0

mücver kabakla yapılmakla birlikte patates ile yapanlar da vardır.kabsklar rendelenir üzerine yeşil soğan , maydanoz, dereotu, nane doğranır .bir yumurta, tuz karabiber ve un ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yapılır isteğe bağlı peynir eklenir.ister bir tepsiye döküp fırında yapılır istenirse az yağda teflon bir tavada klasik kaşık döküp kızartılabilir.

0

mücver genelde kahvaltılarda hazırlanan bir yiyecektir. eğer kabaklı mücver yapacaksanız iki tane orta boy kabağı rendeleyin. içine bir veya duruma göre iki adet yumurta kırın. yağa attığımızda dağılmasın diye bi miktar un ekleyin. daha sonra tuzu, atmak isterseniz pul biber, karabiber falan atın. daha sonra kızdırmış olduğunuz tavadaki yağa kaşık yardımı ile atın. patates gibi kızardığında çevirin. daha sonra yağdan alın. bu kadar. patatesli isterseniz eğer kabak yerine patates rendeleyin.

0

mücveri çok severim genellikle kahvaltılarda veya hafif şeylerin yanında yaaprım. patatesli de yapıyorum kabaklı da her ikisi de lezzetli oluyor.
malzemeler: 5 patates, 1 su bardağı un, yarım demet maydanoz, isteğe göre yeşil soğan, bir yumurta, tuz, kırmızı biber.
yapılışı: patatesleri rendeleyin, diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. bir tavaya sıvı yağ dökün, kızdırın, içerisine bu harçtan kaşık kaşık koyup şekil verin. kızartıp kağıt havlu üzerine koyun, fazla yağı çeker zaten.
kabaklı mücver de aynı işlemden geçerek yapılıyor.