1

mutluluk huzurdan gelir. huzuru yakalamak öncelikle temiz vicdan, az beklenti, az insandan geçer. beklenti hayal kırıklığını o da mutsuzluğu getiriyor şüphesiz. hedefsizlık de insanı mutsuzluğa düşürür. ayrıca çoklu ilişkilerde kalabalık çevre de zarar verici olabiliyor. bu sebepten huzurlu ve mutlu olmak beklentileri en aza indirmek, ilişkilerde mesafeyi korumak ve insanlardan da hiçbir konuda medet ummamak mutluluk getiriyor. çünkü ben aynen böyle yapıyorum. hayatım boyunca insanlardan zarar gördüm sonunda huzurumu onların çaldığını farkettim. sonra anladım ki sessizce uzaklaşmak beni ihya ediyor.

0

mutlu olmanın sırrı hayatı kimseye takmadan yaşa komşular ne der diye düşünme öyle düşünürsen baştan kendini mutsuz olmaya mahkum etmiş olursun.hayatını istediğin şekilde yaşa bırak istedikleri kadar arkandan konuşsunlar eve gidip ajda pekkan'ın "sana ne" şarkısını son ses aç dinle çünkü ben öyle yapıyorum.şarkıda da geçtiği gibi yaptığım şeyden onlara ne zararım kendime kime ne kime ne.onlar önce bir kendi hallerine baksınlar zaten kim senin arkadan konuşuyorsa kendileri daha beter durum içindedir.öyle insanlarda hep fitne fesat olur.

0

mutlu olmanın bir sırrı olduğunu düşünmüyorum . çünkü mutluluk insanın içersin de olan bir şeydir . buna kendi deyimim ile iç huzur derim ben . şöyle bir düşünün neyim eksik ya da neyim fazla benim yürüyebiliyorum konuşabiliyorum kendimi ifade edebiliyorum aklım çalışıyor düşünüp konuşabiliyorum . yani çok şükür ki sağlıklıyım . herhangi bir hastalığım yok . ama her zaman mutsuz olmak için bir sebebimiz vardır fakat mutlu olmak için sebebimiz yoktur . şimdi herkes gibi sizde içinden çıkamadığım bir sürü dertlerim sıkıntılarım sorunlarım var diye düşüneceksiniz merak etmeyin bu hepimiz de var . insan büyüdüğü zaman için de çocuk olan bir tarafını bırakmalı belki . çünkü o çocuksuluk o masumluk o saflık o güzelliktir bizi mutlu eden . bunu kaybettiğimiz zaman mutluluğu ararız yana yakıla . sahi neydi şu mutluluk ? unuturuz çünkü biz hayatın çilesini çekmiş insanlarız ya hani herşeyi omuzumuza yüklemiş bunları dert edinmişizdir. yaşadıklarımıza hep olumsuz tarafından bakmışızdır . kimseye polyanna olun toz pembe hayelleriniz olsun sevdikleriniz yanınızda olsun yeter diye bir şey söylemiyorum çünkü herkes kendi yaşadığını bilir. şu dünyaya geldiysek umut etmek lazım yaşamak lazım sevmek sevilmek lazım mutlu olmak lazım . inanın mutluluk sizin içinizdir . mutluluğu başkasın da ararsak onu kaybettiğimiz zaman mutsuzlugu yaşarız . evet mutlu olsak ta elinde sonunda mutsuz olacağız bu böyle çünkü kaybettiğimiz insanın acısı bizi derinden sarsabilir .ama dikkat edin ki insanlar buna rağmen yaşıyor ve hayatlarına kaldıkları yerden devam etmek durumunda kalabiliyorlar . öyleyse ölüm de insan için . bu durumda mutluluk nedir sorusuna verebileceğim en iyi cevap mutluluk kendi içimizdedir .