0

çncelikle şunu bilmemiz gerekir ki, kimseye öyle hemen dost denilmez. çünkü dostluk çok önemlidir ve bunu hakatmeyecek kişilere dost deyip sonra pişman olmayı istemeyiz. dost edinirken, önce onu iyi tanımamız lazım. mesela onu yıllarca tanıdıktan sonra iyice huyunu suyunu öğrenip, ona rağmen hala seviyorsak katlanabiliryorsak demekki artık dostumuz olmuştur. tabi şöyle şeylerde oluyor bazen bakıyorsun on yıl geçse bile o insan yine hiç beklemediğin şeyler yapabiliyor. değişebiliyor insanlar buna da dikkat etmek gerekir. eğer güvenilir biriyse, arkandan vurmuyorsa, iyiliğini istiyorsa, her zaman yanındaysa, ihtiyacın olduğunda ırtadan kaybolmuyorsa, demekki bir dost edinmişsindir.

0

dostun iyi günde kötü günde senin her şekilde yanında olabilecek birini seçmek, bulmak gerekir. iyi günde olup seninle birlikte gülen fakat kötü günde seninle birlikte ağlamayan kişiden zaten iyi bir dost olmaz. aranızda maddiyatın lafinın olmaması gerekir bana göre. dostluk bir nevi kardeşlik demektir çünkü.

0

dostluk edinirken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de karşımızada ki insanla kafa yapınız uyuşuyor mu yani birbirinize ne kadar benziyoruz ortak ilgi alanlarımız var mı ortak düşünceleri paylaşıyor muyuz yada hepsinden önce nasıl bir dost onu tanımak ve değerlendirmek gerekiyor . zor gününüz de sizinle beraber mi dert ortağınız mı omzuna yaslanabildiğiniz birimi dost nasıl biri sevinçlerini paylaşabildiğiniz , sırlarınızı dökebildiğiniz biri mi dost sizin için neyi ifade ediyor önce bunları tartmak analiz etmek gerekiyor belki de