0

cilt bakımı için öncelikle cilt tipimizi bilmek gerekiyor. cildimizin tipine göre kremler ve maskeler var ben hazır maskelerden bir iki tane kullandım beğendim ama genelde ev yapımı maskeleri daha çok tercih ediyorum. cilt maskeleri kullanırken yüzün temiz olmasına dikkat etmeliyiz.kahve telvesi, elma sirkesi, gül suyu, kil maskesi, yoğurt cilde çok iyi geliyor. sivilceleri kurutmak için soğan suyu ve kil maskesi oldukça etkilidir. gül suyu ise cildi güzelleştirir, cildi temizler. elma sirkesi izleri yok eder, akne tedavisine iyi gelir. temiz su ile bolca yıkamalıyız. maske sonrasında güzelce cildimizi nemlendirmeliyiz. cildimizi temizleyerek ve gerekli şeyleri yaparak daha güzel bir hal almasını sağlayabiliriz. tabi mutlaka dikkat etmeliyiz. alerjimiz olan şeyleri kullanmamaya özen gösterelim. bazı kimselerin yüzü çok farklı olabiliyor bu yüzden dikkat etmek gerekir. düzenli bir şekilde maskeleri ve kremleri kullanmak gerekir. bu şekilde cildimizin daha pürüzsüz ve güzel olmasını sağlayabiliriz.

0

ben satılan maske veya evde yapılan türleri pek kullanmıyorum. kendimi bildim bileli beyaz sabunu yüzüme sürer kuruyunca yıkarım maske misali ve 24 yaşına geldim anam sahan hiçbir zaman sivilcem olmamıştır yağlı bir cildim var tabi kuru cilde ne kadar işe yarar bilemiyorum . eşim berber olduğu için maske o getirir duşa girmeden kil maskesi çıktıktan sonrada siyah maske sürüyorum o da siyah noktalar için birebir oluyor tavsiye ederim.

0

arkadaşlar eğer yağlı cildiniz varsa , aktaran alacağınız kil maskesi gayet sağlıklı ve faydalı bir bitkisel üründür .cildinizi gerginleştirir ve kurumasına yardımcı olur böylece sivilce durumundan kurtulmanın sağlayabilir . yine başka bir öneri olarak elma sirkesinin öneriyorum cildinize hem parlaklık verir bunun yanı sıra cildinizdeki özellikle iltihaplı sivilcelerin oluşumunu keser . yağsız nemlendirici ve güneş lekelerinizden kurtulmanız icin güneş kremi de kullanmanızı öneriyorum . cildinize yoğurt limon maskesi uygularsanız ne kadar yumuşadığını göreceksiniz . içtiğiniz kahvenin telvesinide yüzünüze sürebilirsiniz oda güzel bir uygulamadır cilde güzel bir görünüm sağlar . ayrıca bal maskesi ve yumurta maskesi tarifini de internetten araştırabilirsiniz bunlarda oldukça faydalıdır .

0

cilt bakımı için kimyasal ürünler kullanmayı kesinlikle desteklemiyorum o ürünler cilt problemlerini çöz seydi satış oranları düşer de sürekli kullanmamızı sağlayacak farklı farklı kremler üretiyorlar biri cildimizi bozarken diğeri onarmaya çalışıyor cildimizi temizlemek için tonik yerine saf gül suyu kullanabiliriz karbonata ve çok az suyu karıştırarak sıkılaştırıcı maske yapabiliriz şeker peelingi uygulayabiliriz pişik kremleri de cildi geliyormuş diye duydum onlar da işe yarayabilir.

0

limon ve elma sirkeleri sivilceleri kurutur ve lekeleri azaltmaya yardımcı olur. ama direkt yüze sürülmemeli seyreltilmelidir. krem olarak sivilceli ciltlere acnecinamide kremi tavsiye ederim. yağlı ve akneye meyilli ciltler de nemlendirici kullanmalı ama su bazlı yada yağsız olarak geçen kremleri kullanmalarında fayda vardır. ayva çekirdeğini suda bekletip jöle krem oluşumunu da doğal olduğu için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. en kötü eczanedeki satılan dermokozmetik cilt bakım ürünlerini kullanmanızı öneririm ama ürünleri almadan içeriğini okuyun sls, paraben, sülfat cilde çok zararlı kimyasal maddelerdir içeriği temiz olan ürünler ciltte alerjik reaksiyonlara ve hasara neden olmazlar.