0

düzeni oturtmak için değişim şart diye düşünüyorum.

0

keşke yapsak ne güzel olur ama insanlarımız köyden kente göçe başladılar tarım hayvancılık neredeyse bitme noktasına geldi. çünkü emeklerinin karşılığını alamadılar zarara uğradılar. çifçilerimiz, hayvancılıkla uğraşan insanlarımız desteklense halbuki bir yerden başlasak yine yavaş yavaş olsun kimse bir an da birşeylerin değişmesini beklemiyor. bir yerden başlayıp yavaş yavaş üretimi canlandırsak, yine yeniden kendimize yetmeye başlasak hatta mallarımızı dışarıya gönderip ülke ekonomisine katkı sağlasak ne güzel olur. tabii bunların hepsi destekle teşvikle olacak işler. inşallah en kısa zaman da canlılık gelir biz de kendi kendimize yetmeye başlarız.

1

olmaz olur mu. ilkokuldan beri türkiye kendi kendine yetebilen bir ülke diye öğrendik biz. ama son on yıldır tüm ezberlerimiz bozuldu. saman ithal eder hale geldik. ekonomi bu şekilde düzelmez. üretimle düzelir ancak iç piyasadaki sorunlar. ama üretici artık maliyetlerini, masraflarını karşılayamadığı için üretim yapmak istemiyor. sonra niye gelişmiyoruz diye tartışıyoruz artık.
tek çözüm üretim.

0

tabii ki her şeyi ithal edeceğimize üretimi canlandırsak daha iyi olur .ama üretim yapan insanlar kazanç sağlamazken tarladan halka ulaşıncaya kadar iki üç katına ulaşınca mahsul üretim yapan insanlar da tabii ki hayal kırıklığına uğruyor ve üretim yapmak istemiyorlar .çünkü onların emekleri ve kazançlarının üzerinden misli misline para kazanıyorlar. böyle olunca hem üretici para kazanamıyor hem de halk evine hiçbir şey alamamaktan şikayet ediyor. çünkü doların artmasından dolayı bundan fayda sağlamaya çalışan aradaki bazı kişiler fiyatları kafalarına göre arttırıyorlar ve misli misline zam yaparak halka satıyorlar. o yüzden de tabii ki böyle olduğunda insanlar üretim yapmak istemiyor. ve belirli bir kazanç sağlayabilecekleri işe bakıyorlar. bence ilgililerin bu duruma derhal el atması gerektiğini düşünüyorum.

0

iyi olur tabi. ülkemizde yetişen ve oluşturulup piyasaya sürülen ürünler hem vatandaş için hem de ülke için birçok fayda sağlar. yerli üretim ülkemizi krizden kurtarabilir hiç olmasa etkilerini azaltabilir. üretimi canlandırmak içinde ülke genelinde birçok çalışma yapılabilir.