0

malzwmeleri
3 kabak
1 adet sogan
1 yumurta
kasar peybiri
alabdigince un
tuz
karabiber
pulbiber

yapilisi ise once kabaklarimizi yikayalim arsundan rendeyi cekmeceden alip rendeleyelim bi kapta olan kabaklari elimize alip sıkıp suyunu suzdurelim daha sonraonun icine yumurtayi kiralim unlari eklyeleim tuzunu baharatlarinida koyalim
sonra kasarda rendeleyelim
hepsini bir guzel karisriralim ayri bir tavada yagi kizdiralim kasikla sekil verip mucverlerimizi kizartalim yaninda istege gore.salatalik domates tursu ayran da koyup tam 5 cayina uygun olabilir
herkese afiyet olsun

1

kabak mücveri yapmak için 2 adet kaba yıkadıktan sonra güzelce rendeliyoruz ve üzerine hafif tuz serperek suyunu saldırıyoruz ,avucumuzda karıştırarak suyunu iyice sıkıyoruz. kabakların suyunu iyice sıktıktan sonra bir kabın içerisine alarak üzerine 1 adet yumurta kırıyoruz ve yumurta ile kabakları karıştırdıktan sonra içerisine incecik doğramış olduğumuz maydanoz yeşil soğan ve dereotunu da ilave ediyoruz. bunlarda karıştırıldıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek iyice homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. en son olarak da kontrollü bir şekilde içerisine un ilave ediyoruz. hafif akışkan bir kıvam aldığımda akıtma gibi bir kıvamda olması gerekiyor. hafifçe yağ dökmüş olduğumuz tavayı kızdırıyoruz ve birer kaşık, birer kaşık mücver harcından olarak tavaya su döküyoruz ve her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. bütün harç bitene kadar bu işlemleri aynı şekilde uyguluyoruz. mücverler piştikçe bir servis tabağı içerisine alıyoruz dilerseniz yanına sarımsaklı süzme yoğurtta hazırlayarak servis edebilirsiniz. ben mücver yaparken çok az yağda hafif olması için kızartıyorum. ancak daha çıtır çıtır bir şekilde olmasını istiyorsanız bol yağda kızartmanızı tavsiye ediyorum. tavada kızartmak istemiyorsanız küçük bir fırın tepsisini içerisine ince bir tabaka halinde yayarak önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirebiliriz. mücveri fırında yapacaksanız eğer üzerini hafifçe yağlayıp susamda serpebilir, değişik bir tat elde edebilirsiniz.

1

mücverin çeşitli türleri vardır. ben genelde kabak ve patates mücveri yaparım. malzemeler: 2 patates, 2 yumurta, 1 su bardağı un, bir tutam maydanoz, karabiber, kırmızı biber, tuz.
yapılışı: öncelikle patatesler rendelenir. içerisine diğer malzemeler konur, yoğurulur, kıvama gelir ardından da yağda kızartılır. bunu aynı şekil kabak ekleyerek de yapabilirsiniz. havuç ve soğan loyan da var ama ben tercih etmiyorum.