0

teorik olarak mümkün olduğunu düşünüyorum çünkü teoride geleceğe ışınlanmak diye bir şey var ve bu da ışık hızına ulaşarak gerçekleşecek bir durumdur, zamandında çizgi film olarak izlediğimiz her şey şuanın teknolojisiyle gerçekleşti mesela jet giller izlerken kimin uçan arabaların yapılacağı aklına gelebilirdi ki ama artık var ve yavaş yavaş piyasaya sürülmeye başlandı eğer bir gün olurda ışık hızına ulaşılır ise cam kırmadan camın içinden geçmeler yani hayalet casper gibi şeyler yaşanacaktır ve geleceğe ışınlanmak gerçekleşecektir ve eğer bu gerçekleşir ise de kıyamet kopacaktır çünkü dünya yaşanmayacak bir ortam haline gelecektir ondan sonra.

0

geleceğe doğru yolculuk yapmak sadece tek bir şekilde mümkündür bunu da albert einstein söylüyor geleceğe doğru yolculuk yapabilmek için işık hızına ulaşmamız gerekiyor işık hızını geçtiğimiz zaman zaman geriye akıyor muş einstein öyle söylüyor bu kadar zeki bir adam bunu söylemesi enteresan doğrudur yani neden olmasın ki düşünsenize işık hızını geçiyorsun zaman geri geri atıyor yani çocuk tuna gidip geçiyorum araba bebek olduktan sonra ne olur bebek olduktan sonra yok olursun o yüzden biraz işık hızını geçtikten sonra biraz yavaş zaman gerekiyor yavaşlaması sen yok olursun böyle bir tehlikesi de vardır bence bunu söylememiş olabilir albert einstein o yüzden ben böyle düşünüyorum tren gelir hoş gelir ley ley limi limi ley odaları boş gelir limi limi güzel gel bize albert einstein elektriği ve ampulü bulmuş günümüze elektrik onun sayesinde gelmiştir

0

geleceğe kimse yolculuk falan yapamaz. geçeceksin benim anam babam böyle birşey yok. hepsi hayal ürünü olan şeyler. ben boyle bir şeyin var oluşunu hiç bir zaman düşünmüyorum. böyle bir şey yok yani. her insan geleceğini merak eder. aslinda insanin geleceği daha doğmadan önce insanin alnina yazılır . kimi buna alin yazisi kimi de kader der. ha kader varmi derseniz evet o var ben onun var oluşunu düşünüyorum. aslinda kader dediğimiz sey bizim gelecek dediğimiz sey tam iste ikiside bu anlama çekmektedir. bana katilan ınsanlar da vardir bana katilmayan insanlarda mevcuttur. herkesin düşüncesine saygı duyarım. bu kadae uzun yazmak zorunda olmasak keske ama cok yazınca para kazanmak zorundayiz. bende bir hediye almak için para kazanmak istiyorum.

0

aslinda mumkun olabilir
neden olmasin ki
olmicak diye bisey yok insan ogluistedikden sonra
bence uapamicak bisey yok yani
pek cok bilim adami bu konuda isik
hiini baz alarak calismalarda bulunmus
fakat bir sonuc cikaramamislardir
ancak daha isik hizina bile yetisemezkwn boyle biraeyin olmasi sadece halaylerde olur baska birnyerde olmaz bence

0

geleceğe doğru yolculuk yapılamaz. zaten biz şuan geleceğe doğru ilerlemekte ve yol almaktayız. geleceğe doğru yolculuk yapmak saçma bişey biz geleceği göremeyiz,bilemeyiz sadece allah bilir. eğer bilim adamları bir mucize olurda öyle bişey yapabilirlerse ne mutlu onlara

0

mümkündür. aslında hepimiz geleceğe doğru yolculuk yapıyoruz. işin imkansız olan tarafı ise herkesten farklı bir hızda geleceğe doğru yolculuk yapmaktır. içinde bulunduğumuz uzay zamanda uzay ve zaman dorusaldır. bu neden le sadece ileri doğru ve herkes için aynı hızda akar. bulunduğumuz uzay zamandan daha farklı bir uzay zaman'a geçersek oradaki kurallar farklı olabilir.

0

geleceğe yolculuk mümkün dür gerekli şartlar sağlandığında aslında sadece zamanın oyunu olarak düşünebiliriz. bir insanı öldürmeden dondurarak yıllar sonra çözdüğümüzde hiçbir şekilde vucudunda değişiklik olmamış ama zaman fazlasıyla değişmiş olarak bulur. aynı şey hızlanma teoremi için geçerli çok hızlı hareket ederseniz yani ışık hızından bile hızlı o zaman çevrenizdeki herşey duruyormuş gibi olur siz durduğunuzda ise yıllar geçmiş olur bir nevi geleceğe yolculuk yapmış sayılırsınız. ama geriye dönüş sağlayamazsınız.

0

değildir bana mantıklı gelmiyor insan vücudunun hücresel bir bütünlüğü var sen bunu bozmadan tek parça halinde bir yere veya bir zamana gönderilmesi bana imkansız geliyor

0

mümkün değil. mümkün olsa şimdiye kadar yüzlerce kez yapılır ve denenirdi

0

oncelikle sunu belirtlmeliyim ki gelisrn bi dunyada yasiyoruz binlerce insan bununla ilgili calismalar yapiyor ama benim dusuncrm su boyle bisey mumkun degil on yargili olamk istemem ama bu zamanda bi yirtilmaya neden olabilir bi bilim adami isinlanma ile ilgili bir deney yapiyor ama bu deney sonucunda vucudu boyle bi etkene dayanamiyor ve makinenin molekulleriyle birlesiyor yani demek istedigim sey su bedenimiz boyle bi seye dayanamaz ve hakli olarak bazi sorularim var misal gecmise yolculuk yaptiniz 1 yil onceye gittiniz o zamanki sizle suanki size neler olucak zamanda kaybola biliriz yok olabiliriz... ve su anda savas zamaninda yasiyoruz savas kapida albert einstein in dedigi gi "ücuncu dunya savasini nelerle yapicaginizi bilmem ama dorduncu dunya savasini sopalarla yapicaginiz kesin".

0

geleceğe yolculuk ve geçmişe dönüş daha doğrusu zamanda yolculuk hep bir bilmece ve sır olarak kalmıştır. bilim adamları her şeyi bir şekilde çözerken bu noktada tıkalı kalırlar. geleceğe doğru yolculuk için en önemli şey ışık hızını yakalamaktır. işık hızı yakalandığı taktirde belki bir aşama kat edilebilir. ancak bu durum o kadar kolay değildir. bilim adamları daha önce bir köpek yollamayı denediler. ancak başarılı olamadılar. köpekk parçalara ayrıldı maalesef. bilim adamlarının bu konuda çok yol kat etmeleri gerekiyor. daha önce bilim adamları ışınlanmayı bulmalılar. bu tür konulardan önce ilk yapılması gereken evreni tam anlamıyla çözmekte.evrenden kastım kesinlikle uzaydır. uzaya yolculuk tam anlamıyla başarılabilirse geleceğe yolculuk da bence bir ihtimal olabilir. ancak bu konuyla ilgili çeşitli paradokslar var. mesela bu yolculuk gerçekleşirse ne olur. çocuğunuzun yanına giderseniz mesela çocuğunuz nasıl olmuş olacak. çeşitli sorunlar olmasına rağmen her zaman merak uyandıracak bir konudur bu

0

bilim adamlarına göre bu mümkün ancak yaşanmamış bir zamana nasıl gidebiliriz ki. eski zaman olsa bunu belki akıl alır o da beynin yetkileriyle o zamanın içinde kendimizi hissedebiliriz ancak yine birşey degistiremeyiz bu beynin bir oyunu olur. ben böyle düşünüyorum. hersey zamanın etkisinde ve biz geleceğe dair hiçbirşey bilemeyiz.

1

bunun pek mümkün olduğunu zannetmiyorum astral seyahat ile yolculuk yapılabilir

0

national geographic channel kanalında izlediğim belgeselde bunun mümkün olabileceği fakat insanın yapısının bunu kaldıramayacağını söylüyordu. gelecekte neler olacağını göreceğiz.

0

bence mümkün olamaz gelecegin tek mimarı allah tır hiç bir fani gelecekte ne olacagını bilemez hadüşünübilir idealleri vardır idealleri dogrultusunda gidebilir fikirlerini hayata dönüştüre bilir ama her ne olursa olsun hesap etmediği en ince ayrıntılar vardır ve o ince ayrıntılar birden herşeyi bozar tek kusursuz allahtır geçmişte ve gelecekte her şey onun elindedir yani hiç bir insanoğlu gelecege yolculuk adında bir şey yapamaz sadece planlar hesaplar ideal belirler o hesaplar idealler planlar çervesinde geleceğini belirlemeye çalışır

0

teorik olarak mümkün ancak maalesef bildiğimiz kadarı ile henüz uygulamaya geçebilmiş bir durum değil. çünkü bu işlem aslında bir miktar moleküler transportasyona da benzemekte. çünkü zaman içerisinde seyahat edebilmek için solucan deliği olarak tabir edilen geçitlerden geçmek gerekmektedir. bunlardan geçerken de mikron mertebesinde ayrılıp sonra tekrar birleşme esası vardır. henüz bu mümkün olamamıştır. bilindiği üzere zamanını net olarak hatırlamasam da bir geminin mürettebatı ile birlikte bu işleme sokulduğunu duymuştum. gemi istenileni vermişti ancak geminin bulunduğu yerde mürettebata dair bir iz bulunamadı. sonra o mürettebattan haber de alınamadı. yani nerede oldukları meçhul. ayrıca açılan solucan deliğinin belirli bir yere ve zamana gitmesinin bir garantisi yok. yani açılsa da zaman ve koordinat birebir ayarlanamıyor henüz bildiğim kadarıyla. 10 sene sonraya gitmek isterken kendinizi 5 sene öncede de bulabilirsiniz yani. çok derin matematik ve fizik gerektiren bir durumdur bu. kuantum fiziğine göre olabilitesi olan bu durum için gerekli formüller ya denenmemiştir ya da yetersiz olmuşlardır. şu an ne aşamada olduklarını maalesef bilemiyorum. ilerlediyse bile halkla buluşturulmasının uzun zamanlar alacağı kanısındayım. şahsi görüşüm tamamen gerçek olabileceği yönünde. einstein'a göre zamanda yolculuk yapabilmek için ışık hızını geçmek gerek. henüz ışık hızını geçebilmiş durumda olmadığımızı biliyorum. ancak bu teknolojinin ne aşamada olduğuna dair bir fikrim de yok. bahsedilen solucan delikleri ışık hızının aşımı durumunda ortaya çıkabiliyor. ancak hangi yere ve zaman gitmenin de ışık hızının aşılma oranı ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. belki ışık hızının iki katı bizi geleceğe ve yarım katı geçmişe götürecektir bilemem. ancak bu seviyede bir hızın nasıl ayarlanabileceği konusunda endişelerim var. ayarlansa bile bir insanın bu hıza nasıl dayanabileceğini de düşünmekteyim. meydana getirilecek olan teknolojinin bu hıza dayanıklı olması gerekiyor ki bu teknoloji ile üretilen bir aracın içerisinde bu işlem gerçekleşsin. ancak kişinin kendi kendine olduğu yerden bunu yapabilecek olması benim için mümkün değil. ancak bilimin de bir sonu yok. bir gün biri karşıma bu şekilde gelirse çok yadırgayacağımı zannetmiyorum. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

bunun mümkün olmadığını kur-an ışık kerim diyor zaten neden insanlar hala böyle bir şeyin olabileceğini düşünebiliyor bilemiyorum.

0

bilim adamlarının öne sürdüğü ve yaptığı araştırmalara yönelik sonuca bakıldığında geleceğe yönelik yolculuk yapmak mümkündür. hatta eskiden karşılaşılan bazı olaylara ve anlatilan anılara bakıldığında böyle olaylar şekillendiği ama anlam verilemediği gozlemlenmistir. sadece geleceğe yönelik değil yapılan kazılarda bulunan yapı ve maddelere bakılarak geçmişe de yolculuk yapılabildiği yada yapılabileceği ortaya atilmaktadir. herkes varsayım ve teoriler ortaya atmakta bunun yapılabileceği düşüncesini öne sürmektedir ancak bunun nasıl yapılabileceği konusunda gerçek bir yapı yada cihaz ortaya koyabilen kimse yoktur.

0

öyle bir şey mümkün olduğuna inanmıyorum. ama biz insanlar olarak en çok istediğimiz şey geleceğe ya da geçmişe yolculuk yapmak. keşke öyle bir şey olsaydı yani geçmişte unutamadığımız tekrardan gitmek istediğimiz anılarımız ve yaşadıklarımız oluyor tekrardan gitmeyi isterdim açıkçası ama geleceğime gitmeyi istemezdim çünkü bir hikayenin bile sonunu bildiğimiz de o kitabı okumazsanız yani geleceğim merak ediyorum da böyle olmaktan da mutluyum geleceğim asla görmek istemezdim kötü bsy görsek eğer karamsarlığa düşebilir dik ve yaşamak istemeyebilirdik ve bu kötü sonuçlar doğurabilirdi.

1

geleceğe ya da geçmişe yolculuk diye bir şeyin olduğuna inanamıyorum ben biri yaşanmış ve bitmiş yerinden yeller esen bir şey , diğeri ise hiç yaşanmamış olan bir zaman dilimi henüz var olmamış bir zaman dilimine bir insan şu zamandan nasıl gidebilir bir anda. öyle bir şey yok bence. ama paralel evren diye bir şey varsa ve orda zaman geçmişte ya da gelecekte ise onu bilemem. ozaman da paralel evrenler arası bir zaman yolculuğu gerçekleşmiş olur heralde. şuan yaşadığımız hayatın geçmişi ya da geleceğini göremeyiz yine. aman çok karışık konular bence teorik olarak mümkün değil işte saçma.