0

tabi ki direk kitap okumak daha iyi günümüzde sesli kitap olabilir fakat bu daha iyi olduğunu göstermez.

0

sesli kitap dinlemek bana birinin masal anlatmasinin uzun versiyonu gibi geliyor. evet masallar guzeldir ama kitap okumanin da ayrı bir keyfi zevki var. kitap okurken sayfalarını cevirirken o kitabin kokusu, okudugun bir cümleyi farkli tonlamalarla icinden tekrar tekrar okumak baska bir zevk. kesinlikle kitap dinlemek kitao okumanin verdiği zevki bana vermez. ancak tabi ki yeri gelir kitap okuyamazsin gozun yorulur veya baska bir sikinti olur kitap dinlersin. ona birsey diyemem ama kitap dinlemek kitap okumanin yerini benim icin asla alamaz.

0

açıkcası hiç sesli kitap dinlemedim. okurum sesli sessiz bir şekilde ama başkasının azından dinlemek bakımından hayır hiç denemedim. ben daha çok kendim okuduğum zaman verim alırım . hafızamda canlanır yorumlarım düşünürüm kendi içimde. yani kendi okumuş olduğum kitap bana daha çok verim sağlar daha iyi anlamamı sağlar. başkalarının okuması belli bir müddet sonra kafamın dağılmasına ve seslerin giderek uzaklaşmasına neden oluyor beyin bir süre sonra o algıyı kaybediyor.

0

bence kitabı kemdin okumak daha verimli. nerden dersen düzenli kitao okurken telefussun düzeliyor. dil bilgisi kurallarını imla kurallarını öğreniyorsun kitap aklında daha kalıcı bir yer ediniyor unutmuyorsun.

0

okumak daha verimli görsel algınızı geliştiriyor ve hafıza yapınızı güçlendiriyor hızlı okumaya da alışıyorsunuz kelimeleri doğru telaffuz ediyorsunuz kesinlikle okumak daha verimli

0

ben kendım okumayı tercıh ederım seslı dınlemekte bır sure sonra sıkılıyorum ama içimden okumak daha iyi gelır bana

0

tabiki de okumak daha verimlidir çünkü..
kendimiz okuduğumuzda o kitabın içinde olduğumuzu hissetme olasılığımız daha yüksektir tabiki bu durum kişiden kişiye değişmektedir genelleme yaptığımızda bu durum okuyarak daha verimli bilgi ve düşünce aktarımı yapmamıza olanak verir bu yüzden sesli veya içimizden kitap okumak hem kültürel açıdan hemde hayak dünyamızın gelişmesi açısından insana daha verimli bilgiler suna okuyarak öğrenilen bilglerin beyinde depolama alanında kalması ve yeri geldiğinde önümüze bu bilgeli koyması içten bile değildir eğer kitabı okumak yerine dinlersek yeri geldiği zaman herhangi bir şey okurken takılmalar ve hecelemeler baş gösterir ve gurur kırıcı olabilir bu olaylar eğer ki bilgilerin saf ve miz bir şekilde beynimize aktarılmasını istiyorsak kitapları okumalı ve türkiye cumhuriyeti adına kültürel ve bilimsel seviyelerimizi ilerletmeliyiz teşekkürler...

0

sesli kitap dinlemek kendini hazıra alıştırmaktır sesli kitap dinleyerek hem kolaya kaçmış hemde tembelliğe alışmış oluyorsun . sesli kitap dinleme onun yerine kitap al oku gerçekten ucuz kitaplarda var hemde sesli kitaptan daha uygun fiyata geliyor. kendin kitap okuyarak hem gözünü hem beynini hemde hafızanı geliştirmiş oluyorsun . yani her türlü kştap okumak daha karlı bir iş. ama genede senin kararın hangisini yapacağın ben sadece sana tavsiye olarak fikrimi belirttim herkes farklı düşünür ve görüşleri farklıdır.