1

günlük yaşantımızda mutlu olmak için insanın elinde olan bir şeydir sevdiği şeyleri yapmak sevdiği işle uğraşmak ya da her şeye pozitif bakmak yani genellikle eğer günlük yaşantıda mutlu olmak istiyorsan hiçbir sorunu kafana takmaman gerekir.

0

mutluluk insanı elinde olan birleydir bakış açınız ve düşüncenize göre değişir. yani her insana farklı düşünür mutluluk duyar yada duymaz kendi özle hayatında mutludur veya değildir yani bu onun bakış açısına olayları değerlendirme şekline göre de değişir. mutluluk aslında bizim elimizde olan ve bizim içimizde olan birşeydir. içimizde mutluluk hissi yoksa zaten mutlu olamayız hiçbir zaman. insana mutlu olmak için de kendine sebepler üretebilir yani ne bileyim hoşlandığı şeyleri yapabilir veya ilgilendiği şeyler de ona mutluluk verebilir. yani kurslara gitmek sosyalleşmek ya da yalnız kalmak her insana farklı çeşitler de mutlu olabilir. kimisi sosyalleşerek kimisi yalnız kalarak yapar bunu. örneğin çeşitli kurslara gidebilir kişi kendini geliştirebilir tatile gidebilir ilgilendiği şeyleri yapabilir. kitap okuyabilir film seyredebilir çevresi ile ailesi ile birşeyler yapabilir buda insanı mutlu edebilir. veya dışarıdaki hayattan keyif alır gezebilir eğlenebilir. doğa ve yürüyüş insana iyi gelir bulunduğunuz yerden uzaklaşmak size keyif verebilir ve mutlu olmanızı sağlayabilir buda mümkün.

0

günlük yaşamda mutlu olabilmek için insanlar bence kötü insanlarla uzaklaşması gerekir bir kere.yoksa kötü insanlardan ve onların üzüntüye sokan insanlardan uzak durmazsa gerçekten de mutlu olurlar dedi güçlü olurlar gerçekten.o yüzden etrafımızdaki insanları birazcık temizlememiz gerekir kötü insanlardan uzaklaşmamız gerekir. onlar bizleri çünkü mutluluk vermiyor sevinç vermiyor aşırı şekilde üzüntü ve stres veriyor.o yüzden mutlu olmak için genellikle günlük yaşantımızda kendinizi iyi hissettirecek bizi mutlu ettirecek bizi güldüren insanlarla birlikte olmalıyız.mesela bir işyerinde çalışıyorsa ki o kişiyle sürekli bizi üzen bir kişiyle isteriz sokan bir kişiyle strese sokan bir kişiyle muhatap olmak istiyorsak bunu zorlanıyorsa bence onunla fazla konuşmamak gerekir en azından mutlu olabilir birazcık.insanlar aslında kendileri yapıyorlar bence bunu günlük hayatta mutlu olabilmek için her şeyi var bence.insanlar sadece işe gitmek için birazcık kendini mutlu hissetmiyorlar zaten basit bir şekilde kabukları için gerekli mutlu olamıyorlar.o yüzden günlük yaşantımızda genellikle mutlu olmak için iyi bir şekilde uykumuzu almamız gerekir iyi bir şekilde işe gitmemiz gerekir iyi bir şekilde uykumuzu alıp üniversite öğrencileri her iki uykusunu alıp dersini iyice dinleme nedir. mutlu olabilmek için genellikle bunlar iyidir günlük yaşantımızda herkes bence mutlu olabilir. sadece bunu istemek çok önemlidir.bizi götüren insanlardan daha çok yaklaşırsak daha çok o insanlar olursak bence çok iyi olur çünkü kötü insanlar bizi stres ve üzüntüye çok aşırı bir şekilde sokabiliyor ve artık o gün bizim için çok kötü yerlere gidebiliyor.

0

bir günümüzü nasıl mutlı geciririz hemen anlatayım. toplam 6 saatlik yeterli uyukuyu aldıktan sonea sabah 7 gibi kalkmak gerekiyor. elimizi yüzümüzü yıkadıktan hemen sonra; mutfak bölümüne gecerek güzel bir vitamin dolu kahvaltı yapmalıyız. mesela sahanda yumurta,peynir,zeytin,ezme,domates,biber,salatalık,bal,reçel ve kaymak gibi tüketim ürünlerinin yer aldıgı bir kahvaltı yapabiliriz. ardından saat hemen hemen 10:00 olacaktır. güzelce bir spor yapmak lazım. kulaklıgımızı takalım ve koşu yapalım. imkanımız varsa belediye parklarında bulunan spor aletlerini kullanalım. yediklerimizi sindirelim ki gün içinde bizi üzecek agrılar yasatmasın. eve geldikten sonra bir duş almak gerekiyor. ne soguk ne sıcak tam olarak ılık bir su işe banyo yapmakta fayda var. hem rahatlatır bu nedenle mutlu eder hemde spor sonrasında koku yapmasını önler. banyodan sonda güzelce bir müzik terapisi yapıyoruz; ortalama 30 dakika beya bir saat gibi bir süreçte müzik dinleyip,müzik söylüyoruz. günün ortasına geldiğimizde yani 12:00-13:00 saatlerinde deger verdiğimiz birisi ile bir sinama yapabiliriz. sevdiğimiz ile vakit gecirince oldukca mutlu olacagımıza eminim. sonra bir yemek yiyip evinize gelebilirsiniz. temizlendikten sonra bir kitap alıp biraz kitap okuyun. akşam oldugunda sigara,kola ve patlamıs mısırınızı alıp bir filim izleyin. gününüzü bu sekilde bitirin. bu durumda mutsuz olmak söz konusu bile olmaz.

0

oyun oynanmalı müzik dinlenmeli yemek yenilmeli tv izlenmeli

0

güne güzel şekilde başlamak için sabah sporu önemlidir. sonrasında sevdiğimiz şeylerle ilgilenerek mutlu olabiliriz

0

mutlu bir günlük yaşantı mutlu bir uyku ile başlar. kaliteli doğru ve düzgün, temiz bir uykunun ardından eller ve yüz yıkanarak günün en önemli besin maddesi olan kahvaltı hazırlanır. kahvaltı bir güne mutlu ve sağlıklı başlamanın en güzel yöntemlerinden biridir. kahvaltının ardından güzel bir kahve ile yapmak zorunda olduğumuz işler yapılabilir. daha sonrasında hobilerimize göz gezdirerek mutlu olabiliriz. spor programları haber programları yarışmlar veya kitap okumak. sabah işlerimizi hallettikten sonra dışarı çıkıp temiz hava alınarak ve biraz zaman geçirerek mutluluk kat seviyemiz artabilmektedir. mobil oyun mobil programlar ve arkadaşlarla iletişim aileyle sohbet ve birlikte zaman geçirme ile mutluluğunuz artacağıma emin olabilirsiniz . güzel bir filim izleyerek akşam saatlerine ulaştığımızda ise güzel bir akşam yemeği ile misafirliğe gelen arkadaşalarımızla dahada mutlu olabiliriz. dişlerimizi fırçalayıp yorulduğumuzu anladıktan sonra ise yatağa başımızı koyduğumuzda huzurlu bir uyku ile güne elveda ve daha önemlisi mutlu bir güne elveda diyebiliriz.

1

acaba neden mutsuz olalım? mutlu olun kardeşim, mutlu olmak için bir çok sebep var. hayatı yaşayın. sabah uyandığınızda güzel bir kahvaltı yapın. yalnız sabah uyanmak derken öyle 11-12 de uyanmak değil. işte erken saatte 8-9 gibi uyanın güzel bir duş alin rahatlayın. güzel bir kahvaltınızı yapın. hava güzel ise çıkıp gezin dolanın, arkadaşlarınız ile takılın, sevgiliniz varsa onunla takılın beraber zaman geçirin. sonra gidip parkta sessiz bir yerde kiliminizi serip oturum kitabınızı açıp okuyun bi güzel sayfaları çevirin. hayatı yaşamaya bakın. başka sebeplerden dolayı kendinizi üzmeyin.

0

bence güne pozitif başlamak için öncelikle güzel bir kahvaltı yapılması gerekir, sevdiğimiz şeyleri yapıp kendimizi şımartmalıyız, hayatımızda olan olumsuzlukları kabul edip onlar varken bile mutlu olmayı öğrenmemiz gerekir. sonuçta hiç bir şey bizden önemli değildir. pozitif düşünmeliyiz bizi mutlu etmesi adına negatif düşüncelerimizi 5 dakikalığına bile olsa silip atmalıyız. keyif aldığınız şeyleri daha sık yapmalıyız. örneğin; spor yapmak, müzik dinlemek, kitap okumak, kahve içmek gibi vs. şeyler.. dediğim gibi mutlu olmak aslında bu kadar basit bir şey hepsi bizim elimizde. kendimiz için bunu yapmalıyız!

0

bence içinden geleni yalıp sevdiklerin yanında olmak en mutluluk verici ley

0

birincisi pozitif olunmalı ki her şey beynimiz tarafından rahatça işlensin kolay vazgeçmemeli ve egoizm defterini hiç açmamalı yardımsever ve alçak gönüllü olmak gerek

1

günlük yaşantımızda mutlu olmak için mutlaka kendimizi çok düşünmeliyiz.ben bunu yaptım onu yaptım diyerek kendimizi harcamamalıyız.mutlaka her şeyi kafamıza takmamalıyız.stresten mutlaka uzak durmalıyız.bu gibi etkenler bizlerin her zaman mutluluğunu kaçırıyor.olan oldu ya önümüzdeki günlere bakıcaz, ya da yapıcak bir şey yok yaptım bir hata olabilir.bende bir insanım yani nolmuş yani diyip geçmeliyiz.bu dünyaya her zaman bir keren geldiğimizi hatırlamalıyız.çünkü böyle hatırlamazsak sürekli kendimizi harcarız.mutlaka kendimize zaman ayırmalıyız her şey ders,okul,iş değil ya bizde insanız bizimde eğlence yerlerine gitme hakkımız bizimde gezme hakkımız bizimde yeme hakkımız var.mutlaka kendimize çok dikkat etmeliyiz.kendimizi ne olursa olsun dik bir şekilde tutup kendimizi üzmemeliyiz.fakat iyi bir gün geçirmek içinde mutlaka güzel bir uykunuzu alın o güne dik bir şekilde başlayın derim.mutlaka geçmişinizi düşünüp hangi hatalar yaptığınızıda düşünün fakat fazla takmayın.olan oldu keşke böyle yapsaydım felan deme yerine hmm ileriki zamanlarda bunu yaparım felan diyerek kendinizi geçiştirmelisiniz.yoksa her zaman stres altında kalıp çok kötü durumlara gelebilirsiniz.bu en kötü durumlarda alkol ve sigara olabilir.mutlaka madde bağımlığına düşmemek lazım.bundan dolayı kendimize dikkat etmeliyiz çok takmamak lazım.

1

her zaman daima pozitif düşünmeliyiz eğer başımıza kötü bir şey gelirse şükür ve sabır edersek zaten günlük yaşantımızda çooook mutlu oluruz mesela ben daima çoook mutluyum

1

kendimiz tanımalıyız bir kere herşeyden önce neyle ne gibi insanlarla mutlu olabileceğimizi iyi bilmeliyiz . bunların farkında olduktan sonra zaten insan kendini mutlu etmeyi iyi bilir bundan zevk duyar .

0

ilk başta stresten uzak durmak gerekir güzel bir uyku sabah güzel bir kahvaltı güne iyi başlamak için güzel şeylerdir

0

pozitif olmak güler yüzlü olmak herşeyden keyif almak eğlenceli hale getirmek

1

özgüven yüksekliği ve engelsiz bir düşünme tarzı sabah seni iyi uyandırır özellikle henüz bir aile kurmadıysan kazandığın para sana yetiyorsa kendine ayıracak zamanın varsa ve aşkını paylaşacağın bir hayat arkadaşın varsa herşey senin mutlu olman için hazır demektir. güçlü bir irade ve biraz temiz hava düzenli beslenme ve spor seni daha zinde tutar. kalıcı zevk ve hobiler streslerden kurtulmana yardımcı olur biraz kitap okumak kültürünü ve kendini geliştirerek ruhunu dinlendirir.

1

günlük yaşantımızda mutlu olmak için bence ilk olarak havanın güzel olmasıdır.daha sonra ise hayata pozitif bakmak lazım . kötü düşünmekten vazgeçmek lazım. hayatınızı kötüleştiren insanları hayatınızdan tamamen silmeseniz bile onlarla görüşmeye ara vermek lazım.(en iyi dostunuz olsa bile).kendinizle daha çok zaman ayırın. hobilerinizin peşinden koşun örneğin yüzmek, futbol oynamak gibi.sizi mutlu eden şeylere yönelimde bulunun. sizin mutlu olmanızı istemeyen insanlarla kesinlikle konuşmayın. sıkıldığınız zaman çikolata yiyorum ben. çikolata herşeye güzel geliyor. olabildiğince stressiz bir yaşam yaşayın stres sizi ve çevrenizi etkileyebilir. hayatı severek yaşayın. sizin karakterinizi yansıtan fantastik kitaplar okuyabilirsiniz .

0

mutlu olabilmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi kim ne söylerse söylesin asla kafamıza takmamamızdır eğer biz söylenen her şeyi kafamıza takarsak sürekli düşünürüz ve bu bizim mutsuz olmamızı sağlar öncelikle insanların ne dediğine pek önem vermeyin kendiniz doğru bildiğiniz ne varsa onu yapın mutlu olmak için one sizi ne iyi hissettiriyorsa onu yapın örnek verecek olursak mutlu olmak için istediğiniz iş yerinde çalışmak istersiniz başkalarının lafıyla sırf biraz daha onlardan yüksek olmak için mutlu olmadığımız bir işte kesinlikle çalışmayın bunu yapan insanoğlunun yapmış olduğu en büyük hatalardan bir tanesi de budur sırf onlardan üstün olmak için mutsuz olduğu bir işte çalışır bu çok yanlış bir harekettir kesinlikle yapılmaması gerekir söylenen hiçbir şeyi kafanıza takmayın şahsen ben mutluysam söylenen hiçbir şeyi kafama takmadığım zamanlar bu oluyor ama arkamdan biri konuşursa veyahut karşıma geçip benimle ilgili abuk subuk şeyler söylerse bunu kafama takarsam mutlu olma ihtimalim hemen hemen hiç olmuyor sen dolayı mutlu olmak için iyi yapmanız gereken tek şey hiçbir şeyi kafana da takmayın canımız ne isterse onu yapın gönlünüzden gelen şeyleri yapın.onları asla kafanıza takmayın umursamayın bırakın ne diyorlarsa desinler hiçbir şey sizin mutluluğunuz kadar önemli değildir bir hayat şartlarınızı kendiniz kurun hiç kimsenin hayatımıza müdahale etmesine izin var mı edin fikir alışverişi yaptığınızda sizi güzel şeylerden alıkoymalarına izin vermeyin ve unutmayın kisizin mutluluğunuz her şeyden çok daha önemlidir

0

mutlu olabilmek için olabildiğince stresten ve kötü yaşamdan uzak durmak gerekir. insan ilişkilerini çok fazla düşünmemek, her şeyi görmezden gelmek gerekir. daha olumlu ve mutlu insanlarla arkadaşlıklar dostluklar kurmak insanın hayattan keyif almasını sağlar. her şeyin gelip geçici olduğunu anlamak gerek en başta.