0

annelik içgüdüsü olduğundan herhalde. kızlarına her işi öğretebiliyorlar ve kendi başlarının çaresine bakmasını sağlayabiliyorlar ama erkek çocuk genelde anneler için kız çocuk gibi olmuyor sanırım. içgüdüsel olarak erkeğin temel işlerini halledemeyeceğini düşünüyor olabilirler. bahsettiğim yemek yapmak çamaşır yıkamak ev toplamak gibi titiz işler. çünkü genelde erkek çocukları evlenene kadar bunu anneler yaşıyor. kendi yaşamını kurduklarından tabii ki erkek çocuklar evleniyorlar ama sonrasında gelinin yaptığı iş de annenin yine içine sinmiyor çünkü oğullarına hep en güzel şekilde bakıyorlar ve emek veriyorlar gelinleri bu konuda ne kadar titiz olurlarsa olsunlar yine onların gözüne az geliyor çünkü o erkek çocukları kaç yaşına gelirlerse gelsinler üzerlerine titremeyi ve küçük bir çocukmuş gibi davranmayı hiç bırakmıyorlar kız çocukları da çok seviliyor elbette ama erkek çocukları için böyle bir durum gerçekten söz konusu bence yani bazen gelinler kaynana dedikodusu yapıp baya çekiştiriyorlar veya kaynanaların yani erkek annelerinin yaptığı bu durum bu tutum ve davranış çoğunlukla yanlış anlaşılıyor ama o anneler genelde bunu ellerinde olmadan ve en önemlisi de kötü bir niyet beklemeden içgüdüsel olarak yapıyorlar. sadece bunu yaparken durumu açıklayarak yapsalar her şey daha kolay olur ve hiç böyle sorunlar yaşanmaz diye düşünüyorum..

0

kuramıyor efendim kursa zaten kurar ama oğlan dinlemiyor bir yaştan sonra ben hanım istiyorum diye tutturuyor hanımda haliyle kaynana istemiyor oğlan da bir tercih yaparak hanımını seçiyor an neden uzaklaşıyor keşke iki tarafta iyi geçinse yapacak bir şey yok.

0

ya bence oğlunun gelinine olan duruşunu ve ona olan saygı ve sevgisini kıskanıyor. halbuki o bir anne ona daha çok saygı sevgi gösteriyor. ama yine de işte geline olan ilgiyi kıskanıyor. bence bir de görümce varsa o da kendisini fazlaca kışkırttığını düşünüyorum ben.

0

kaynanalar gelinlkeriyle kavga veya rekabet içerisine girer. bu yüzden oğlunuda vermek istemez. birkere turşunu kuramaz kaynana oğlunun

1

kaynanalar genelde kendini gelirleriyle kıyaslarica sanki akranmis gibi. gıcık gıcık hareketler yapar ve konuşurlar ve gereksiz laf sokar ve bolca gelininı eleştirirler bide yetmezmiş gibi kıskanırlar oğullarını da gelirlerinden. madem kıskancaktin niye evlendirin.