0

diş agrısı diş iltihabı dedigimiz şey oluşur ve buda cok şeker yemekten olabilir bayramlarda haddinden fazla şeker yeriz ve dişimiz agrır tatlı şeyler yiyince olur bu iltihaplanma gecirmek icin rakı yı alıp dişinin üstüne dök bi ara ben yapdım gecirmişdi yada diş dolgusunun düşmesinden oluşur diş agrısı

0

diş ağrısının bir çok sebebi olabilir. dişiniz de çürük vardır bundan dolayı ağrı yapabilir, diş etinizde problem vardır bundan dolayı ağrı yapabilir veya dişinizin arasına bir şey kaçmıştır bu ağrı yapabilir, apse oluşmuştur bunun ağrısı olabilir, tahriş olmuştur bundan dolayı ağrı yapmıştır buda olabilir. tabii ki de tek çözümü en erken zamanda dişçiye gidip dişinizde ki problemin ne olduğunu saptamaktır ve bir an evvel hiç vakit kaybetmeden tedavisinin uygulanmasıdır. ağrı kesici kullanmak, veya alkol basmak ağrıyan tarafa bunların hepsi geçici anlık çözümlerdir. ertesi gün uyandığınız zaman aldığınız ilacın veya ne kullandıysanız onun etkisi geçince ağrınız tekrarlayacaktır ve sinir bozacaktır. direk beyine etki ettiği içinde baş ağrısı dahi yapacaktır bu diş ağrısı. en yakın zaman da randevu alınıp doktora gidilmesi en kesin ve keskin sonucudur diş ağrısının.

0

diş ağrısının çok çeşitli nedenleri olmakla beraber en yaygın nedeni dişin farklı mikro organizmalar tarafından yıpranmasıyla oluşan diş çürüklüğüdür. fakat siz gene de doktora 6 ayda bir gidin.

0

diş ağrısının farklı sebepleri olmak ile birlikte genellikle diş eti iltihabı veya diş köklerinde oluşan iltihaplanmalar, diş çürükleri aprıya sebep olabilir. kesin çözüm için hekim fikri almak en doğrusu olsa da dayanılmaz olduğu zamanlarda evde yapılabilecekler arasında bölgeyi uyuşturucu krem kullanımı veya karanfil kullanımı oldukça yaygndr.

0

diş ağrısı çeşitli sebeplerden meydana gelebilir. dış çürükleri sebebiyle ağrı oluşabilir. bunun yanı sıra dişiniz apse yaptıysa daha şiddetli ağrılara sebebiyet verebilir . ağız içi yaralarda (aft) zaman zaman diş ağrısı yapabilir . yediğiniz bazi sert yiyecekler de dışımızda ağrı yapabilir . ağrının geçmesi için tuzlu su önerebilirim . bir pamuk yardımıyla rakı veya kolonya bir süre ağrınızı dindirebilir. ancak apse olduysa kolay kolay geçmez doktora gitmek zorunda kalabilirsiniz .

0

diş ağrıları, iltihaplanmalardan dolayı yapabilir, çürümelerden dolayı yapabilir, dişlerdeki kemik kaybından yapabilir, diş gıcırtmasından kaynaklı olabilir ağrı. eğer gerekli tedaviler uygulanmazsa dişi kaybedebilirsiniz. yani bu konuda doktorun dişi ve ağrıyan dişin bölgesini bir muayene etmesi gerekmektedir. çünkü o ağrı neyden kaynaklanıyor ona bakması gerek… ona göre bir tedavi uygulayacak çünkü… mesela çürükler çok derin değilse yüzeysel bir dolguyla iş biter ama biraz derinleşmeye başladıysa çürük ancak kanal tedavisi uygulanıp, dolgu yapılır. ki zaten çok ilerlemiş çürük dişinde pek bir tedavi yöntemi kalmıyor maalesef. o dişin çekilmesi gerekir. büyük çoğunluğu çürüklerden oluşuyor yalnız. o yüzden dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamız, dişlerimize bakım yapmamız gerekiyor.