0

evet sağlık için spor şart. en azından spordan kastım illa gitsin insanlar tonlarca kiloluk şeyleri kaldırmasınlar. yürüyüş yapsınlar düzenli,merdiven çıksınlar hala yaşlanmamışken tazeyken hala.. bu gibi şeyleri bile yapsalar çok iyi bence. koşu bile olabilir hatta. benim ilgimi daha çok yüzme çekiyor. bir de platesi seviyorum ben. bir ara yapıyordum hatta düzenli sabah akşam. çok iyi geliyordu esneme hareketleriyle başlıyordum ve tüm vücudumun esnediğini güne hazır olduğumu hissediyordum. rahatlatıyordu o hareketleri yapmak.

0

sağlık için önce yiyip ictiklerimize dikkat etmek.sonrasinda spor şart.yuzme yürüyüş en sevdiklerim

0

aslın da bu konu da herkesin kişisel fikri farklı olabilir. ancak sağlıklı bir yaşam için sporun gerekliliğine inanıyorum. düzenli yürüyüşler temiz hava insana her zaman iyi gelir. sporun çeşitli dalları ile ilgilenmek sağlığınız için faydalı olabilir. özellikle kaslarınızın gelişimi açısından oldukça etkilidir yapmış olduğunuz sporlar. kas ağrılarını giderir. nefes alış verişleriniz için etkilidir. spor sizin günlük yaşamınız da size enerji verir iyi hissettirir. kilo vermek için uygulanan spor da sağlınız da oldukça etkilidir.

0

sağlık için spor yapmak hem bedenen hem de ruhen kişiler için önemli bir faktördür. spor yapmak; dinç kalmamızı, olası hastalıkların önüne geçmesi ve en önemlisi de sağlık için çok faydalıdır. benim spor dalındaki hobim ise yürüyüş ve yüzmedir.

0

sporun sağlığa etkisi muazzam vücudu dinç tutar ve insanın dayanaklılığını arttırır sporun kendini zorlamadığın sürece hiçbir zararı yoktur

0

sağlıklı bir yaşam sürebilmek, gelecekte ki yaşanabilecek önemli sorunların önüne geçebilmek adına spor yapmak çok faydalıdır. ben 15 yaşına kadar hiç spor yapmamış bir çocuğun bir an evvel herhangi bir spor dalına yönlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. öncelikle genç yaşta spor yapan insanlar da ahlak, disiplin ve farkındalık artıyor. bunlar da gelecekte ona çok büyük kazançlar sağlıyor. sosyalleşme açısından da spor yapmak çok önemlidir. sorumuza dönecek olursak öncelikle sporun bazı faydalarını sizlere sunalım. vücut geliştirme sporu basketbol ve futboldan yola çıkalım. öncelikle basketbol oynayan bir genç ileride boy sıkıntısı çekmeyecektir. refleksleri gelişecektir. pratik zeka kazanacaktır, kısa süre de düşünmeyi öğrenecektir. hepsinden önemlisi ise bir sporcu gibi yaşayacaktır ve sağlıklı bir birey olacaktır. bilindiği üzere basketbol ve futbol gibi top ile oynanan sporlar da belirli süreler oluyor. örneğin futbol 90 dakika, basketbol da hücum süresi 24 saniye. olabilen en kısa zaman da sonuca gidilmesi gerekiyor. buda gençlerin ve bu sporu yapan insanların beyin loblarına etki etmektedir. aynı zaman da bir uğraşta bulunduğundan dolayı diğer insanlara oranla zamanını daha olumlu kullanacak ve bir farkındalığa erişecektir. sosyal çevresi de buna göre şekillenecek, kötü alışkanlıklardan uzak duracaktır. öte yandan ülkemizde son zamanlar da son derece popüler olan ve git gide kitleleri artan bir spor dalı da var, vücut geliştirme, fitness. bu sporu ben diğer sporların 1 adım daha önünde tutuyorum. basketbol oynamak futbol oynamak biraz daha yeteneğe kaçıyor, bu sporu ise herkes yapabilir. yetenek çok ön planda olmuyor bu sporda. bu sporun temel amacı insan vücudunda ki kasları harekete geçirmek onları geliştirmek ve daha stronger yani güçlü bir insan yaratmaktır. bu spora başladığınız zaman öncelikle kendinize olan saygınızı, öz güveninizi geliştireceksiniz. aynaya baktığınız zaman son derece fit son derece hatlı bir vücut göreceksiniz ve kendinize ben iyiyim ya mesajını vereceksiniz ve bu da sizi gün içerisinde motive edecektir. illa gidip bir kas kütlesi haline dönüşün, iri yarı olun demek değildir bu asla. son derece fit bir vücuda sahip olmak, sağlıklı olmak hepsinin önünde gelmektedir. ayrıca çevre tarafından da son derece dikkat çekeceksiniz ve sokakta ki 10 insandan 7sine oranla daha çok dikkat çekeceksiniz. buda gözlerin üstünüzde olmasına, öz güven artışına neden olacaktır. kilo alma, kilo verme gibi sıkıntılarınız varsa bu sporla hepsinin üzerinden gelebilirsiniz. doğru bir hocanın elinde olduğunuz da ise hayatınız boyunca sıkıntı çekmeyecek şekilde spor hayatınızı devam ettirebilirsiniz. benim ilgimi çeken 4-5 tane spor dalı mevcut. hepsiyle de uğraştım. bunların başında futbol geliyor izlemesinden en çok keyif aldığım, vücut geliştirme, yüzme, basketbol ve tenis de sırasıyla bunları takip ediyor. spor yapmanın keyfine ve doyumsuzluğuna ulaştığınız zaman emin olun bırakmak o kadar zor olacak ki. herkese tavsiye ediyorum sporu..

0

sağlık için ilk önce yediklerinize dikkat edeceksiniz ve sonrasında spor yapacaksınız, vücut hareketsiz kalmasın kaslar sürekli çalışacak buda sizi daha sağlıklı yapar.

0

sağlık için spor kesinlikle ve kesinlikle şarttır. kan dolaşımı, kaslar vsvs. en basiti yürüyüş olmak üzere en sevdiğim spor dalı basketbol.

0

saglık ıcın spor sart vucutdumuz organları daha saglıklı olması ıcın yasam surecını uzatmak ıcın ıyı bır yoldur ve spordan vazgecmek ıyı deyıldır