0

ben kireç sökücüyle temizliyorum kireçleri evet zararlı olduğu söyleniyor özellikle de yemek yediğimiz malzemelerde kullanılması fakat en garantilisi o bence. mümkün olduğunca temizliyorum zaten. hatta bir gece de suyun içinde bekletiyorum çaydanlığı birazdan içine limonlu su koyup kaynatıyorum. kokusu da böylece çıkmış oluyor. içi de pırıl pırıl oluyor.

1

çaydanlık kireçlenmesi içine limon tuzu bırakılıp üzerine su eklenip kaynatılırsa kireçten eser kalmaz. bu işlemi peyderpey yapmak gerekir...

2

çaydanlıktaki kireçleri temizlemek için kesinlikle kireç sökücü gibi kimyasallar kullanmayın. çaydanlığı aşındırdığı için içindeki zararlı maddelerin de dibe geçmesini sağlıyor. bu gibi kullandığınız eşyalarda kimyasalı önermem. limon tuzu, ya da limonlu su ile sirke kaynatırsanız da tüm kireçler gidiyor zaten. pırıl pırıl oluyor.

1

çaydanlıkta kireçlenme nin sebebi bu şebeke suyu lara kullandığımız suyu çok kireçli ve eğer bir iki gün çaydanlık temizlenmese kireç toplanır ve çaya bulaşmaya çalışır onun için çaydanlıktaki kireci kireç çözücü kullanarak o kirecin hepsini yok edebilirsin yani onu da sık sık yapman gerekir çünkü üç günde bir yapmazsan yine aynı şekilde çaydanlık kireç tutar.