0

kpssden iyi puan almak için ne yapmalıyım?

bölüm öğretmenlik

4 cevap
1

değerli kardeşim. öncelikle kendine güven çok kasma sorulardan fazla korkma ve kendini tespit için bi ön test çöz yanlışlar tabiki olacak yanlış yaptığin konulara dön ve kendinden emin olduğun ve motivasyon olarak kendini hazır ettiğinde derslere odaklan ve görmuşsundür ki sınavda iyi bir puan almışsın.

1

kpss'den iyi bir puan almak için gerçekten çok ciddi ve sıkı bir çalışma gereklidir. ve kpss'de bir önemli nokta ise genel kültürdür. genel kültüre sıkı bir çalışma gerektirir. ve bol deneme yapmalısınız sınava doğru.

1

çok çalışmak gerek kaynakların elsiksiz olması gerek eğer durumun el veriyorsa dersaneye gitmen gerek bütün derslere düzenli girip takip etmek gerek verdiği kaynakları eksiksiz çözmek lazım bilmediğin sorulsrı hocaya söylemek lazım ezber değil anlamak lazım yok eğer dersaneye gitmiyorsan da evde kendine ait bir çalışma odası yapmak oraya çok eşya almadan sadece kitaplarını koyup kimseyi de fazla sokmamak lazım gerekirse kapıyı kitleyip öyle çalışmak lazım bu arada telefonu da çalışırken sessize almak lazım çünkü dikkatin dağılırsa zor toplarsın bide kendini motive edecek sözler yazıp duvara asmak kazım ki çalışmadıpında ordaki sözleri okuyup utanıp tekrar çalışasın diye ondan sonra belli hedefler koymak lazım bugün şu kadar soru çözecem şu kadar saat çalışacam diye ama çokta deli gibi çalışmak doğru değil kendini ödüllendirecek günler de olmalıdır arkadaşlarınka çıkıp gezmek eğlenmekte lazım arada kafa dağıtmak iyi gelecektir tabiki abartmanak koşuluyla abartırsan gelecek seneye kalırsın sonra bu seneler uzar gider bu yüzden ipi elden kaçırmamakla birlikte normal hayatını da aksatmadan çalışmak lazım kaynakların hep aynı olmasın çeşitlilik göstersin ki her soru tipine aşinalıpun olsun ve kitap oku ki pragraf sorularında beynin yanmasın notlarını odanın duvarlarına nasana yapıştır göz aşinalığı açısından iyi oluyor ondan sonra çalıştığın odanda kuru yemişler olsun beynin çalıştıkça acıktıkça yada sıkıntını onkarla geçirmek iyi fikir olur beslenmene de dikkat et ki beyin bu maratona ayak uyduranilsin uyku düzenini de kur az uyuma çok uyu ondan sonra kendini hep mutlu tut kimsenin de lafına kulak asma bu kadar.

1

genel kültürü çok iyi bilmeniz gerek. genel kültürü iyi yaparsanız , sizin açınızdan çok güzel bir sınav olacaktır. iyi bir puan alırsınız. emin olun.