0

hayallerimi gerçekleştirirdim dünya üzerinde gitmek istediğim her yere giderdim

1

rosmann kardeşim seni allah mi söyletiyor yoksa:)zengin olmayi sirf şu kredi borcumdan kurtulmak için istiyorum. kim milyoner olmak ister isimli yarışma programına form verdim.insallah çağırırlar da şu kredi borcumdan kurtulurum.

0

akrabalaeimdan uzaklasabilecegim bir sehre kacardim direkt. cunku akrabalarim arasinda akbaba diye tanimmalayabilecegim bir kac kisi mevcut. o yuzden ilk isim sehirden kacmak, ayrilmak olurdu zenfun olsaydım. daha sonra birkac gayrimenkul yatirimim disinda bir tane ciftlik tarzi bir yer alir, alan buyukse hem agac ekerim hemde kendi yiyecegim kadar tarimla ugrasmaya çalışırdım. bahcenin bir kosesine de tavuk kumesi yapardim. her gun taze yumurta ne guzel olur. :)

0

geri yatarım. muhtemelen bu güzel bir rüyadir çünkü. nerde bizde o şans. hayal kurmayı bırakalı da uzun zaman oldu açıkçası. şu devirde çok param olsa oğluma sıkı bir gelecek ve benden ayrı büyümeyecegı huzurlu bir ortam oluşturur gerisini de bağış olarak kullanırım. detayı da bana kalsın.

0

öncelikle şok geçiririm. daha sonra aklımı başıma topladıktan sonra sahip olduğum parayı hesaplarım ve hemen bir bankaya gidip yatırırım. bir sonraki işim ise akıllıca yatırım yapmak olurdu sanırım. sürekli işleyen batması zor ticari dükkan veya cafelere ortak olur ya da satın alırdım. alacağım yerler örnek veriyorum ben ankara'da yaşıyorum onun için kızılayda ki cafe veya dükkanlara hisse ya da satın alırdım. çünkü orası kolay kolay batmayacağını biliyorum. bir sonraki işim paramı sağlama aldıktan sonra ise hayalimde olan şeyleri gerçekleştirmek olurdu. bir lüks araba alıp ailemle sevdiğim kız ile seyahat edebilirdim. evet bu oldukça güzel bir hayal değil mi? bir sonra ki adımım ise yavaş yavaş ünlülerle bir araya gelerek adımı gündeme taşımak olurdu. böylece hem ünlü olur hem de o sayede sahip olduğum yerler ün kazanır ve kazancım katlanırdı. işlerimi daha da büyütür ve kendime özel bir şirket kurardım fakat bu şirketim diğer sahip olduğum yerlerden bağımsız olurdu. çünkü şirketim batarsa tek güvencim orası kalırdı. ya da oradaki işlerim batar ise şirket ayakta kalırdı. belli bir miktarı da bankaya yatırım yapardım ki faizle o para katlanırdı. biliyorum haram para diyeceksiniz onun için belli bir miktarını gerçekten ihtiyac sahiplerine gıda yardımı yapardım. ailemin istediği şeyleri gerçekleştirirdim. yeni bir ev alırdım. hayalimdeki gibi döşerdim. gelecek için ise sonradan değerlenme potansiyeli olan para birimlerine veya altın gibi şeylere de ayrı bir yatırım yapardım. kendimi sağlama aldıktan sonra yakın akrabalarıma da birer ev veyahut araba alırdım. böylece sorumluluk kalkardı. şirketimde de ihtiyaç sahiplerine işler verirdim. engelli kardeşlerimiz için de ayrı bir iş bölümü yapardım ve sağlıklı çalışan elemanlarımdan 3-5 daha fazla verirdim. benim hep istediğim şeylerden birisi de her ay düzenli olarak elimden geldiğince şehit ailelerine yardımda bulunur ve mehmetçik vakfı gibi türk askerimize yardım bulunabilecek şeyler yapardım. o işlerim daha da büyüdükten sonra ise bir şirket daha açar türk ordusu için askeri araçlar geliştirme açardım. ve elimden geldiğince bir üniversite ya da lise açardım. ölmüş olan şehitlerimiz için ve akrabalarım için cami yaptırır diğer dünya için hazırlık yapardım. hacca gidemeyecek vatandaşlarımız için ise bir şartla onları ücretsiz hacca göderirdim. şartım ise bir dua etmek olurdu. o işler tamamlandıktan sonra sanırım yanımda para için olan herkesi hayatımdan çıkarırdım. ve huzurlu bir hayat sürer çocuklarıma özel eğitimler verdirirdim.

1

benim ruhumda fakir o yüzden fakir gibi yaşardım heralde. eger sabah kalktığımda zengin olsaydım çok sevinirdim ve hemen borçlarimi öderdim.

1

çok süper olurdu . bir fakir olarak hergun umudum bir gün çok zengin olmak. allah büyük olurum belki de. o zaman yapacaklarımin yarısı aklımda yok. ama tabi ki bir sürü ev alıp kiraya vermek hayali olmazsa olmaz malum.