0

normal dogum oldugunda hastaneye gore degısıyo bana batıkonla yıka su degdırme demıslerdı korse takılmalı bol bol sıvı tuketılmelı stresten kacınmalı

0

doğum sonrasında anne de en az bebek kadar bakım ve kontrole muhtaçtır. hem tıbbi hem duygusal desteğe ihtiyaç duyar. normal doğumda dikislerin bakımı ve kontrolü konusunda hekime danışmadan hastaneden ayrilmamak gereklidir. bir süre kan ilaçları ve vitaminler kullanılabilir. bu dönemde beslenme önemlidir. vücut toparlanma evresine girdiği için enerji gereksinimi artar. annenin bu dönemde en çok dinlenme ihtiyacı vardır. ayağa çabuk kalkıp dikkatli hareket etmesi yürümesi iyileşme sürecinde önemlidir. gaz problemlerini tolere eder. ağrıları azaltır. ödemin azalmasını sağlar. varis ve pıhtıların önüne geçer. çabuk hayata karışmak depresyon riskini de azaltır. doğum sonrası dikisler iyileştiği zaman egzersiz yapmak psikolojik ve fiziksel yönden fayda sağlar. geçici saç dökülmesi görülebilir. sıvı alımı, iyi beslenme, uyku ve dinlenme, hareket etme önemlidir. doğum sonrasında egzersiz fazla kilolardan kurtulmayı sağlar, kasları kuvvetlendirir, göbek kısmını şekle sokar, yaşam enerjisini yükseltir. şeker metabolizmasını düzenler. fakat bu dönemde yardımcı olacak kimsenin olmaması bebeğin gaz problemleri, anneliğe alışma vb durumlar anneyi yıldırır. bu yüzden anneye psikolojik manada destek olunmalıdır.

0

doğuran kadın lohusa olarak adlandırılır ve geçmişimizde lohusalık ölümcül bile olabiliyordu. günümüzde bu dönem oldukça kolay atlatılıyor olsa bile kadının olduğunca özenli temiz ve aç bırakılmadan bakılması oldukça önemlidir.

0

doğum yapan kadına iyi bakılmalı bulunduğu ortam sıcak yada ılıman olmalı asla üşümemeli yediği gıdalar enerji verici olmalı lifli yiyecekler olmalı.