0

katılıyorum üretmeyen bi millet yıkılmaya mecburdur

0

kesinlikle katılmıyorum evet bizi yok etmeye çalışan güçler olabilir ama her şeyi de onlara bağlamamak gerekiyor. biz üretmedikten sonra nasıl güçlü olabiliriz nasıl ayakta kalabiliriz. tarım ülkesi olduğumuz halde tanzim satışı denen bir şey çıktı. acınası durumdayız bence. artık bir an önce kendimize gelmeliyiz ve üretmeye başlamalıyız.

0

hayir katilmiyorum. bugune bugun soganlar icin yok depolarda tutuluyor denildi mesela. sonra goz boyamak icin aozde depo baskinlari filan. halbuki ciftci diyordu sogana daha tarladayken hastalik vurdu bu soganlar oyle fazla dayanmaz diye ama. gel geleim bugun itlahati yapiliyor. hrmde %0 gumruk vergisiyle. eee... bugune kadsr ciftci bunu bas bas bagiriyordu en fazla aralik sonu ocak basina kadsr soganimiz vsr diyr o zamana kadsr niye mudahele edilmedi. sonra efendim ithalat yapiliyor. ulkemin ciftcisi tarlasini islemiyor. islemez tabi. kusturun ciftciyi sonra tarlalar niye ekilmiyor.

0

bizi yıkmaya çalışanlarla neden bu kadar içli dışlı sın diye sorarlar.bir sürü hata yap sonra çık,yok bizi çekemiyorlar,yok dış güçlerin oyunu,yok kumpas.bu nedir hiç biz hatalıyız demez mi bir insan.şimdide patlıcan, biber,soğan baskınları eş zamanlı yapılıyor. bunu okuduğumda inanamadım.şimdi bunlar yeni hainler oluyor. sen bir şey üretme üretime yardımcı olma bundan sonra bahane ara.her seçim döneminde aynı laflar.bunları yok edeceğiz enflasyonu indireceğiz,üretimi artıracağız.şaka gibi sanki 16 yıldır bunlar değil ülkeyi yönetenler. eleştirdin mi de vatan hainisin.böyle bir modern ülke bir tane var mı acaba.artık afrika ülkeleriyle kıyaslanır olduk.insanların beyinleri medya sayesinde öyle yıkanıyor ki,dün bir bayanla röpörtaj yapıyorlar fiyatların artmasının sebebi ne diye soruyorlar; kadın marketler dedi.inanamadım.marketler %2-3 etkili ise %90 ülkeyi yönetenlerin ekonomik kararları ve uygulamalarıdır.marketler pahalı da pazarlar veya manavlar ucuz mu?pazarda biber 15 soğan 8 ıspanak 8 beğenmediğiniz pırasa 10 lira.,patates 6 lira.marketler aldığı ürüne belli bir kar koyar.o da% 10-15 dir.herkes zaten ticarette bu kadar koyar.işin kökenine kimse inmek istemiyor.mazot fiyatları gübre, fiyatları,ısınma faturaları,elektrik faturaları bunlar seralarda en büyük gider. kamyoncu malı antalya'dan yüklüyor istanbu'a gelene kadar mazot yakıyor, köprü geçiş ücreti ödüyor,kendisi yolda bir şeyler yiyiyor. dünyanın hangi ülkesinde mazot ve benzin fiyatları kafa kafaya aynıdır.bir tek bizde herhalde .taşımacılıkta,tarımda kullanılan mazotu indirirsin 4-4.2 civarına gübre fiyatlarını ve ilaçların üzerinden vergileri düşürürsün elektrik fiyatlarını biraz düşür bak bakalım hem üretim artar hemde fiyatlar düşer mi ? düşmez mi?bizi o zaman yıkmaya çalışanlar kalacak mı?