0

sevmem ve yapmam dersem büyük bir yalan söylemiş olurum. kim derse yalan söylemiş olur bence. dedikodu yapmayan bir tane insan görmedim daha.

0

hayir neden dedi jodu yapim veguzel bisey deil

0

hayır nefret ederim ama konusu açılır ve benim üzerime yoğunlaşır ise kendimi savunmak için kişinin bir nevi dedikodusu mı yaparim

0

dedikodu yaparken buluyorum kendimi çünkü illa birilerinin arkasından konuşurken buluyorum kendimi.

0

her ne kadar sevmesemde arada kendimi dedikodu yaparken buluyorum :) iyi birşey mi hayır ama bazen oluyor işte

0

dedikoduyu sevemem gereken bırşey değil ben insanları anlamıyorum hergün bir araya gelip ne konuşurlar bilmem dedikodu bilip bilmeden konuşulan bir davraniş

0

dedikoduyu sevmiyorum deneyin boşuna artı çekirdek kola varsa o olay siyasetle kapanır hafif çekirdeğin vermiş olduğu dudak şişliği ve dil acıması sonucu sonllanır ikisi bi arasa zor oluyor psikolojik olarakta beyine iyi geldiği söyleniliyor. başkasına zarar vermeden dedikodu ediniz efenim

0

dedikodu yapmak başkasinin arkasindan konuşmak hiç hoş bir davraniş deil.ama günümüzde çogu kişi bunu yapiyor hatta bunun icin haftanin bazı günleri biraraya gelen kişiler bile oluyor diye düsünüyorum ben.

0

tabi ki yapıyoruz ama farkında olmadan seviyoruz çok günah biliyoruz neden yaptığımızı anlamıyoruz ilginç birşey

0

dedikodu yapmayı hiç sevmem yapanida sevmem

0

hayır sevmem.herşeyi giderim direk yüzüne söylerim insanların.arkadan dolaşmak bana göre değil.dim dik karşısında konuşurum babam dahil herkese karşı.sebebi ise dedikodu yapmak korkakların işidir.dedikodusunu yaptığı kişinin yüzüne söyleyemediklerini arkasından atıp tutatarak anlatırlar.

0

dedikodu yapmayı gerçekten hiç sevmiyorum.ama toplum olarak genelimiz çok seviyor özellikle kadınlar diyebilirim.gözlemlediğim kasarıyls çalıştığım iş yerinde dedikodu yapanları yarısından fazlası kadın.tabi erkeklerde geri kalmıyor.dini açıdan da gerçekten basite alınacak bir şey değildir.günahı vebali çoktur.kul hakkına girmek zayen en tehlikeli günahlardan diyebilirim.ben eskiden çok dedikodu yapardım yalan değil ama artık dedikoduyu hayatımdan çıkardım diyebilirim.gerçekten bunu başardım.eğer iradeniz kuvvetliyse sizde bunu başarabilirsiniz.

0

dedi kodu boş kadın ve erkeklerin can sıkıntısı için yaptığı bir konuşma şeysi

0

hayır dedikoduyu hiç sevmem dedikodu yapmam yapanıda sevmem arkasında konuşmaktansa yüzüne söylemeyi tecih ederim zaten dinimizcece dedikodu günah birşeydir bence dedikodu yapmayın yaptıtmayın kesinlikle doğru birşey değildir..

0

dünyada en sevmediğim şeylerden biri dedikodu yapmaktır yani tiksiniyorum dedikodu yapanlara da insanların arkasından konuşmak tane anlıyorlar hiçbir fikrim yok yani mesela benim sınıftan bir tane arkadaşım var buse diye arkadaşım sabahtan akşama kadar dedikodu peşindedir. bu arkadaşınız sırf muhabbeti kesmem in sebebi dedikodu yapmasıdır yani ben bu arkadaşımı hiç konuşmuyorum herkesin arkasından konuşan arkadaş yarın öbür gün benim arkamdan da konuşabileceği inandığım için arkadaşlık bağını kopardım. tabii dedikodu kızların işidir sadece kızlar dedikodu yapmayı severler yani ben dedikodu yapmaktan ne anlarım ne de bahsederim yani çok saçma bir şey bence gidip onun arkasından dedikodu yapacağına yüzüme konuş tabii yüzüne konuşmak yemediği için sıkmadı için arkasından konuşur herkes bu kadar alçak yüzlü olmayın yani.

0

spor oniki ayın sadece bir ayı yaparım oda biraz kilo alırım veririm bir ayda dur ya derim biraz daha zayıflayayım derim ama gitmem spora genellikle sevmem yani

0

en sevdiğim iştir dedikodu yapmak özelliklede karşı cinsle yapılıyorsa bu dedikodu daha bir güzeldir. çünkü onun ve sizin düşünceleriniz oldukça farklıdır . ve oldukça dedikodu yaptığınız kişiyi çift taraflı küçük düşürür ve zencide edersiniz dedikodu yapmak çok büyük günahtır ama yapıyoruz yapmıyoruz desekte hepimiz yapıyoruz .

0

normalde günah diye yapmasamda çok canımı acıtan insanlar hakkında konuştuğum oluyo çok zoruma gittiği için

0

hayır dedikodu yapmayı hiç sevmem. zaten dedikodu yapanları da hiç sevmem. ben insanın direk yüzüne söylerim ne söyleyeceksem iyi de olsa kötü de olsa söylerim. dobra bir insanım yani.

0

valla ne yalan söylim severim :))) kimse yapmıyorum demesin şimdi bana herkes muhakkak yapmıştır kimileri zevk alır .sanırım bende onlardan biriyim.