0

tabi bu insanların hepsi için geçerli değil bazıları güzelliğe çok önem verdiği için bazı bayanlarda erkeklerde dahil tabi bu konunun içinde ama genellikle bayanlar estetiğe çok önem vermeye başladı güzellik uğruna aslında güzellikle değilde bu sanki daha fazla çirkinleşiyorlar bana göre güzelleştim zannedip orası burasına şişirecek orasına burasına gerdirerek hem sağlığından oluyorlar hem de gerçekten görüntü bozukluğu çok kişi de görmüş olduğumuz bir durum yani allah akıl fikir versin diyelim artık öyle kişilere ne diyebiliriz ki gerçekten internette sosyal medyalarda gördüğüm kadarıyla yani ünlü olmayan insanlar bile artık gerçekten güzellik uğruna her şeyi yapabiliyor para dökebiliyorlar özellikle geçim sıkıntısına düşmüş onlar güzellik derdine düşmüş güzelliğim için hiçbir şey yapmam hiçbir şey yapmam derken ne estetik yönünden ne de kozmetik ye ürünleri yönünden makyaj yönünden güzelleşmeye kesinlikle uğraşmam şimdi hiçbir zamanda uğraşmayı düşünmem allah bir güzellik vermiş rabbimin verdiği güzelliği kesinlikle bozmam daha daha farklı farklı insanlara dönüşüyorlar o yüzden kendimi çok farklı birine dönüştürmeyi kesinlikle istemem ben neysem oyundu insan nasılsa öyle görünmeli bence benim düşüncem bu yönde yani saçma sapan şeyler yüzünden kendilerini gerçekten komik duruma düşürebiliyorlar bence çok komik duruma düşüyorlar sadece güzellik bir yana dursun sadece komik oluyorlar

0

çünkü artik guzellik kavrami sadece makyaj ve estetige dayali eskiden dogal guzellik vardi simdi maalesefki yok biz birbirimizi bu hale getirdik o masum yuzler masum saclar yok artık.herkeste maske kibir hiddet kimse birbirini begenmiyor.

0

çünkü insanlara dayatılan tamamen fiziğe dayalı ve bazı rol modeller ile desteklenen bir görünüş tarzı var ve maalesef toplumumuzda da bu birçok toplumda olduğu gibi karşılık buluyor insanlar dış görünüşlerini daha havalı veya daha genel kabul görür şeklinde düzeltmek istiyorlar bu sebeple de uğruna para harcamaktan ya da sağlıklarını bozmaktan çekinmiyorlar oysa ki insan kendine karşı barışık olmalı ve allah'ın yarattığı her bir kulunun kendine has bir güzelliği olduğunu bilmeli güzelliğin dış güzellikten ziyade iç güzellik olduğunu hatta insanın ruhunu kalbinin ne kadar güzel olursa dış güzelliğini de yansıdığını anlamak lazım bunun için de yaratılış gayemiz de uygun bir şekilde bir yaşam sürmemiz gerekiyor.

1

toplumda bir guzellik algisi olusmus ve insanlar sosyal medyada yasiyor daha guzel gorunmek kusursuz olmak istiyorlar surekli birine benzemek ya da biryerlerinden sikayet ediyorlar. diyetten egzersize egzersizden bakıma kadar her yol yılmadan deneniyor. gectigimiz yıllarda da buna ornek mankenler ve sarkicilar arasında 0 beden olma istegi pek cok kadinin da sagligini olumsuz etkilemiş. zayif olanlar o donemde kendilerini en guzel sanmaktaydilar. daha oncesindeyse sisman kadinlar guzel kabul ediliyordu. çindeyse guzellik ugruna oldukca acılı donemler gecirmislerdir kucuk ayaklar daha guzel gorunuyor diye ayaklarini baglayip kuculten kadinlar guzel sayiliyormus. rönesans doneminde kadınların acik alinli olmak icin saclarini kazitmasi ve sac cikmasin diye cesitli yontemler uygulamalari da buna bir ornektir. yani kisaca her donem guzellik algisi degisiyor ve insanlar buna ayak uydurmaya calisiyorlar guzel gorunmek için. aslında herkesin kendine gore bir dogal guzelligi varken insanlar tek bir tip oluyor ve bunun icin sagliklarindan oluyorlar.

0

kendini beğenmişlik ego tatmini gibi şeylerden başka bir durum değildir. allah nasıl yarattıysa bırakın öyle kalsın. biraz daha güzel gözükeceğim derken hayatınızdan olmak ne kadar doğru ?

0

güzel olmanın insana daha fazla özgüven getirdiğini düşünen insanlar genellikle gözü kapalı bir şekilde güzellik uğruna her şeyi yapabiliyor. güzellik birçok şey için gerekli olduğunu düşünenler böyle davranabiliyor. güzel olmak farklıdır bakımlı olmak çok farklıdır. herkese göre de güzellik kavramı değişebiliyor. bu yüzden güzelliği birilerinin beğenisi olarak kabul etmek birçok sorun teşkil edebiliyor. insanlar bu konuda biraz daha bilinçli olmalı bence. var olanı çıkarmak için uğraşılan güzellikler daha sağlıklıdır.