0

merak iyi bir şeydir çünkü korkanın çocugu olmaz demişler bu devirde herşey cesaret işi olmuş..
merak ediyorsan bir şeyi üstüne gitceksin sonuçları ne olursa olun katlanıcaksın şansını zorlucaksın.
hayat bir kapı açıp bir kapıyı kapatıyor sonrada pişman olmaya gerek yok...merak iyidir kısacası....

0

merak iyi bir şeydir. insanlar bu zamana kadaar merakları sayesinde yeni yerler yeni dünyalar ve kolaylıklar keşfetmişlerdir.

0

merak aslında oldukça iyidir. bir şeyleri araştırmak, keşfetmek için önce merak etmek gelir. bilginin başlangıcı budur. fakat fazla merakta iyi değildir. insanın başına sırf her şeyi merak ettiği için olumsuz birçok şey gelebiliyor haliyle. özellikle özel meseleleri, kişisel durumları merak edip tabir-i caizse her şeye maydanoz olan insanların sonu pek iyi olmuyor.

0

fazla merak bence iyi değildir iyi yönleri de vardır elbette

0

meraklı olmak bazı durumlarda iyi bazı durumlarda kötüdür yani meraşınızı yerine göre kullsnmanız gerkecektir.mersk bilgi için bilim için teknoloji için diyaset için kullanılırsa çok iyi ve yerinde kullsnım olucsktır.ama merağı elalemin evliliği dedikodusu kavgası gürültüsü patırtısı için kullanırsak hem dinen günahtır hemde ahlaken ayıptı..

0

aslında merak iyi bir şey değil bazen de geliyor insanın başına meraktan gelir çünkü seni merak edersin merak üzerinde gidersin merak ettiğin için birine bir şey sorarsa ve karşısında çok kötü bir tepki alırsın onun için bence merak için iyi bir şey değil.

0

insanın başına ne gelirse ya meraktan ya meraktan gelir. çok merak iyi değildir. herşeyi merak etmemek gerekir

0

merak güzeldir ama doğru şekilde kullanıldığında. bir konuyu araştırmak için, bilgi ve bilim için merak ediyorsan bu iyi bir şeydir. başkalarının hayatlarını merak edip sürekli dedektif gib araştırma yaparsan sürekli meraklı meraklı her şeyi sorarsan insanlarının hayatlarına müdahale edersen işte o zaöan merak kötü bir hal alır. insanlar merakı sadece başka insanların yaşantısı üzerinden düşünüp konuştuğu için zarar veriyor.

0

kişiden kişiye değişir ama bana sorarsan iyi bir şeydir ama dikkatli olman lazım zırt pırt soru sormaman lazım merak ettiğin şeyleri gizlice öğrenebiliyor isen çok güzel kimseyi işkillendirmeden merak ettiğin şeyi öğreniyorsun ve ona göre hareket ediyorsun tabi bunu iyi yönde kullanmak lazım herkesin kaldırabileceği bir şey değil iyi yönde kullanmak lazım kısaca iyi niyetli insanlar için iyi bir şey kötü niyetli insanlar için kötü bir şey

0

merak bazen iyi bazen de kötü bir şeydir . birinin hakkında merakla devamlı sorular sormak insanların özel hayatını kurcalamak çok da iyi birşey değildir bana göre . ama birşeye karşı örneğin bir kitaba öbür filme olan merakınız heyecanınızz başkadır.

0

fazla merak gerçekten iyi değil başa bela olur.olmadık yerden başına dert alırsın

0

merak yerıne gore ıyı bıseydır fakat genelde kotu bıseydır.. fazla merak ınsana kotu seyler getirebilir. bılmemesı gereken seyı merak ederse eger onun ıcın ıyı sayılmaz ve herseyı merak etmemelıdır masum oldukca ıse sıkıntı cıkacagını zannetmıyorum

0

hayır iyi bir şey değildir fazla merak başa beladır

0

bunlar yerine göre güzel hadiseler merak meraklanan için midir meraklandıran içinmi merak bir duygudur merak vardır hayatın her alanında mesela sonunu bildiğin halde merakla izlersin filmi değişik bir varlık şu insan ;)

0

bilgi birikimi üzerine merak her zaman olunmalı ama başımıza gelen çoğu şeyin de meraktan gelindiğini unutmayalım, sonuçlarına katlanmak gibi bir durum ile karşılaşacak olursak merak içinde herşeyi göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz.

0

merak ettiğiniz şeye göre değişir mesela bilimsel şeyler kültürel şeyler merak etmek güzel bir şeydir fakat insanlar hakkında ki merak edilen şeyler güzel değildir

0

fazla merak çok iyi değildir. insanı yıpratır. rahat olmak ve mutlu olmak gerekir

0

merak dozunda güzeldir her şeyin fazlası zarar.....

0

buda duruma gore degisen birsey.. neyi merak ettigine bagli. bence merak edeceginiz seyin sizi ne kadar ilgilendirdigini dusunun sonrasinda merak edin :) boylelikle ne iyi birsey olmus olur nede kotu birsey :)

0

merak öğrenmek bakımından iyi bişey, insanlar ezelden ölüme kadar bilgiye açlar.merak bazense iyi bişey değildir, merak edip başımıza bela aldığımız anlar da olmuyor değil.