0

çukur dizisi şimdiden hiç şüphe yok ki türk televizyon tarihine geçen yapımlar arasında yerini aldı. gerek aldığı reyting, gerekse yarattıkları semboller ve aile vurgusu ile çoğu insanı kitlesi haline getirmiş durumdadır. çukur dizisi kabaca istanbul'un kuytu köşe bir mahallesinde geçen olayları anlatıyor. polisin giremediği bu mahalle de, idris koçovalılının hükmü sürülüyor. mahalle de herkese yardım edip bu insanların huzur içerisinde bu mahalle de oturmasını sağlayan idris koçovalı mahallede öyle bir konumdadır ki, mahalleye koçovalı mahallesi adı verilmiştir. idrisin oğlu kahramanın ölmesi sonucunda mahalleye geri dönen, ailenin okumuş çocuğu yamaç, aileyi tekrar toparlayıp mahalleyi huzuruna kavuşturmayı istemiş olsa da işler hiç bu kadar kolay olmayacaktır elbette. zaten abisini öldüren kişinin de kardeşi olarak çıkması onun ellerini kollarını bağlayan durum olmuştur. çukurun aslında insanlara vermek istediği mesaj aile vurgusu olsa da bunu direk olarak vermekte büyük sıkıntılar yaşıyorlar. hatta ülkemizde çukur çılgınlığı öylesine boyutlara ulaşmıştır ki insanlar çukur dizisinin sembolü olan dövmeyi yaptırmaya başlayıp kendilerini enteresan bir kafa yapısının da içerisine sokmuştur. bu çok gülünç duruyor olsa da dizinin kitleye hitap kapasitesinin nasıl bir boyutta olduğunu gösteriyor bizlere. çukur dizisi sezon finali verdikten sonra ki dönüşünde ise mahalleyi kaptırmış halde olup mahalleyi geri alma çabası içerisine girmişlerdir ve burada ciddi mantık hataları mevcuttur. dizinin sıkı bir fanı olmama rağmen bunları söylemeden geçemeyeceğim. sonuçta görüşlerimi belirtiyorum. çukur dizisinde işlenen en basit örneği bulgarlar konusuna bakacak olursak. bulgarlardan resmen korkan her fırsatta bu adamlara bulaşmamalıyız diyen karakuzular, bir anda bulgarları ortadan kaldırmayı çok kısa süre içerisinde başarmıştır. e bunlar hani çok büyük mafyaydı ? hani hiç bulaşmayalım diyordunuz ? neyse burasını geçtim işin. dizi de mafyanın evine bir araba dansöz yollayıp dansözlerin arabadan inmesi sonucu korumaların onlara ağzı açık şekilde bakıp öyle kalmaları sonucunda baskın yapan karakuzular, mafyayı bu şekilde indirmiştir. hadi mafyayı bitirdin tamam ama bunu bir mantık çerçevesinde yap değil mi ? hayır olur mu hiç. neyse bunu da geçtim diziye fırtına gibi giriş yapan bir isim vardı. bu da koçovalı ailesinin en büyük abisi olan cumaliden başkası değildir tabii ki de. diziye çok büyük bir aksiyon katacağını düşünüyoruz olsa da ilerleyen zamanlar da görmüş olduk ki, o sert adam gitti yerine adeta bir cem yılmaz geldi. espri yapmaktan hiçbir icraat yapmıyor oldu.e birde bold pilot işi var. dizinin reklamını yapacağım diye adamı pr malzemesi gibi kullandılar adeta. veysel diye bir karakter var neden var kimsenin anlamadığı. koskoca mahalleyi birbirine katıp, cumali gibi bir adamı kandırmayı başarması vs. dizi 2. sezonda büyük saçmalıklarla dolu. ayrıca diziye sürekli saçma sapan insanlar giriyor, bu insanların rolleri de hava da kalıyor, buda saçma tabii.

0

çukur dizisindeki hakkındaki düşüncelerim tamamen söyle, zaten güzel bir platform güzel bir şekilde ilerlemiş oluyor şu an türkiye'nin en çok tıklanan ve en çok konuşulan dizisi show tv'de yayınlamaktadır. ama benim görüşelim tamamen şöyle çukur dizisine bildiğiniz üzere bir miktarda hatta daha çok cezalar yağdı. bu neden yağdı konusunda ise tamamen şöyle dizide farklı cinsel sahneler olduğu için rtük bir çok miktarda para cezaları kesti. ve bu son derecede kötü diyebilirim, ki yani dizide çekilirken bazı sahnelerde oluyor küfür konusunda da gene bir uyarı altına aldı. şimdi de gene ceza yemişler galiba yanlış haber değilse 5 hafta gene yayınlanmayacak miş zaten çukur dizisi 2 hafta önce başladı, bayağı bir süre boyunca ara verdiler diziye bu da galiba aras bulut iynemli'nin askere gitmesi ile ilgiliymiş. çukur dizisi hakkındaki düşüncelerim güzel bir dizi izlerim son derece de türk halkının beğendiği dizileri sahneleri çekiyorlar. yani kolay kolay bütçenin pek zannetmiyorum ve her hafta da reyting kırıyor, en son derece onlara yakınım güzel iş çıkartıyorlar.

0

su an türkiye de en çok izlenen dizi. içerik ve senaryo gayet başarılı. dizi insani kendi içine çekiyor. bu yüzden hayran kitlesi çok büyük.