0

elma ya da üzüm sirkesi kesin çözümdür arkadaşlar. yaklaşık olarak 1 çay bardağı sirkeyi çaydanlığın içine döküyorsunuz sonrasında 1 çay kaşığı tuz eklerseniz sünger yardımı ile ovalayarak kireç lekelerini önleyebiliriz.

0

limon tuzu atıp kaynar mükemmel sonuç kimyasalları hayatınızdan çıkarın

1

çöpe atacağınız limon kabuklarını çaydanlığa doldurun. kaynatıp bırakın sabaha kadar. sabah bulaşık süngeriyle sildiğiniz de tertemiz olacaktır. aynı işlemi limon tuzuyla da yapabilirsiniz.

0

çaydanlık içinde biriken kireçlenme çaydanlığa su ve bolca limon tuzu bırakıp kaynatmayla temizlenir...

0

vala öncelerden çiğle tellerdim çıkarmaya çalışırdım ovalayarak baya zorlanı edin ama şimdi por çöz var içine 2 damla kadar sık biraz bekler tertemiz güç kireç falan kalmıyor sonrada bir güzel köpük ya ip yıkayınca bol suyla yepyeni gibi oluyor.

0

ya kimyasal çıkarıcılarla temizlemeye çalışırım yada telle temizlerim

0

kirec onlemek icin sularin kirecli oldugu icin demligin altina girec olarak yapisiyor ve hastalik olyor bazen insanlar limon tuzu ile cozuluyor ve bazen asit gibi seylerde temizlenir

0

çaydanlık içine biriken kireç için çaydanlığın içine limon tuzu atıp kaynatmalısınız.bölylece kireçlerden kurtulursunuz.

0

ilk olarak çaydanlığın içine bir miktar sirke koyuyoruz ve ocağı yakıp çaydanlığı onun üzerine koyuyoruz çaydanlığın ağzını kapatıp sirkenin kaynamasını bekliyoruz sirke biraz kaynadıktan sonra ateşi kesiyoruz ve çaydanlığın biraz soğumasını bekliyoruz çaydanlık soğuduktan sonra elimizle çaydanlığın içindeki sirkeyi çal kalıyor ve o sirkeyi lavabonun içine döküp bir de normal suyla çaydanlığı kaynatıyoruz ve kaynatıp suyunu döktükten sonra içini çalkalayıp kireçlerin yok olduğunu görüyoruz artık çaydanlıktak kirecin nasıl yok edildiğini biliyoruz

0

sirkeyi yani keskin bir sirkeyi alıcaksın çaydanlığın içerisinde 1 gün boyunca bekleticeksin sonra dökmeden kaynatıcaksın 2 3 dakika kaynayacak sonra soğumasını bekleyeceksin 1 saat kadar kesinlikle kendi soğutmayacaksın yavaş yavaş kendi soğuyacak sonra bulaşık bezini alacaksın sileceksin sonra çıkar güzelce temizliceksin mis gibi olacak sonra güzel bir şekilde afiyetli çayını içeceksin

0

çaydanlığı susuz 1 2 dakika kadar kaynattıktan sonra üzerine su dökün kirecin çözlüdüğünü göreceksiniz...

0

çaydanlığı suyla doldurup biraz sirke ekleyip ısıtın, bir gece bekletin.

0

bunun bi doğal yolu vardı ama içine bulaşık teli koyuluyor galiba

1

çaydanlık içinde biriken kireci hiç bir kimyasal kullanmadan doğal yollarla temizleyebilirsiniz. bunun için çaydanlığın içine bir miktar limon tuzu ve su koyarak kaynatırsanız eğer, sonrasında da bir süre bekletip güzelce yıkarsanız kireçten eser kalmadığını görürsünüz. öyle kireç sökücü kimyasal ağır deterjanlar kullanmaya gerek yoktur yani kireci temizlemek için. limon tuzu birebirdir.