0

kolay yemekler daha pratik oluyor. işten eve gelince veya okuldan eve gelince hemen hazırlayabileceğin şeyler. mesela melemen, pilav, patates kızartması, hazır çorbalar, şehriye çorbası, salata, hazır köfte ve hazır tavuğu da hemen kızartıp yiyebilirsin. bunlar haricinde fırında tavuk veya sebze közlemek de kolay. fırına aıp sadece bekliyorsun. kolay yemekler baya kurtarıcı oluyor.

0

kolay yemekler makarna,bazı çorbalar,kızartmalar,yumurta kaynatma yağda pişirme,enemen,patates haşlaması ,salatalar

0

çok güzel bir konu açmışsın teşekkür ederim. çok başlıklı bir cevap içerebilecek bir soru. kolay yemek olarak en basit olarak yumurta kırmak. bir tane tava içine hafif tereyağ koyarak erittikten sonra iki yumurtayı çırpıp tuz biber ekledikten sonra tavaya konur kıvama göre pişirilir ve hazır olur. bir diğer kolay yemek ise peynir kızartması veya çökelik sündürmesi olarak tabir edilen yemektir. aynı şekilde tavaya yağ konur kıvama göre sonra yetecek kadar peynir ya da çökelik konur. biraz kızardıktan sonra ocaktan alınır ve yemeye hazır olur. sucuklu yumurta yemeği ise en güzelidir kolay yemekler arasında. önce sucuklar doğranır yetecek kadar. önce sucukların pişmesi için beklenir biraz. daha sonra yine öncekiler gibi çırpılan yumurta dökülerek pişirilir. diğer bir kolay yemek de tost çeşitleridir. sucuklu tost, kaşarlı tost, sucuklu kaşarlı tost, karışık tost, yumurtalı tost, kavurmalı tost gibi onlarca tost çeşidi var. ilk önce sucuklu tost için sucuklar tost makinasında pişirilir daha sonra ekmek arasına komarak bastırılıp pişirilir. kaşarlı tost işin kaşarlar doğranır ekmek içine yetecek kadar daha sonra arasına konarak pişirilir. yumurtalı tost için önce sucuk ve kaşar tost makinasında pişirilir daha sonra üstüne yumurta konularak bir süre pişirilip hazır edilir. diğer bir kolay yemek çeşiti ise menemen isimli yemektir. menemen için gerekli malzemeler soğan, biber, domates ve yumurtadır. ilk önce soğanlar küp küp doğranır pembeleşene kadar piştikten sonra biberler ile birlikte domatesler atılır ve pişirilir biraz. en son kıvama geldiğinde biber ve tuz ile birlikte yumurtalar kırılarak hazır edilir.

0

tost makarna pilav gibi yemekler çok kolay yemeklerdir ve güzeldir.

0

kolay yapılacak yemekler yumurta haşlama, yumurta kırma,tost,makarna,zeytin peynir,hazır çorbalar,patates biber kızartması gibi yemeklerdir.

0

kolay yapılan yiyecekler arasında, yumurta, tost, makarna, sucuklu yumurta, pastırma, yumurtalı ekmek, ekmek kızartması, patates kızartması, çorba gibi yiyecekler yer alır.