0

bel fıtığı olan kişi belini zorlayacak hareketlerden uzak kalmalı kilo sorunu varsa verilmeli

0

ağırlık kaldırmamalıdır ağır işlerde çalış mamalıdır çünkü bel agrısı ileride kötü sebepler dogurabilir felç olma riski coktur eğilip kalkar ken yere çökerek işlem yapmalıdırlar eğilerek işlem yaparlarsa tutulup kalabilirler.

0

günlük aktivitilerimiz esnasında vucudumuzun dikey ve yatay konumda aldıgı cesitli pozisyonlar ve beraberinde ortaya konan faaliyetin sekli bel fıtıgına yakalanma riskini onemli oranda arttırır veya azaltır.insanın dikey pozisyonda bulunması omur iliğin alt kısımlarını onemli miktardabasınc altında bırakır.cunku bu kısım yukarısında yer alantum vucut agırlıgı birkac saantim dar bir omur parcası uzerine biner ve kucuk kısım tarafından tasınır.oyuzden vucudun dik değilde desteksiz bir tarzda eğik pozisyona gelmesi yani düşey olarak orta hattan sapması omurlar uzerine binen yuku bariz sekilde arttırır.

0

ağır eşya kaldırmaktan uzak durmalıdır bir kere. kendine dikkat etmelidir. ters pozisyonda hareket yapmamalıdır ve egilirken belden egilmelidir.

0

ağırlık kaldırma uzanırken sırtın boş kalmasın yastık koy

0

bel fıtığı olan bir insan ağır bir cisim kaldırmamalı,velini iyi korumalı,sıcak tutmalı,eğilirken yavaş yavaş eğilmeli,ani hareketler yapmamalı gerekirse yer yatağında set bir yerde yatmalı.