0

dalmaya dalmaya göl olurdan insanlar herzman ilerisi için kenara miktarı önemli deil kötü zamanlar için kenara ufak ufak paralar konulursa bir bakmışsınız bir yil sonra ordaki para gercekden ileride isine yarar birikmez diye düşünmesin asla kimse.

0

para üzerinden bu soruya cevap vericek olursak göl kelimesini bir kumbara olarak görebiliriz damla kelimesinide bir para olarak görebiliriz zamanla emek verdikçe yani damlaya damlaya o kumbarayı doldurur isen gölü doldurmuş olursun. biraz saçmaladım ama en azından özgün :)

0

ufak ufak gelir. az da olsa olur vs vs. kazandığın para gibi su an.

0

şu anda sende cevap yazarak ve soru sorarak biriktirdigin para gibi damlaya damlaya ödeme eşiği olur.

1

bu atasözü aslında birikimden bahsetmektedir. yani ufak ufak kenara atarsak en sonunda çok büyük bir meblaya ulasabiliriz manasına gelmektedir. atalarımız burda bize biriktirmenin büyüğü küçüğü olmaz manasinıda katmış aslında. düşünsene 5 tl hepimiz için ulaşılabilir küçük bir mebla ve biz bunu 365 gün boyunca bir kumvaraya attik yıl sonunda kumbarada 1500 de fazla bir rakam bizleri bekliyor buna 15 yaşında başlayan birisi 25 yaşına geldiğinde elinde 15.000 yani yaklaşık bir ara parası kadar birikim yapmış olur sizcede dalmaya dalmaya göl olur atasözünün en iyi açıklaması değil mi?

0

"küçük şeylerin önemini biliniz,onları çarçur etmeyiniz,küçük şeyler birike birike büyük varlık oluşur."anlamında söylenir.