0

kadına şiddeti kesinlikle doğru bulmuyorum. kadına çocuğa hayvanlara her türlü canlıya karşı olan şiddete karşıyım. gerek fiziksel olsun gerek sözlü olsun fark etmez. insanlar genellikle zayıf oldukları için karşısındaki insana kendilerini bir şekilde ifade etmek isterler bunu konularak iletişim kurarak ifade edemeyenler güç gösterisine dönüştürerek ifade eder yani şiddette başvururlar. insanlar kendi zayıflıklarını sevgisizliklerini örtmek için bunu yaparlar başka bir insanın canının yanacağını düşünmezler veya bu onlara zevk verir buda yanlış bir psikolojidir. doğru bir davranış değildir. birisine şiddet göstermek birisini zor kullanmak kötü bir davranıştır ülkemizde malesef en çok kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet taciz tecavüz gibi durumları daha çok görüyoruz kadın erkek fark etmez tabiki kim olursa olsauççun bu tutum çok yanlış ciddi cezaların olması gerekir buna son vermek için insanları daha iyi eğitmek gerekir. psikolojik olarakda sadece eğitim olarak değil . insanların önce kafa yapısını bu düşüncesini değiştirmek ailelerin de çocuklarına sevgi vermesi gerekir. çünkü sevgisiz bir çocuk veya kötü şartlarda yetişen sevişmemiz belki şiddetle yetişmiş olan çocuk ilerde katil olabilme potansiyeline de sahiptir. örneğin, daha önce hayvanlara zarar veren insanların daha sonra insanlara diğer canlılara karşı olan tutumu onların canını kast etmesi gibi davranışlar söz konusu olabilir. bunu gözlemlemek ve böyle durumlarda sessiz kalmamak gerekir şiddetin her türlüsü kötüdüdür.

0

kadına sıddet acızlıgın baskentıdır. korkakların yapacagı iş

0

artık çağımızda kadına şiddetin daha çok yayıldı bir ortamdayız ve kadının hiçbir şekilde toplumda yeri olmadığı ve sürekli aşağı alanda bir toplum olarak ilerliyoruz bence çünkü artık hiçbir şekilde de kadına şiddetin önüne geçilmez ve sürekli kadına şiddet haberleri görüyoruz televizyonda. önce olmamalı ama maalesef ki hükümetin çıkardığı kanunlar da artık yeterli olmuyor bence idam getirilmelidir onlara başka bir türlü akıllanmayacak var geri zekalı insanlar toplum önünde nasıl kadına şiddet yapıyorlarsa nasıl kadınları öldürüyorlar sa o şekilde bir yöntem yapılmalı bence aynı şekilde asılmalıdır herkesin önünde ve kadının önünde nasıl dövüyorsa öyle dövülmelidir. bir sokağa çıkıyorsun artık orada da da maalesef ki kadına şiddet oluyor görüyoruz sokakta çok karşılaşıyoruz adamın biri kadını dövüyor sokak ortasında böyle bir şey yok artık ama buna bir dur diyen yok hiç kimse hiçbir şekilde orada bir müdahalede bulunuyor maalesef ki ama kendine yapılınca neden herkes bize yardım etmedi diye düşünüyorlar başlarına gelmeden hiç kimsede bence bilmiyor bunu o yüzden kadına şiddet gerçekten çok yayılmaya başladı ve artık bunu bir dur denilmelidir inşallah kadına şiddetin azaldığı de hiç olmadığı bir toplumda ilerleriz ve yaşarız.

0

kadınlar çicekdir koparılmamalıdırlar.kadına kalkan eller kırılsın. kadinlara karsi sevgi saygi cercevesinde davranilmalidir.kadinlarimiz baştacımızdır onları incitmememiz lazım

0

ben kesinlikle iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum bir bayana asla el kalkmamalıdır o bayan hatada yapabilir ama asla vurulmamalıdır diye düşünüyorum o bayan heleki çocuğunuzun annesiyse ve siz ona vuruyosanız dicek başka bişeyim yok sadece allah belanızı versin der geçerim.

0

ben bir erkek olarak kadına vurulmasını kesinlikle onaylamıyorum yanlış bir hareket kadınla anlaşmanın mutlaka bir yolu vardır ama bu şiddet degildir ülkemizde bu durum daha fazla bazı kendini bilmez erkeklerin yüzüne bazı iyi erkeklerde kötü oluyor

0

kadına şiddet kesinlikle olmaması gereken birşey ve yapanlarında ceza almaları lazım fakat bu cezalar ülkemizde yetersiz ve caydırıcılığı yok kadına şiddet bir erkeğin en büyük ayıbı olmalı

0

böyle vicdansız kişilerin yaşatılmaması lazim bence.idamin gelmesi lazim diye dusunuyorum.

0

kadına vuran elleri kırılsın o erkeklerin kadın hak ediyor ondan vuruyorum diyorlarsa ozaman bosasinlar ,ayrıldılar vurmasınlar kolaysa gitsin erkeklerle kavga etsin edemezler çünkü kadınlara güçleri yetiyor çünkü kendilerini birşey sanıyorlar ben burda onlara çok şey yazarım ama işte hakaret etmek istemiyorum. sorumani'ye ayıp olur sonrada banlanirim en iyisi ben öyle insanları kınıyorum.

0

keşke bitse kadın bastacidir kadın hayattır kadın anadir bunun bilincinde olsa herkes

0

kesinlikle karşıyım. kaba kuvvet ve şiddetle asla bir şeylerin düzelmeyeceği kanısındayım. insanlar konuşarak anlaşabilen varlıklardır ve şiddet işin içine girdiğinde insanların iletişimlerine zarar vermektedir. sorun her ne olursa olsun şiddet uygulandığında çözülmez insan ilişkileri zedelenir sevgi saygı zaten yoktur. hayvanlar bile insanlardan daha merhametli oluyorlar bence insanlar biraz olsun hayvanların ilişkilerinden ve merhametinden faydalanmalı örnek almalıdırlar. şiddet son bulmalı dünyayı saygı ve sevgi yönetmelidir.

0

bu çağda rezalet böyle şey olmaz şiddete her türlü karşıyım

0

asla olmaması gerekiyor. hükümet te yasalar çıkartıyor. önlem alınmaya çalışılıyor hadi hayırlısı. kadına şiddete hayır!!!