade mantar sote, mantar yemeği, ızgarada ya da fırında kaşarlı mantar, mantar dolması, mantar salatası, mantarlı makarna ,mantarlı pirinç ve bulgur pilavları, mantarlı makarna ,mantar kavurma, mangalda mantar, mantarlı pizza ve mantarlı pide gibi yemekleri gösterebiliriz.mantarın turşusunu bile yapıyorlar yani çok değişik versiyonlarda mantarlı yemekler yapmanız mümkündür. her türlüsüde gerçekten çok lezzetli oluyor.

0

mantardan öncelikle kebap yapılabilir .gerçekten mantar kebabı çok güzel oluyor kesinlikle yemenizi tavsiye ediyorum. biz sık sık mantar kebabı yaparız çok lezzetli oluyor size de şiddetle tavsiye ediyorum. bir de mantardan mantar kıyma kavurma yapılabilir. o da çok güzel oluyor öncelikle mantarları küp küp doğrayacaksınız. daha sonra tencereye biraz yağ koyarak soğanları kavuşacaksınız sonra kavrulduktan sonra salçayı kavuracaksınız. salça kavrulduktan sonra mantarları kavuracaksınız .mantarlar biraz öldükten sonra domatesleri de içerisine koyarak iyice pişireceksiniz ve daha sonra baharatlarını atacaksınız gerçekten çok lezzetli oluyor. burada önemli nokta baharatlardır .baharatlarını çok güzel ayarlamanız gerekir .özellikle karabiber ve pul biber asıl tadını veren baharattır. o yüzden baharatlarla güzel atmanız gerekir. bir de mantar en çok pizzaya yakışıyor gerçekten pizza yaptığınızda mutlaka mantar atmanızı öneriyorum çünkü çok güzel oluyor .

0

oo çokta severim mantar sote yapilabilir tavuklu sulu yemeği yapilabilir firina atilabilir pizzaya katilabilir