0

dedikodu, bir kişinin arkasından sürekli konuşması ve yorum yapmasıdır. bu durum tabi ki de doğru değildir. lakin bir araya gelip birbiri hakkında sohbet etmek ve aleni bir konuyu konuşmak sorun teşkil etmiyor. dedikodu birine zarar vermektir, laf etmektir. dedikodu doğru bir şey değildir. genellikle dedikodular birbirini çekemeyen insanlar arasında meydana gelmektedir.

0

gıybet çekemiyorlar bizi,kıskanıyorlar bizi.yeterli sanırım bu söz.

0

merak. dedikodu yapan insan abartarak da anlatabilir sadece olanı da. bir insan neden dedikodu yapar hiç anlamadım. varsa birşey yüzüne söyle direk.

0

bence dedikodu yapmaktan haz almaları da olabilir insanların hayatı onlarda merak duygusu uyandırıyor olabilir . ayrıca işi gücü olmayan insanlara saran onları konuşmaktan hoşlanan insanlardır .

0

başkalarının arkasından konuşurlar şu şöyle diye fakat kendi yaptıklarını görmezler insanlarımız fesat ve kıskancdır onun var benim neden yok diye yarışırlar yüz yüze konuşursunuz fakat arkanızdan dedikodunuzu yaparlar

1

başkalarının hayatını daha çok merak etikleri için sanki kendilerinde dedi koduluk malzeme yok

1

şimdi dedikoduyu nasıl yaptığınıza bağlıdır bu. bir kişinin arkasından dedikodu yapmak belki o an keyifli gelebilir fakat günü gelir yüzünüze vurulur bu. bu bağlamda oldukça saçma ve anlamsızdır. fakat bir ortamda bulunan insanlar ile birisinin arkasından değilde orada bulunan insanların dedikodusunu yapmak ve dedikodusunu yaptığınız kişinin de buna gülmesi bana göre son derece olumlu ve olması gerekenidir. bir insan eğer birinin arkasından dedikodusunu yapıyorsa ya o insanı çekemiyordur, ya onları yüzüne karşı söyleyemeyeceğinden yapıyordur veya son ihtimal olarak o insanı kıskanıyordur. genelde bu 3'ü dışna kolay kolay çıkmaz bunun mantığı. son derece antipatik ve sevimsiz buluyorum bu olayı. bir insandan soğumak için son derece doğru bir sebep dedikodu yapması( arkanızdan).